Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 13 mei 2009

Steve Jobs gaat slopen [update]

Steve Jobs trekt aan het langste eind. Na jarenlange touwtrekkerij mag Steve zijn huis, Jackling House, slopen om er een nieuw huis voor in de plaats te zetten. De raad van Woodside stemde 6 tegen 1 voor goedkeuring.

Steve Jobs kocht Jackling House in 1984 en woonde er vervolgens 10 jaar in. Daarna verhuisde hij naar Waverley street in Palo Alto en verhuurde hij Jackling House. Sinds eind jaren negentig heeft Steve plannen om Jackling House te vervangen door een bescheiden nieuwe woning.

Burgemeester Peter Mason van Woodside kreeg het als architect niet over zijn hart om voor te stemmen. “It’s an unfortunate thing that Mr. Jobs doesn’t like the house. It’s really sad that we’re going to continue to tear down historic resources in this town because they’re old.”

De groepering Uphold Our Heritage die de sloop van het huis al jaren tegenhoudt, is verbitterd. “We already sued, and we won. I wish the council had paid attention to the law,” zo zegt voorzitter Clotilda Luce.

[UPDATE]
Hier kun je nog even genieten van de huidige inrichting. Zal Steve zelf op het kerkorgel gespeeld hebben?

One More Thing is benieuwd naar Steve’s nieuwe optrekje.

Reageer op artikel:
Steve Jobs gaat slopen [update]
Sluiten