PfBee
PfBee Nieuws 8 mei 2009

Snow Leopard brengt HFS+ ondersteuning voor Windows via Boot Camp

Nu de release van Mac OS X 10.6, genaamd Snow Leopard, steeds dichterbij komt komen er ook steeds meer nieuwe features bovendrijven die het OS zal bevatten. Ze bevatte een recente beta van het nieuwe OS een hint dat er mogelijk binnenkort nieuwe MacBooks zullen worden aangekondigd met native ondersteuning voor mobiele datanetwerken. Dit viel af te leiden uit het Systeemprofiel, dat nu onder Netwerk ook een WWAN optie heeft staan. Een recent door Apple geplaatste vacature voor een 3G specialist voor de Mac divisie wees hier ook al op.

Het nieuwste gerucht is voor gebruikers van Boot Camp, de oplossing van Apple om Windows op een Mac te installeren, daarentegen waarschijnlijk groter nieuws. Er is namelijk sprake van dat de nieuwste versie van Boot Camp, die met Snow Leopard meegeleverd zal worden, drivers voor Windows zal bevatten om ondersteuning voor het, enkel door Mac OS X gebruikte, HFS+ bestandssysteem toe te voegen aan het besturingssysteem uit Redmond. Dit betekent dat Boot Camp gebruikers voortaan vanuit Windows hun Mac partitie of schijf kunnen benaderen.

Momenteel is dit enkel mogelijk met third party software zoals MacDrive. Hetzelfde geldt als je vanuit OS X op een NTFS, het door Windows meest gebruikte bestandssysteem, schijf wilt schrijven omdat OS X enkel lezen van dergelijke schijven ondersteunt. Hiervoor is bijvoorbeeld NTFS for Mac OS X zeer geschikt.

Reageer op artikel:
Snow Leopard brengt HFS+ ondersteuning voor Windows via Boot Camp
Sluiten