cogito
cogito Nieuws 9 mei 2009

Schmidt houdt vast aan bestuurspositie Apple

Afgelopen donderdag, voor de start van de aandeelhoudersvergadering van Google, verklaarde Google’s CEO Eric Schmidt dat hij niet van plan is terug te treden als bestuurslid van Apple.
Schmidt is niet van plan om terug te treden uit het Apple bestuur omdat hij de maker van de iPhone, iPod en computers niet ziet als een directe concurrent van Google.

Kent Walker, advocaat van Google, bevestigde dat Google in overleg is met de Federal Trade Commission of de zitting van Schmidt en Levinson in zowel het bestuur van Google als Apple tegen de kartelwetten is, zoals die gelden in de VS.
Walker gaf tevens aan dat Google de uitkomst van het onderzoek van de FTC met vertrouwen tegemoet ziet. Dit omdat Google niet zoveel geld verdient in de zelfde markt als Apple om het hebben van bestuursleden in tegelijkertijd de besturen van Google en Apple onwettig te laten zijn.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering bleek dat er Google-aandeelhouders zijn die hier anders over denken.
Brandon Rees, vertegenwoordiger van AFL-CIO holdings in Google denkt dat de huidige relatie tussen Google en Apple in de toekomst wel degelijk problemen kan geven. Rees: ‘Er is geen reden om bestuursleden te delen, het voegt geen waarde toe voor de aandeelhouders. Daarentegen is er wel een hoop te verliezen. Wij willen niet dat Google een antitrust duivel wordt zoals Microsoft dat was.’

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Reageer op artikel:
Schmidt houdt vast aan bestuurspositie Apple
Sluiten