PfBee
PfBee Nieuws 15 mei 2009
Leestijd: 1 minuut

OLPC-beveiligingsexpert gaat aan de slag bij Apple

Een van de pijlers van de Get a Mac reclamecampagne van Apple is dat een Mac veel veiliger is dan de concurrentie. Hierbij verwijst Apple vooral naar het door virussen geplaagde Windows. Er komt desalniettemin nog wel eens wat kritiek bovendrijven dat Apple hun beveiliging niet serieus genoeg zouden nemen. De mannen uit Cupertino laten het daar echter niet bij zitten en hebben dan ook net een extra expert op het gebied van computerbeveiliging ingehuurd.

Het gaat hier om Ivan Krstic, die onder andere verantwoordelijk is voor het Bitfrost veiligheidsplatform op de One Laptop per Child computers. Hierbij draait ieder programma in een eigen virtueel besturingssysteem welk maar beperkt kan communiceren met andere onderdelen van het systeem. Daarnaast bevat het systeem voorzieningen voor in het geval een van de, op de derde wereld gerichte, laptops wordt gestolen.

Hopelijk betekent deze stap dat Apple de beveiliging van hun OS nog serieuzer gaan nemen. Het grote verschil in veiligheidsdreigingen tussen Windows en Mac OS X wordt immers vaak verklaard met de stelling dat het nou eenmaal meer loont om Windows aan te vallen omdat aanzienlijk meer mensen hier gebruik van maken. Nu het marktaandeel van Apple echter al weer geruime tijd groeit wordt het ook steeds aantrekkelijker om ook hier kwaadaardige programma’s voor te schrijven en er is al meerdere keren aangetoond dat ook het besturingssysteem van Apple niet onfeilbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.