Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 3 mei 2009
Leestijd: 1 minuut

NYC landmark: 5th Avenue Apple Store

Ondersteund door de National Science Foundation, Google en Yahoo hebben vier medewerkers van de Cornell University onderzoek verricht op Flickr. Doel van het onderzoek in gewone mensentaal: de populariteit van plekken over de wereld in kaart brengen door 35 miljoen foto’s te analyseren.

Het is te verwachten dat je iconen als Trafalgar Square, de Ponte Vecchio, de Eifeltoren en onze eigen Dam tegenkomt op de lijst, maar wat op z’n minst verrassend genoemd mag worden, is dat de glazen kubus van de 5th Avenue Apple Store op de vijfde plaats staat van de populairste landmarks in New York City.

foto: phoosh

De Apple Store moet het Empire State Building, Times Square, Rockefeller Center en Grand Central Station voor laten gaan. Wereldwijd zet de computerwinkel onder andere Centre Pompidou in Parijs, de Dom van Milaan, de Spaanse trappen in Rome en het Witte Huis in Washington DC op afstand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
NYC landmark: 5th Avenue Apple Store
Sluiten