Redactie
Redactie Nieuws 4 mei 2009

Myst: 9% van je iPhone

Je zult maar rondlopen met een iPhone, een paar gigabytes aan muziek en video’s, nog wat foto’s en dan ook nog eens fan zijn van point-and-click klassieker Myst. Dan krijg je zo langzamerhand toch een vervelend probleem. Myst, de originele game uit 1993, is deze week namelijk verschenen in de App Store en telt maar liefs 727 MB. Voor een iPhone 8 GB toch 9% van de totale omvang.

Echter, voor die 727 MB krijg je wel waar voor je megabytes. De volledige content uit de klassieker is aanwezig en door het toepassen van nieuwe technieken is de beeldkwaliteit volgens de makers nog beter dan in het origineel.

In 1991 zijn Robyn en Rand Miller begonnen met het ontwikkelen van Myst voor de Macintosh, het spel kwam op 24 september 1993 uit. Wie had toen kunnen bedenken dat hun klassieker in 2009 voor het eerste op een mobile device zou draaien… van wederom Apple.

Myst is voor 4,99 euro te koop in de App Store.

Reageer op artikel:
Myst: 9% van je iPhone
Sluiten