Statenweg
Statenweg Nieuws 13 mei 2009

Jonathan Ive verliest procedure domeinnamen

Jonathan Ive, brein achter het veelgeprezen Apple-design, heeft een procedure verloren om vier domeinnamen gebaseerd op zijn naam in bezit te krijgen. jonathanive.com, jonathan-ive.com, jonyive.com en jony-ive staan alle vier op naam van Harry Jones.

Deze web designer uit Londen houdt er geen slechte bedoelingen op na. De adressen verwijzen naar een fansite over de design goeroe die hij in 2004 opzette. ‘As a design student, I was a huge fan of Jonathan Ive and I wanted to set up a fansite about him and his work. ‘

Apple is echter minder blij. De indruk kan ontstaan dat de site het officiële portfolio van Ive betreft. Volgens Jones heeft het bedrijf van alles geprobeerd om de website in handen te krijgen. Na aandringen van Apple zou hem achtereenvolgens een iPod, Macbook en een bedrag van 10.000 dollar zijn aangeboden. Harry wilde niet stoppen, waardoor Apple uiteindelijk naar de WIPO stapte, dat uitspraak doet over domeinconflicten. Zonder resultaat.

Harry Jones zegt emotioneel geraakt te zijn door de zaak. Hij heeft veel tijd gestoken in zijn not-for-profit site en wil deze niet opgeven. Hij hoopt er op een goede manier uit te komen. ‘As regular readers will know, I have the utmost respect for Jonathan and am one of his biggest supporters. I just want to be left alone to carry on running this website, and I hope you will continue to enjoy reading it,’ zo zegt hij in een verklaring op zijn site.

Reageer op artikel:
Jonathan Ive verliest procedure domeinnamen
Sluiten