Statenweg
Statenweg Nieuws 8 mei 2009

iTunes Kiosk vult je iPod onderweg

Je bent onderweg, moe van de muziek die uit je witte oordopjes klinkt en verlangt hopeloos naar het nieuwe album van je favoriete bandje. Echter, ver van huis heb je geen toegang tot je computer en met een beetje pech is het opzetten van een draadloze verbinding tussen je iPhone en de iTunes Store onmogelijk.

In een recente patentaanvraag oppert Apple het idee voor een iTunes Kiosk op publieke plaatsen, zoals winkelcentra, vliegvelden en hotels. Deze kiosk maakt het mogelijk om je iPod of iPhone onderweg te vullen met nieuwe muziek of films. De kiosk beschikt over een eigen lokale bibliotheek met populaire en veelvuldig verkochte nummers. Middels een internetverbinding kan minder gewilde muziek alsnog gedownload worden als de klant erom vraagt.

De bedenkers hebben goed nagedacht over praktische problemen rondom het aansluiten van je iPod of iPhone om de bestanden over te zetten, zoals connectors die verslijten of door vandalisme onbruikbaar raken. Een draadloze wifi-verbinding zou een oplossing zijn, maar ook daar zitten haken en ogen aan. Wat als deze overbelast raakt of er misbruik van gemaakt wordt? De oplossing die het patent omschrijft is een ‘virtual physical connector’. De kiosk detecteert de fysieke aanwezigheid van een apparaat en zet dan pas een draadloze ad hoc verbinding op.

Zoals altijd is een patentaanvraag geen aanwijzing dat Apple plannen heeft om het idee daadwerkelijk uit te voeren.

Reageer op artikel:
iTunes Kiosk vult je iPod onderweg
Sluiten