Ik beklim de Mount Everest en neem mee…

Op dit moment probeert een team bergbeklimmers de bijna 9 kilometer hoge Mount Everest te beklimmen. De hoogste berg ter wereld, gelegen in de Himalaya is al vaker overwonnen, maar nooit eerder kon je zo dicht bij een expeditie zijn als nu. Dagelijks houden de klimmers het thuisfront in woord en beeld op de hoogte via hun blog.

Hoofd productie Gerry Moffat vertelt dat Apple’s MacBook Pro en Final Cut Pro gebruikt worden om ter plekke video in te laden en te monteren. Video wordt ter plekke ingeladen en grof gemonteerd. Vervolgens brengen sherpas de beelden naar het basiskamp waar de eindmontage wordt gemaakt en het resultaat naar YouTube verstuurd wordt. Momenteel zit het team op een slordige 6 KM hoogte, waar de MacBook Pro nog prima werkt. Dat is best knap voor een computer die gemaakt is voor gebruik op maximaal 3 KM.

Overigens hebben veel leden van de expeditie ook een iPod meegenomen. Zo vertelt één klimmer enthousiast dat zijn iPod Touch tot nu toe het beste entertainment van de reis is. Nou maar hopen dat de betreffende klimmer van tevoren de goede handschoenen heeft ingepakt.

Reageer op artikel:
Ik beklim de Mount Everest en neem mee…
Sluiten