Statenweg
Statenweg Nieuws 9 mei 2009

Don Diablo herboren op de iPhone

Het is een trend en steeds meer artiesten doen eraan mee: een eigen iPhone-applicatie om hun muziek extra onder de aandacht te brengen en de band met hun fans te versterken. De eerste Nederlander die deze stap zet is dj Don Diablo. “Ik voel me als opnieuw geboren met dit nieuwe platform,” aldus Diablo tegen 3voor12.

Met de applicatie kunnen muziekfragmenten van de dj beluisterd worden. De nummers zijn direct aan te schaffen via iTunes. Daarnaast biedt de app een overzicht van zijn optredens, video’s en foto’s, die hij er naar eigen zeggen zelf op zet. Fans kunnen Diablo’s twitterberichten lezen en met elkaar discussiëren op de Fan Wall. De app is ontwikkeld door MobileRoadie.

De applicatie brengt Diablo niet direct geld in het laatje. Steker nog, de applicatie kost Diablo geld. Toch zegt hij blij te zijn dat platenlabel Sony heeft ingestemd. Diablo gelooft dat deze nieuwe wegen om met fans in contact te treden op langer termijn geld kunnen opleveren, doordat ze zijn populariteit vergroten. “Ik heb de afgelopen maanden een les geleerd. Via een aantal blogs heb ik wat tracks laten lekken. Dat resulteerde in een nummer 1 notering op The Hypemachine.”

Don Diablo voor de iPhone (gratis)

Reageer op artikel:
Don Diablo herboren op de iPhone
Sluiten