Gurney
Gurney Nieuws 23 mei 2009
Leestijd: 2 minuten

CES vergroot Apple afdeling

De grootste beurs voor consumentenelektronica ter wereld, de CES (Consumer Electronics Show) heeft bekendgemaakt dat het haar vloercapaciteit wat betreft Apple gerelateerde producten gaat uitbreiden van zo’n 370 naar meer dan 2300 vierkante meter.

Reden voor de uitbreiding is de toenemende vraag naar expo ruimte vanuit Apple retailers, software ontwikkelaars en accessoiresmakers. Het speciale Apple gedeelte zal de naam “iLounge Pavilion” (naar sponsor iLounge.com) krijgen en gevuld worden met producten die zich richten op de Mac, iPod en iPhone, waarbij dit keer ook aandacht wordt besteed aan software en apps.

De elektronicabeurs in Las Vegas, jaarlijks goed voor zo’n 110000 bezoekers en 2700 deelnemende bedrijven die samen meer dan 15 hectare beursvloer vullen, heeft voorheen nooit veel animo gekend vanuit de Apple wereld. De beurs viel namelijk meestal in dezelfde periode als de Macworld Expo in San Francisco. Hoewel veel kleiner van opzet, kozen veel bedrijven uit het Apple universum logischerwijs voor deelname aan Macworld, waar ze veel effectiever hun doelgroep konden bereiken.

Begin dit jaar maakte Apple, als een van de grotere exposanten en in navolging van Adobe, wereldkundig niet meer deel te zullen nemen aan Macworld, waarmee de toekomst van de beurs op losse schroeven kwam te staan. De toenemende animo naar expo ruimte in het iLounge Pavillion tijdens CES 2010, kan een teken zijn dat wellicht meer bedrijven afhaken bij Macworld en wellicht hun geluk gaan beproeven tijdens CES.

De kans dat Apple terugkeert als exposant en de overstap maakt naar CES lijkt uitgesloten, echter is het voor iPod/iPhone accessoiresmakkers wellicht niet eens een slechte keuze. iPod/iPhone fans zijn namelijk niet per definitie Mac gebruikers en dus biedt CES een mooie kans om een veel breder publiek aan te spreken.

De vraag blijft hoe het afloopt met Macworld en of we Lucas, Koen en Jan-David wellicht volgend jaar terugzien met een reportage vanuit Las Vegas, in plaats van San Francisco.

Bron: International CES

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.