Statenweg
Statenweg Nieuws 17 mei 2009
Leestijd: 1 minuut

Applicatie vergroot veiligheid iPhone-addicten

Slechts een aantal van ons leeft als een Zen-monnik, wat onder meer inhoudt dat je aandacht nooit gericht is op meer dan één activiteit tegelijkertijd. Neem een wandeling als voorbeeld. De kans is groot dat je onderweg naar je bestemming de iPhone ter hand neemt om snel wat te mailen of je afspraak op de hoogte te stellen van je komst. Als gevolg hiervan zul je een obstakel op de weg die een succesvolle voortzetting van je gangetje dreigt te dwarsbomen, mogelijk niet op tijd waarnemen. Met alle gevolgen van dien.

Maar geen nood. De iPhone-applicatie Email’n’Walk maakt onderweg e-mailen een veilige bezigheid. Het programma doet zich voor als een normale e-mail composer, ware het niet dat op de achtergrond het beeld van de camera getoond wordt. Je kijkt als het ware ‘door’ je iPhone heen naar de rest van de wereld. Klinkt een beetje als augmented reality, maar dat is het niet.

Tot slot vragen wij ons af waarom de applicatie zich beperkt tot e-mail, aangezien het sms-verkeer waarschijnlijk vaker tot ongevallen leidt. En neem Twitter, je followers moeten immers ook weten dat je onderweg bent.

Met slechts €0,79 is Email’n’Walk in ieder geval goedkoper dan 3 maanden in het gips liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.