Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 19 mei 2009
Leestijd: 1 minuut

Apple Store 8 jaar

Vandaag acht jaar geleden, op 19 mei 2001, werd de allereerste Apple Store geopend in Tysons Corner Center Shopping Mall in Virginia. Drie uur later waren het er al twee toen Apple Store Glendale Galleria in California haar deuren opende. Sindsdien is het hard gegaan. Het motto ‘5 Down, 95 to go‘ is in ere gehouden.

De mijlpaal werd behaald toen op 11 december 2004 de honderdste Apple Store werd geopend in Bethesda in Maryland. Inmiddels staan er 252 Apple Stores in negen landen en alleen al deze week komen er twee nieuwe winkels bij in Zwitserland en Australië. Nederland is helaas nog niet aan de beurt.

De reden van Apple om winkeliertje te gaan spelen is simpel: het overtuigen van de mensen die nog nooit met Apple gewerkt hebben door ze de producten laten voelen en proberen. De Apple Stores moesten de weg plaveien voor de 95% van de computergebruikers die nog geen klant was van Apple. Dat deze formule succesvol is, blijkt uit de cijfers.

Mooi tijdsbeeld van de korte maar hevige Apple Store historie wordt neergezet door onze eigen Steve Jobs, die ons een paar dagen voor de opening een rondleiding geeft door z’n eerste winkel, waar nog geen spoor van de iPod te vinden is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.