Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 25 mei 2009
Leestijd: 1 minuut

Apple plant boerderij in ruraal North Carolina

Het platte land van North Carolina was tot voor kort het domein van tabakboeren. De laatste jaren raakt hun verslavende oogst steeds meer uit de gratie bij subsidieverstrekkende overheden waardoor het rurale North Carolina steeds leger en armer wordt. Om het tij te keren en meer geld naar de staat te krijgen hebben politici een lokkertje voor bedrijven bedacht waarmee zelfs Apple interesse lijkt te hebben om er een boerderij te beginnen.

Het betreft een belastingwet die bedrijven moet overhalen om zich te vestigen in de armste gebieden van North Carolina. In ruil voor een investering van minimaal één miljard dollar in de lokale economie krijgen bepaalde bedrijven een belastingvoordeel dat in 10 jaar kan oplopen tot 46 miljoen dollar. Tot nu toe wist geen enkel bedrijf aan de gestelde voorwaardes te voldoen, maar volgens een ingewijde is de kans groot dat Apple binnenkort de eerste is die van het voordeel gebruik kan maken door een zogenaamde server farm in de staat neer te zetten.

Apple heeft al meerdere van deze server farms en gebruikt ze voornamelijk voor de distributie van muziek, video en iPhone Apps uit de iTunes Store maar ook voor software updates, MobileMe en Apple’s nieuwe iWork.com beta. Met de nog steeds groeiende vraag naar deze diensten is het logisch dat Apple blijft investeren in nieuwe servercapaciteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.