Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 15 april 2009
Leestijd: 1 minuut

“Wir haben uns Ratatouille gekauft!” Films in Duitse iTunes Store

Soms vraag je je af: wat hebben de Duitsers dat wij niet hebben? Naast een winnend nationaal elftal, drinkbaar bier en een eigen Monty Python sketch lijken onze oosterburen binnenkort nóg een streepje voor te hebben op Nederland: een eigen iTunes Movie Store.

De website iFun.de heeft opgemerkt dat de Duitse iTunes Store stilletjes gevuld wordt met speelfilms van grote studio’s als Pixar en Disney maar ook met titels uit het arthouse genre. De films kosten tussen de € 10,- en € 14,- en zijn voorzien van hoofdstukken. Naast de originele audio track kan ook gekozen worden voor een Duits nagesynchroniseerde versie, iets dat men aldaar nog steeds lijkt te waarderen.

De grote vraag is natuurlijk of dit een voorteken is voor een Europese (en daarmee Nederlandse en/of Belgische) filmhoek in de iTunes Store. Conclusies in die richting lijken echter nog voorbarig. Naast Engeland is Duitsland nu het tweede Europese land met een iTunes filmwinkel. Zonder garantie te kunnen bieden voor de toekomst leren resultaten uit het verleden van de iTunes Store dat eerst Frankrijk aan de beurt zal zijn als derde grote afzetmarkt in Europa . Daarna zou wellicht een deal met de filmdistributeurs gesloten kunnen worden voor een overkoepelende Europese iTunes filmwinkel, waar Nederland ook onder valt.

In ieder geval bewijst de aanstaande Duitse iTunes Movie Store dat Apple nog niet vergeten is daß wir uns in Europa auch gerne Films anschauen mögen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.