“Wir haben uns Ratatouille gekauft!” Films in Duitse iTunes Store

27 reacties

Soms vraag je je af: wat hebben de Duitsers dat wij niet hebben? Naast een winnend nationaal elftal, drinkbaar bier en een eigen Monty Python sketch lijken onze oosterburen binnenkort nóg een streepje voor te hebben op Nederland: een eigen iTunes Movie Store.

De website iFun.de heeft opgemerkt dat de Duitse iTunes Store stilletjes gevuld wordt met speelfilms van grote studio’s als Pixar en Disney maar ook met titels uit het arthouse genre. De films kosten tussen de € 10,- en € 14,- en zijn voorzien van hoofdstukken. Naast de originele audio track kan ook gekozen worden voor een Duits nagesynchroniseerde versie, iets dat men aldaar nog steeds lijkt te waarderen.

De grote vraag is natuurlijk of dit een voorteken is voor een Europese (en daarmee Nederlandse en/of Belgische) filmhoek in de iTunes Store. Conclusies in die richting lijken echter nog voorbarig. Naast Engeland is Duitsland nu het tweede Europese land met een iTunes filmwinkel. Zonder garantie te kunnen bieden voor de toekomst leren resultaten uit het verleden van de iTunes Store dat eerst Frankrijk aan de beurt zal zijn als derde grote afzetmarkt in Europa . Daarna zou wellicht een deal met de filmdistributeurs gesloten kunnen worden voor een overkoepelende Europese iTunes filmwinkel, waar Nederland ook onder valt.

In ieder geval bewijst de aanstaande Duitse iTunes Movie Store dat Apple nog niet vergeten is daß wir uns in Europa auch gerne Films anschauen mögen.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  Bor

  Hun eigen Fawlty Towers aflevering hebben ze ook;)

 • Profielfoto
  Jeroen Ruiter

  ik zie liever dat we films kunnen huren want 15 euro vind ik aardig wat geld voor een film.

 • Profielfoto
  strigoi

  It’s about ****ing time..

 • Profielfoto
  bassmac

  dvd’s zijn veel goedkoper, alleen de allernieuwste niet meteen, die kun je voor 4,50 (nog steeds) huren.
  Dus 10-15 euro? Geen belangstelling.

 • Profielfoto
  sypie

  Wat de Duitsers meer hebben dan wij? Ik zal het netjes houden: meer klanten voor Apple misschien?

  Of (iets minder netjes): nog een stapel fietsen waar ze geen gebruik meer van maken.

 • Profielfoto
  Anoniem

  NieuwsteDVD’s zijn ver boven de 10 a 15 Euro hoor.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Inderdaad fijn dat ze eindelijk de deuren hier ook openen!

  @ syple: ik denk dat die fietsen ondertussen wel verroest zijn!

 • Profielfoto
  iJeroen

  Leuk artikel. Leuk gescheven.

 • Profielfoto
  iAlwin

  Als ik een film met een paar extra muisklikken elders gratis films kan downloaden, dan heeft dat toch mijn voorkeur dan er 10-15 euro voor te betalen…

 • Profielfoto
  KR1275

  Duitsland is een elektronica-minded land en er wonen ook nog eens ruim 80 miljoen mensen. Samen met Italie zijn dit voor elektronica en aanverwante zaken de belangrijkste markten van Europa. De kans dat Nederland op korte termijn volgt, lijkt me niet groot. We zullen wel onderdeel worden van een algehele Europese introductie, vergelijkbaar met die van de iPhone. Maar ach… wie zit er echt op te wachten?

 • Profielfoto
  KR1275

  Als Python-fan moet ik bekennen dat ik die sketch nog nooit eerder gezien heb. Geweldig…

 • Profielfoto
  Jaguaromac

  Dat is toch al maanden zo? Ik snap het niet. Of waren dat de TV series?

 • Profielfoto
  Hans

  Hehe.. ze worden wakker! Werd eens tijd dat Europa niet steeds door Apple als achterstandsgebied wordt gezien!

 • Profielfoto
  JR88

  In dit stuk weer een voorbeeld van nasynchronisatiebashing. Alle belangrijke markten in Europa (Frankrijk, Spanje, Italië, Rusland… en nog veel meer Oost-Europese landen kennen het verschijnsel. Het is maar net wat je gewend bent. Als het in Nederland van oudsher al was gedaan hadden wij nu ook niets anders gewild. Eigenlijk is het nog het ergst in de Engelstalige markt, daar is men zo gewend aan Engelstalige films dat buitenlandse überhaupt geen kans krijgen en meteen een remake wordt gemaakt om nog meer geld in het laatje te brengen.

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Ik denk niet dat alleen het kopen van films een markt is.
  Huren heeft mijn voorkeur!

  En als het al ooit gebeurd wat een wereldwonder mag heten dat er hier in Nederland een Applestore komt met films en TV series, dan ben ik de eerste als klant.

 • Profielfoto
  Art-art

  Ze hebben ook wel eens pech gehad…
  http://www.youtube.com/watch?v=ur5fGSBsfq8&NR=1

 • Profielfoto
  Enzoo

  Behoorlijk duur. Terwijl ik toch liever ofwel illegaal download ofwel een echte dvd in mijn handen wil.
  Voor films te huren lijkt het mij anders wel interessant.

 • Profielfoto
  Stewie

  Ho ho, heeft Nederland geen drinkbaar bier? Hertog Jan, Grolsch, Brand?

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  @Richard Kruizinga: er zijn 2 volledige Flying Circus (Fliegender Zirkus) afleveringen gemaakt in het Duits voor de tv-zender Arte. Best wel grappig om de Pythons bezig te zien en horen in het Duits.

 • Profielfoto
  iJust

  @Stewie: meningen daarover verschillen. Doe mij maar een Duvel of een Mort Subite.

  @JR88: wat betreft de Britse markt is dat op zich wel veranderd, vooral dankzij Amelie en de films van Almodovar. Men leest hier nu net zo graag ondertitels, als de film het echt waard is. Over Amerika doe ik geen uitspraken;)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het uitbrengen van films voor de Nederlandse markt is vrij eenvoudig, omdat wij geen nasynchronisatie nodig hebben, alleen ondertiteling. En die ondertiteling is natuurlijk voor in Europa uitgebrachte films al gemaakt, want die staat ook op DVD. Het is dus een fluitje van een cent om de films ook hier uit te brengen. Ik vraag me trouwens af of veel mensen zoveel willen betalen voor het downloaden van een film. Ik vind het prijsverschil met een DVD te weinig. Daarnaast kunnen veel films natuurlijk ook gratis gedownload worden, met Nederlandse ondertiteling, soms al voordat ze in de bioscoop verschijnen. En dat kost niets. Al is de filmindustrie er niet blij mee.

 • Profielfoto
  Yannes

  Duitsers toch altijd met hun ingesproken films :angry:

 • Profielfoto
  Maverick9898

  @MacAanZee: dat is op zich geen barriere voor Apple. Die nasynchronisatie wordt toch wel gedaan. Denk maar niet dat de nasynchronisatie bij een gedownloade iTunes movie anders dan die bij een DVD die je in de winkel koopt.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Wij willen huren.

 • Profielfoto
  rdesign

  Inderdaad verschrikkelijk ja, die Duitse nasynchronisatie. Ze doen het ookgewoon echt met àlles. ??? Blijve vreemde mensen, die m*ffen.(:

 • Profielfoto
  maconly

  Het zou eens tijd worden, maar die prijzen zijn lachwekkend hoog.

  Ik denk dat de filmwereld ons downloadgedrag wel op prijs stelt.

  Als ik een film echt goed vindt dan koop ik die wel op dvd.

 • Profielfoto
  NOTyourHERO

  Als ik heel eerlijk mag zijn, de enige reden waarom ik een bibliotheekpas heb, is omdat ik dan bij de bieb dvd’s kan lenen. En omdat ik nog geen 18 ben kost het me ook nog eens niks:)