Switcher: “It’s a computer”

17 reacties

Voor alle Applefans, die volgens vrienden en familie lijden aan een ‘reality distortion field’, staat er op Gizmodo een therapeutisch verhaal te lezen van een switcher. Adam Frucci, redacteur van Gizmodo is geswitched van Windows naar Mac nadat z’n Dell, minder dan één week na installatie, onbruikbaar was geworden door een virus.

Volgens Frucci maakt het OS niets meer uit in een tijd dat het meeste wat je op een computer doet online wordt opgeslagen: e-mail, agenda’s, bestanden en vrienden. De verschillen in bediening heb je volgens hem zo onder de knie. Zolang er geen virusdreiging is voor de Mac, zal Adam tot het Applekamp behoren, hoewel hij met klem stelt geen fanboy te zijn van enig computermerk.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Stripe

  Wat niet is kan nog komen. Lijkt me raar als hij na een tijdje beide gebruikt te hebben geen voorkeur heeft voor de een of de ander.

 • Profielfoto
  boriskiss

  wel grappig

 • Profielfoto
  Aanrecht

  @ stripe:
  Hij heeft wel gelijk. een computer is een gereedschap. En het werk dat je ermee doet is het zelfde. Alleen is het ene iets sneller dan de andere… maar in principe is het hetzelfde

 • Profielfoto
  Stripe

  Het is inderdaad een gereedschap. En ja, beide doen het zelfde.
  Alleen je kunt via Spanje in Rome komen of gewoon door Duitsland. Dat is toch een aardig verschil. Waardoor het dus niet meer dan logisch is als je een voorkeur voor één van beide hebt.

 • Profielfoto
  filenox

  Virussen, vreemd dat het nog steeds als dé manier wordt vermeld om over te stappen, tegenwoordig moet je gewoon logisch denken, en dan heb je geen virussen/malware, Vista is een pak veiliger dan z’n voorgangers.

  Achja leuk nieuws…nu is een domme Windows-gebruiker als held ontvangen door de Apple-gebruikers omdat hij dé stap deed..hij zal nog altijd op de linkjes klikken die je via msn krijgt, het zal alleen niet meer ‘juist’ werken.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Op de fiets kan ik ook naar Zuid Frankrijk. Toch geef ik de voorkeur aan een auto met airco en een goede geluidsinstallatie. Hij heeft wel een punt dat in de toekomst je browser je OS zal worden. Je zal alleen nog maar een toetsenbord en beeldscherm nodig hebben om vervolgens online al je programma’s en bestanden te bedienen. Voor de rets vind ik het maar een zuur verhaal van een typische PC gebruiker…

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Waar kan je die switch-lamp kopen?

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Kan me herinneren dat we in 1998 al riepen dat de ‘NetComputer’ het ging worden. Sun ontwikkelde er 1, net als anderen. Niks meer lokaal, alles online…

  Net zoals het papierloze kantoor van die Chriet Tietulaer (of hoe je die naam ook schrijft) in het “huis van de toekomst”. In de realiteit wordt er meer geprint dan ooit…

  Een OS is zeker gereedschap. Maar ik vind het toch echt een verschil of je met een plastic hamertje van Fischer Price staat te meppen of met professioneel gereedschap.

  Ik merk nog steeds dagelijks verschil in snelheid waarmee ik werk op een Mac. En ik kan heel goed uit de voeten op een Windows-bak. Maar ik merk dat ik al heel snel weer dingen mis die ik op mijn Mac zo gewoon geworden ben en die ik op Windows gewoon niet kan doen…

  Helaas is ook de Mac minder goed geworden. Het wordt tijd dat Apple tijd steekt in oplossen van geintroduceerde rommel tijdens al hun releases. Marketing heeft allerlei nieuwe features gepusht en dat is ten koste gegaan van de kwaliteit.
  Zo was ik altijd heel blij dat op een Mac windows geen ‘focus’ stalen en ik dus gewoon kon doortypen en werken terwijl andere programma’s laden op de achtergrond. Dat was me een grote ergernis op een windows machine. Ondertussen is het helaas op een Mac net zo erg sinds Leopard. Je kunt Apple-TAB’en wat je wilt, maar het ding doet niet wat je verwacht. De focus is continu op een onlogische plek. HEEEL irritant.

  Kortom, geen enkel OS is perfect. En aan Apple valt zeker bij Leopard veel aan te merken. Laten we hopen dat dat bij Snow Leopard wordt opgelost. In de realiteit is de Snow Leopard een heel zeldzaam dier in de Himalaya wat met uitsterven wordt bedreigd… Ik hoop dat ‘ie bij Apple een goed leven krijgt.

  Of Snow Leopard wel of niet verbeteringen brengt: IT DOES MATTER. TO ME. Het verschil is vele malen groter dan alleen maar geen/wel virussen. Dat de auteur van dat artikel alleen dat verschil ziet is jammer en bewijst mijn insziens dat hij nog weinig tijd heeft besteed aan de unieke features ontdekken in MacOS X die echte timesavers zijn (spring loaded folders, universal drag/drop, expose etc etc).

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  @ Pappapaul De lamp is van Richard Hutten. Te koop bij het nieuwe label NgispeN

 • Profielfoto
  2k

  Dus, het is gewoon een n00b dat ie zo snel een virus heeft en daarom maar overstapt.
  Probs met de PC veroorzaakt men toch echt zelf.

 • Profielfoto
  Falc

  Eigenlijk zegt hij gewoon dat de Apple fanboys zielig zijn, en daar heeft hij nog gelijk in ook :’)

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Browser is natuurlijk erg belangrijk maar heel veel dingen gaan gewoon nog via offline dingen. Het lijkt me bes wel vervelend om alles online te hebben. Als je internet uitvalt kan je niks meer.

 • Profielfoto
  petitmal

  Tjeeeee zeg. Nu weet ik pas zeker dat ik het juiste merk heb gekozen…

 • Profielfoto
  Anoniem

  NgispeN = nepsign achterstevoren ???

 • Profielfoto
  midas

  Koen = neok achterstevoren

  En richard hutten is overigens ook een apple gebruiker

 • Profielfoto
  demandiebakt

  mee eens, t is maar een tooltje, en ben ook blijven hangen voor gebruiksgemak (lees geen virusscanners en tonnen losse software) dus gewoon handig out of the box.
  verder hecht ik niet zo veel waarde aan een computer, gelukkig.

 • Profielfoto
  bassmac

  mwa, hij zal binnenkort wel weer klagen dat hij niets aan zijn computer kan veranderen, zoals die techneuten zo graag (moeten) doen met hun windows machines. Inplaats van gewoon ermee te werken.:-)

  Overigens:
  andersom switchen lees ik trouwens nooit op dit soort opvallende “nieuws”pagina’s … :p