Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 28 april 2009

Steve Jobs geeft niet op

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Het is de leidraad van de carrière van Steve Jobs. Maar ook in zijn privéleven zit het soms tegen. Zo heeft hij het al jaren aan de stok met een groepering die Steve ervan weerhoudt om zijn Jackling House tegen de vlakte te werpen.

Steve Jobs kocht Jackling House in 1984 en woonde er vervolgens 10 jaar in. Daarna verhuisde hij naar Waverley street in Palo Alto en verhuurde hij Jackling House. Sinds eind jaren negentig heeft Steve plannen om Jackling House te vervangen door een bescheiden woning. Maar helaas, daar was de groepering ‘Friends of the Jackling House‘. Zij vechtten met succes de sloopvergunning aan.

Maar Steve heeft weer hoop. Hij probeert de gemeente er namelijk van te overtuigen dat het renoveren van het gebouw duurder is dan het bouwen van een nieuwe woning en dat doet hij door het gebouw vakkundig te laten vervallen. Volgens Steve’s berekening gaat de renovatie ervan nu 13 miljoen kosten, terwijl zijn droomhuisje slechts 8 miljoen kost. Samen met het argument dat niemand het gebouw wil verplaatsen, moet dat voldoende reden zijn om hem een sloopvergunning te geven. Aldus Steve.

Wordt vervolgd.

Soundguy2000
Scott Haefner

Reageer op artikel:
Steve Jobs geeft niet op
Sluiten