stekker gaat uit .Mac homepage

14 reacties

We zijn al enige tijd vertrouwd met MobileMe’s Web Gallery en iWeb. Niet vreemd dus dat Apple aankondigt om de stekker uit de verouderde .Mac ‘Homepage’ dienst te trekken.

Met Homepage kon je in de webbrowser zelf een eenvoudige website samenstellen op basis van een aantal thema’s. Tot 7 juli van dit jaar blijft de dienst beschikbaar om nieuwe pagina’s aan te maken en bestaande pagina’s te bewerken. Daarna zullen bestaande websites bereikbaar blijven, maar je hebt niet meer de mogelijkheid om ze te bewerken. Het wissen van een website kan vanaf dat moment alleen nog maar via de iDisk.

Grijp nu je kans om nog even snel nostalgisch een echte ‘Homepage’ te maken, voordat het te laat is en zet een link naar het resultaat bij de reacties.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Donnie Darko

  Wat jammer: “.Mac HomePage is being retired.”

 • Profielfoto
  Лукас

  Ze hadden nog website ontwerpen uit 2003 waar je uit kon kiezen. Wat een ongeloofelijke troep was dat zeg. Overigens heb ik wel meerdere websites met HomePage gemaakt:)

 • Profielfoto
  Anoniem

  En traag dat het was! :sealed:

 • Profielfoto
  Лукас

  Behoorlijk!:D

 • Profielfoto
  verriet

  Ik was eigenlijk al vergeten dat ik die ook nog had. En nog best veel ook.. http://homepage.mac.com/verriet/foto-albums/PhotoAlbum60.html

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Ik was me er nooit van bewust dat dit bestond :O Heel slecht van mezelf!
  Nu hebben we gelukkig iWeb! Super, maar helaas mag ik geen site maken van mijn vader :(

 • Profielfoto
  snoep

  Dus je gewone .mac account via iweb mag wel blijven? Dat wordt mij niet helemaal duidelijk in de brief. Die homepage gebruikte ik ook nooit maar dat .mac adres staat op al mijn kaartjes en brieven…. Vorig jaar kreeg ik nog een email dat je email en webadres gewoon .mac ipv ‘me’ kon blijven.

 • Profielfoto
  yehzap

  Ik gebruik de .Mac om bestanden op een afgeschermde site beschikbaar te maken voor bepaalde mensen om bestanden te kunnen ophalen.
  Weet iemand of die optie met Mobileme er ook is. Dan bedoel ik niet foto’s of zo maar CAD, PDF ed

 • Profielfoto
  mac osx rules

  @Yehzap: Je kunt in Mobile me onder: iDisk -> (bestand aanklikken) -> Sharing options. Een bestand mailen naar iemand..

  If that’s what you’re looking for.

 • Profielfoto
  yehzap

  denk het wel, ben er inmiddels mee aan het experimenten.

 • Profielfoto
  staaf

  Ik maakte altijd in het oude systeem pagina’s voor de muziekschool, waar je dan pdf’s kon downloaden en opnames. Ik zie niet hoe ik dat moet doen in het nieuwe systeem. Simpel gezegd: hoe zet ik iets online zodat anderen dat kunnen downloaden. Graag een afgeschermde pagina dus niet mijn public map

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Dit geldt trouwens ook voor ‘Groups’ ;)

  EDIT: ‘stekker’ (in de titel) staat vooraan de zin, en hoort dus met een Hoofdletter;)

 • Profielfoto
  snoep

  ja maar de grote vraag is, kun je via iweb je gewone zelfgemaakte webpagina wel met adres .mac houden en veranderen. Dus niet de verwarrende ouderwetse mac homepage

 • Profielfoto
  yehzap

  Staaf:
  volgens mijn experimenten moet het kunnen door mappen te maken in; idisk/documenten/lesmateriaal Zet daar de pdf’s in en maak ze deelbaar met share. De link naar het bestand moet je dan beveiligen met een wachtwoord. Het grote nadeel vind ik hierbij dat elke bestand afzonderlijk deelbaar moet worden gemaakt. Of meerdere bestanden als een .ZIP opslaan en dan dat bestand deelbaar maken.

  Ik heb nog niet de handigheid om bestanden te delen makkelijk te maken en afgeschermd.

  Graag hoor ik alternatieve manieren.