Nieuwe Xserve is een feit

12 reacties

Apple heeft zojuist een nieuwe generatie Xserves aangekondigd. Hiermee zijn eerdere speculaties bevestigd. In grote lijnen voldoen de specificaties van de nieuwe Xserves aan deze voorspellingen met als grootste verbetering de nieuwe Intel Xeon ‘Nehalem’ processor.

De nieuwe Xserve is standaard verkrijgbaar in twee configuraties met respectievelijk één of twee Quad Core Xeon Nehalem 2,26 Ghz. processors.

Quad-Core
2899 euro
8-Core
3468 euro

1x 2.26 GHz Quad-Core Intel Xeon (Nehalem)
3 GB ramgeheugen
160 GB Harde schijf

2x 2.26 GHz Quad-Core Intel Xeon (Nehalem)
3 GB ramgeheugen
160 GB Harde schijf

Zoals gebruikelijk kan de Xserve echter volledig naar eigen behoefte uitgebreid worden. Zo kan het 8-core model geleverd worden met een 2,66 of 2,93 Ghz processor. Er kan tot maximaal 24 GB RAM in het 8-core model of 12 GB RAM in het Quad core model gestopt worden en er passen 3x1TB hard drives in. Misschien nog interessanter is de optie om de Xserve uit te breiden met een razendsnelle 128 GB solid state drive. Deze neemt geen hard drive bay in beslag en is bedoeld als interne opstartschijf.

Zoals we inmiddels gewend zijn van Apple wordt veel nadruk gelegd op ‘groenheidsfactor’ van de nieuwe Xserve. Onder het mom van ‘the greenes Xserve ever’ wijst Apple op het ontbreken van schadelijke stoffen als BFR en PVC én het verbeterde energie-management dat resulteert in een ± 20% energiezuiniger Xserve.

De nieuwe Xserves zijn direct te bestellen via de Online Apple Store en worden (afhankelijk van het model) binnen 24 uur of één werkweek geleverd.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Gerwin Janssen

  Laatste wel erg veel updates. Jammer dat ze niet zo snel meer event hier voor openen.

 • Profielfoto
  Ninjaguineapig

  Maar wat voor een nut heeft het om met veel bombarie een Xserve aan te kondigen die “alleen maar” iets sneller is dan de vorige?

 • Profielfoto
  Pepperonie

  Ik blijf het echt een mooie bak vinden die xserve.
  Iedereen wil toch zulke dingen in zijn datacenter hebben hangen? Alleen al omdat ze er mooier uitzien dan die bakken van ibm en sun.

 • Profielfoto
  Anoniem

  “Zo kan de harddrive vervangen worden door een zogenaamde solid-state drive met een theoretische snelheid van 15.000 RPM.”

  Dat klopt niet .. de SSD is tot 20x sneller dan de 15.000 RPM schijf.

  Wel een mooie bak. Deze server is voor velen een natte droom!;)

 • Profielfoto
  Anoniem

  Een Solid State Drive met een hoeveelheid RPM?
  Volgens mij is dat een foutje… een SSD-schijf heeft helemaal geen RPM’s:)

 • Profielfoto
  profclimber

  das dikke porno :)

 • Profielfoto
  macses

  De nieuwe Xserves zijn direct te besetellen

  foutje;)

 • Profielfoto
  proud

  @Joram: ze zeggen dan ook de ‘theoretische’ snelheid van 15.000RPM.

 • Profielfoto
  iSneaker

  Niks spannends dus..

 • Profielfoto
  basiel

  @Pepperonie

  Waarom zou je naar design en uiterlijk moeten kijken in een datacenter. Hoe minder je fysiek in een datacenter aanwezig moet zijn hoe beter. Het is daar trouwens niet plezant vertoeven. Veel te koude airco, veel te veel lawaai van servers en geen natuurlijk licht.

  Voor mij maakt het echt niet uit hoe mijn servers eruit zien want ik zie ze enkel als ik ze installeer.

 • Profielfoto
  M.S.G. Iwan

  Ik dacht al even, 4x 1TB ? Das heel mooi, maar volgens mij passen er nog steeds maar 3 in hoor…. :sealed:

 • Profielfoto
  Anoniem

  Nog een kleine correctie op de post. De nieuwe Xserve heeft als mogelijkheid om hem standaard uit te rusten met een kleine 128GB SSD .. dit betekent dat er 3 nissen beschikbaar zijn voor harddrives. Geen 4x 1TB maar 3x 1TB + 128GB SSD intern.