Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 21 april 2009

NBC presentator ontpopt zich als genante Mac fanboy

Tech journalist Jim Goldman van de Amerikaanse zender NBC is, zoals we weten niet de enige tv persoonlijkheid met een voorliefde voor Apple. Er zijn er echter maar weinig die zo schaamteloos uitkomen voor hun ‘believe in Steve’ als hij, zo blijkt uit een fragment uit het CNBC programma ‘On the Money’ van afgelopen zaterdag.

Jim wordt hier als expert betrokken bij een item over de opgelaaide strijd tussen Apple en Microsoft over de kosten en baten van beide systemen. Goldman verdedigt het Mac kamp vol overgave met bekende argumenten als: betere hardware, beter OS en meer meegeleverde software. Alleen bij dat laatste schiet hij wel erg ver door.

Zo beweerde Goldman dat een PC meer dan $600,- aan anti-virus en creatieve software nodig had om enigszins te functioneren als een Mac terwijl veel van die software gratis beschikbaar is. Nog bonter maakt onze Jim het als hij beweert dat Photoshop gratis geleverd wordt op elke Mac terwijl PC ‘suckers’ hiervoor moeten betalen. Tech blog Gizmodo achterhaalde dat Jim Goldman zijn informatie uit een artikel in BusinessWeek heeft gehaald, daarbij details over het hoofd ziend als Photoshop Elements dat werd aangehaald als PC alternatief voor iPhoto.

En daarmee blijkt maar weer eens dat Apple fanboys en onafhankelijke journalistiek niet samengaan… nou ja, behalve op OMT natuurlijk!
Filmpje na de klik.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NBC presentator ontpopt zich als genante Mac fanboy
Sluiten