Muziek uit je Mac – Introductie

9 reacties

‘The soundtrack of your life’, zo omschreef Apple CEO Steve Jobs al eens de impact die muziek op een mensenleven heeft. Een persoonlijke soundtrack waar Apple maar al te graag aan bijdraagt: met iTunes als muziekbibliotheek, de iTunes Store als hofleverancier, de iPod voor muziekbeleving onderweg en de Airport Express en Apple TV in de woonkamer.

En het werkt – de muziekbusiness heeft Apple bepaald geen windeieren gelegd. Dat is ook de traditionele leveranciers van HiFi niet ontgaan: steeds meer producten komen op de markt om de weergavekwaliteit van het digitale universum mee te verbeteren. En dat is bepaald geen luxe, want out-of-the-box zijn zijn de oplossingen die Apple aanreikt lang niet altijd om over naar huis te schrijven…

Daarom doen we het hier, op One More Thing. De komende weken kijken we naar een aantal eenvoudige handgrepen die de digitale muziekketen van Apple aanzienlijk genietbaarder maken. We richten ons daarbij vooral op het laaghangend fruit – ‘cable magic’ en andere kunstgrepen op de vierkante millimeter laten we graag in het kampement der audiofools.

Tot dusverre verschenen:
Muziek uit je Mac: Introductie
Een optisch verschil (Muziek uit je Mac #1)
What a difference a DAC makes… (Muziek uit je Mac #2)
Terug naar de bron (Muziek uit je Mac #3)
Een kwestie van formaat (Muziek uit je Mac #4)
Er hangt iets in de lucht (Muziek uit je Mac #5)
Streaming Music: Airport Express (Muziek uit je Mac #6)
Streaming Music: Logitech Squeezebox (Muziek uit je Mac #7)
Streaming Music: Sonos & Conclusie (Muziek uit je Mac #8)

Bij het plaatsen van nieuwe delen wordt dit artikel telkens bijgewerkt.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  inawt

  Waarom is de introductie pas na nummer 1 op de site verschenen?

 • Profielfoto
  JelleSE

  Vond ik ook al wat vreemd:p

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Hulde! Ik juig alles toe wat vanuit de redactie zelf komt. Ga zo door mannen! Graag ook een item over het optimaal gebruik maken van je equalizer in iTunes voor zowel je iMac luidsprekers, hoodtelefoon, Airtunes en de beperkingen:)

 • Profielfoto
  binaries4me

  dit zijn erg leuke/interessante artikelen ga zo door

 • Profielfoto
  Rene Bouwmeester

  @inawt/JelleSE: omdat het introstukje en deel 1 direct na elkaar geplaatst werden, is er voor gekozen dit zo te doen dat de inleiding bovenaan staat – anders zou het een beetje mosterd na de maaltijd worden.
  @Dr. Maddox: wait & see.:-) Stel je overigens van de equalizer niet teveel voor…

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ RenĂ© Bouwmeester – Ik zit er bovenop;)

 • Profielfoto
  Johnyw

  Ik was destijds erg tevreden over volume logic, maar dit is ter ziele gegaan …Weet iemand als er ondertussen een vergelijkbare oplossing voor Mac bestaat? Iwow is het zeker niet !!

 • Profielfoto
  EclipX

  Installeer gewoon iWoW plugin voor iTunes, het is echt een duidelijk helder verschil in geluiden.

 • Profielfoto
  janjaap

  Hi Rene, prachtige stukjes schrijf je, helder en ook werkelijk toegevoegde waarde. Wanneer mogen we je vervolg, ‘een kwestie van formaat’, tegemoet zien? Ik wil eigenlijk wel m’n gehele audio CD bibliotheek in itunes zetten…