Modbook nu ook in Nederland

9 reacties

Afgelopen januari was het één van de de drukst bezochte stands op de MacWorld in San Francisco: Axiotron, de maker van de enige tablet Mac. De populariteit was mede te danken aan hun nieuwe mascotte: WOZ, alias Steve Wozniak, maar ook aan de introductie van de Modbook pro. Een omgebouwde unibody MacBook pro, waarbij toetsenbord en scherm zijn vervangen door een touchscreen.

Vanaf nu kunnen wij in Nederland, België en Luxemburg ook aan de Modbook, want GrafiSIS & AdvieSIS BV uit Eindhoven gaat in samenwerking met Axiotron de Modbook en Modservice leveren.

Modservice, het ombouwen van je eigen witte of zwarte MacBook tot een Modbook, kost € 1.298,- en duurt ongeveer zeven werkdagen. De unibody MacBooks kunnen nog niet verbouwd worden tot tablet Macs.

Je kunt ook een complete Modbook kopen voor € 2.246,-. Ook hiervoor moet je zeven werkdagen geduld hebben. De Modbook Pro is nog niet verkrijgbaar, want die moet nog op de markt worden gebracht door Axiotron. De verwachting is dat dit in mei of juni van dit jaar gebeurt. De Pro is dan ook meteen in de Benelux te koop.

De Modbooks zijn voorzien van één jaar garantie bij geautoriseerde Axiotron dealers. De garantie op een helemaal nieuw apparaat is met ModCare uit te breiden tot drie jaar.

[Update]
Vandaag zijn de eerste tien ModKits aangekomen in Eindhoven. Wees er dus snel bij, of niet…

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  R-Flow

  Wat een geld voor een MacBook met touch scherm… Als je al met alle geweld een tablet PC wilt zou ik gewoon voor een HP (o.i.d.) gaan en Windows maar voor lief nemen.;)

 • Profielfoto
  Delars

  Ik wacht wel tot Apple met een tablet mac komt.

 • Profielfoto
  Dagaloni

  yep, gewoon wachten tot het Mactablet van Apple. Veel gaver!:D

 • Profielfoto
  Anoniem

  Of je eigen bouwen ….
  2e hands macbook white en een touch screen en hup knutselen

 • Profielfoto
  gerard01

  Heb er geen behoefte aan, maar vind het wel graqppig dat het letterlijk bij mij om de hoek zit:-)
  Wist niet dat daar een winkel zat ;)

 • Profielfoto
  Nikita

  Zo, da’s een duur grapje voor het ombouwen naar tablet :p
  Kost zo’n ding je dus (nieuw) € 949 + € 1300 = € 2249,-

  Ik wacht wel op een tablet / netbook hybride van Apple zelf :D

 • Profielfoto
  finetuned

  Prachtig product dit, en de ModBook Pro vind ik ook erg mooi. Ik overweeg er serieus een, en ik ben benieuwd of ze hem hier in Eindhoven dan ook ergens op vooraad hebben zodat je hem eens kunt proberen.

  Als Apple met een tablet komt dan wordt het waarschijnlijk geen krachtpatser zoals de ModBook Pro, maar meer een kleine 10″ internetmachine of zo.

  edit: ik zie net een forumpost dat er een bij YouMac staat. Binnenkort maar eens binnenlopen…

 • Profielfoto
  BSDaemon

  Volgens mij is het niet “zomaar” een touchscreen, maar wordt er gebruik gemaakt van Wacom technologie. Een vergelijking met een HP tablet zou ik dan ook niet snel maken. En aangezien Wacom nog altijd de enige is die goede tablets maakt (helaas, gezien de prijs), krijg je in je ModBook ook een touchscreen welke je grafisch kan gebruiken.
  Kijk voor de grap eens wat Wacom schermen kosten, en zeg dan nogmaals dat dit duur is… (veel geld is niet equivalent aan duur)