Microsoft stopt ondersteuning Office for Mac 2004

21 reacties

Wie Microsoft Office for Mac 2004 gebruikt hoeft vanaf 13 oktober geen ondersteuning van de softwaregigant te verwachten, dat maakte een woordvoerder van de Microsoft Mac Business Unit bekend tegenover Macworld. De support en update pagina’s van Microsoft’s Mactopia website beperken zich vanaf dat moment alleen nog tot Office for Mac 2008.

Volgens het bedrijf wordt hiermee standaard beleid gevolgd voor wat betreft de levensduur van een Office versie. Uiteraard blijven updates en ondersteuning voor Office 2008 gewoon doorgaan. Tegelijkertijd laat de Mac Business Unit weten al druk bezig te zijn met de volgende versie van Office for Mac die waarschijnlijk in 2011 uit zal komen.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  De fuck? Ik gebruik anderhalf jaar de 2004 versie en nu geen support?
  Dit vraagt er gewoon om dat ik de 2008 versie ga cracken hoor…

 • Profielfoto
  R-Flow

  @Afroman
  Hoezo deze verontwaardiging? Apple stopt meestal nog eerder met het uitbrengen van updates voor een verouderd product.

 • Profielfoto
  St. Mobbs

  @ Afroman
  Is 2004 nu plotseling minder? Doet hij het niet meer?

  Hij blijft het doen, alleen komen er geen updates meer uit. Dat is geen reden om een andere versie illegaal te gaan gebruiken.

  Ga eens goed nadenken en verzin eens één goede en geldige reden om illegale software te gebruiken. Want die heb ik nog nooit gevonden.

 • Profielfoto
  tarun

  Kreeg je dan ondersteuning? Volgens mij beperkte zich dat tot het uitbrenegn van updates.

  @S. Mobs
  Een reden voor gebruik van illegale software kan zijn dat je de betreffende software zo weinig nodig hebt dat dit de aanschaf niet rechtvaardigd. (ik weet het, het blijft illegaal.) Overigens een tip aan allen: inzien van Office-documenten kan ook met Quick View. Dus in Finder “inkijken met spatiebalk”.

 • Profielfoto
  Afroman

  @R-Flow

  Als het enkel om softwareupdates gaat vind ik het niet erg, als ik een vraag heb(die stel ik best vaak namelijk) en men wilt me niet meer helpen dan crack ik 2008.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ik heb sowieso beide gekraakt liggen, alleen 2008 heb ik niet eens geïnstalleerd, vind het een ongelooflijk klote-pakket i.v.t. 2004

 • Profielfoto
  Stripe

  Ik gebruik 2008 en ik vind het wel prima werken. Zitten handige dingen in die ik altijd miste bij oudere Office pakketen. Het enige en tevens grote nadeel aan 2008 vind ik die werkset die los staat van je document. Ik had dat liever gewoon in balkjes gezien..

 • Profielfoto
  Schmrtzzz

  Had het destijds nodig om aangeleverde docu’s van klanten te kunnen openen. Maar hoewel een officiële versie en goed geïnstalleerd, is het ***programma nooit in staat geweest een update te installeren. Ik ben inmiddels al 3 jaar helemaal gelukkig met iWork.

 • Profielfoto
  sypie

  @Schmrtzzz: als je dit forum goed doorgespit had dan had je een oplossing kunnen vinden voor het installeren van updates. Zo niet dan staat er hier nog een oplossing:http://www.mac4dummies.nl/viewtopic.php?pid=3591#p3591

 • Profielfoto
  MrPapple

  Hehe, voor Office 2008 geven ze nu al geen support meer… (ik spreek uit ervaring…) dus zo veel verschil zal het niet maken hé! :sealed:

 • Profielfoto
  R-Flow

  @Afroman
  Office 2008 werkt voor 90% hetzelfde als 2004 dus ik zie het probleem niet zo. Het lijkt me eigenlijk stug dat wanneer je een specifieke vraag stelt over 2004 je niet meer geholpen wordt. Daarnaast heb je nog genoeg online fora tot je beschikking, zoals deze.

 • Profielfoto
  snipper

  De ene keer dat ik een licentie van een Office-achtig MS programma cadeau kreeg bij een nieuwe Mac, jaren geleden, werkte dat programma niet goed. Online geen hond bij te krijgen dus bellen, doorverbinden, etc.

  Toen ik eindelijk iemand aan de lijn kreeg (de Mac versie? eh.. ik verbind u even door met mijn collega. x3) Kreeg ik te horen dat ik eerst heel office moest kopen of een rekening van €100 kon verwachten.

 • Profielfoto
  Schmrtzzz

  Sypie, die link biedt helemaal geen oplossing. Ook bij mij blijft hij roepen dat hij geen versie kan vinden die hij kan updaten. Ook niet na herinstallatie.

 • Profielfoto
  topaj

  Tijd om versie M$croschoft Officehell 2008 te torrenten:D

 • Profielfoto
  ctxppc

  Gebruik Office gewoon niet! :p iWork is er…

  Nee, maar Apple blijft nog Security Updates geven voor Tiger (2005), dus als ze even slecht als Microsoft zijn zullen ze volgend jaar ermee stoppen. Ondersteuning heeft een voordeel voor het bedrijf én voor de klant — meer echter voor het bedrijf, maar ja — :
  • Microsoft kan klanten aantrekken met ’08
  • Microsoft kan stoppen met verbeteren van ’04 en beginnen met innoveren voor ’12.

  Maar dat blijft brol. Alles duurder dan € 100 moet minimaal 5 jaren ondersteuning hebben. En wat over hun beleid? Er is een Normal Support (normaal gezien 5 jaar) en een Extended Support (nog eens 5 jaar). Ik denk dat ze nu in die tweede fase gaan. Daar geven ze kritische security updates en ondersteuning van onbekende problemen (ik bedoel: niet bekende of gedocumenteerd). Daarna hebben ze een andere fase waar ze enkel support aan bedrijven geven. Denk ik toch gelezen te hebben ergens.

  P.S.: Ik heb bewust Office 2012 geschreven. Ze gaan zeker veel uitstellen… :p

 • Profielfoto
  pitch

  http://www.openoffice.org ? is nog gratis ook !

 • Profielfoto
  rdesign

  @Topaj, indd. (; Ik ben hem al druk voor je aan het seeden.

 • Profielfoto
  Simon90

  Als je een beetje fatsoenlijk wil corresponderen met collega’s of mede studenten door middel van het versturen van Word documenten, móet je wel Office hebben. Vanwege die .docx zooi.

 • Profielfoto
  NTG

  noooooooooooooo! :( tijd om 2008 eens te gaan kopen, of iWork 09

 • Profielfoto
  petitmal

  Als je een beetje fatsoenlijk wil corresponderen met collega’s of mede studenten door middel van het versturen van Word documenten, móet je wel Office hebben. Vanwege die .docx zooi.

  Wat een g…l!

  Wel eens van NeoOffice/OpenOffice gehoord?

  En, voor iedereen die excuusjes verzint om te ‘kraken’: het is gewoon een persoonlijke keuze; je wilt wél of niet een dief zijn…

 • Profielfoto
  bassmac

  Je hebt – van Microsoft- gewoon kleine progjes om word, exel enz. te kunnen openen. Legaal. Natuurlijk kun je er geen nieuw doc mee maken, maar daar heb je je eigen programma dan weer voor.
  Zakelijk heb je trouwens geen enkele reden om illegaal te doen, studenten kopen origineel voor een prikje , en de rest wil toch alles gratis, dus waarom je druk maken…