Meer iPhone geruchten

14 reacties

Non disclosure agreement of niet, er zijn altijd ontwikkelaars die het moeilijk vinden om een geheimpje te bewaren. Zo ook Oostenrijkse iPhone-ontwikkelaar en sitebeheerder Ben van benm.at. Met wat snuffelen in de firmware van het iPhone 3.0 beta besturingssysteem vond hij aanwijzingen voor ondersteuning van videomontage op de iPhone.


De png-bestandjes waarmee een video-interface kan worden samengesteld, zijn niet de enige geruchten die te maken hebben met de geliefde en verguisde iPhone-camera. Engadgetmobile komt namelijk met een screenshot van een MobileMe scherm, getiteld ‘Publish Video’.

Vanuit Taiwan komt daarnaast het gerucht dat Apple een bestelling heeft geplaatst bij het Amerikaanse bedrijf Omnivision voor de levering van 3.2-megapixel CMOS image sensoren ten behoeve van een nieuwe iPhone, die naar verwachting in de zomer wordt gelanceerd. Omnivision zou ook een order hebben ontvangen om 5-megapixel sensoren te leveren aan Apple. Het is niet bekend voor welk product dit bestemd is.

Ten slotte weet AppleInsider te melden dat de nieuwe iPhone en iPod touch waarschijnlijk een zuinige wifi-chip krijgen, die gebruik kan maken van de snelle draadloze 802.11 N standaard.

Hoeveel nachten moeten we nog slapen om feit van fictie te kunnen onderscheiden?

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Dagaloni

  “Hoeveel nachten moeten we nog slapen om feit van fictie te kunnen onderscheiden?”

  Hopelijk maar eentje!!

  Leuk artikel. Eindelijk weer wat nieuws over de nieuwe iPhone:D

 • Profielfoto
  Miesbook

  “Omnivision zou ook een order hebben ontvangen om 5-megapixel sensoren te leveren aan Apple. Het is niet bekend voor welk product dit bestemd is.”

  Goh twee camera’s op 1 apparaat… Oftewel wat denk je van een camera voor en een camera achter? ??? :sealed:

  :)

 • Profielfoto
  Mr. Nathan

  een 3.2 voor?
  ik denk het niet.;)

 • Profielfoto
  Yip

  @Miesbook:

  Waarom denk je meteen aan twee camera’s? de quote die je geeft heeft het daar in ieder geval niet over……..

  wtf…

 • Profielfoto
  Maarten ter Horst

  De afbeeldinkjes lijken erg op de controls van het programma Voice Memos dat gedemonstreerd werd door Apple op het iPhone OS 3.0 event. Zie deze screenshot: http://www.theiphoneblog.com/images/stories/2009/03/iphone_30_voice_memos_trim.jpg

  Waarschijnlijk wordt dat video-programma dus qua functionaliteit ongeveer hetzelfde als dat voor voice memos: alleen video’s bijknippen, opslaan en versturen.

 • Profielfoto
  iNaffer

  Het zou leuk zijn,

 • Profielfoto
  iSneaker

  Die nieuwe iPhone gaat er echt komen. Ze kunnen niet anders! Ik kan niet wachten!

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  2 verschillende camera’s?

  Wat te denken van de 3.2MP voor de touch, en de 5MP voor de iPhone?

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Dat zou kunnen. Of een iPhone Nano of iets dergelijks maar dat lijkt me niet. Een camera voor en achter lijkt me het meest waarschijnlijk en dan iChat in de iPhone. Dat zou wel erg vet zijn.

 • Profielfoto
  snipper

  Om een succesnummer optimaal te gelde te maken ligt verdere diversificatie voor de hand, dus een goedkopere versie met minder heftige features, misschien een tussenmodel en een relatief duur topmodel met een beter camera en dergelijke. Net als bij de iPod, die was er eerst ook alleen maar in één model met alleen meer of minder geheugen.

 • Profielfoto
  santi

  Eigenlijk niet zo raar dat bedrijven hun mond voorbij praten. Ik snap dat wel. Hoe gaaf is het als jouw bedrijf dingen ontwikkelt voor Mac en voor Iphone in het bijzonder? Fantastische reclame toch?

 • Profielfoto
  Miesbook

  @Yip

  Bedrijf Omnivision voor de levering van 3.2-megapixel CMOS image sensoren ten behoeve van een nieuwe iPhone, die naar verwachting in de zomer wordt gelanceerd. Omnivision zou ook een order hebben ontvangen om 5-megapixel sensoren te leveren aan Apple. Het is niet bekend voor welk product dit bestemd is.

  dus een 3,2 en een 5 megapixel. Zou kunnen dat er een camera voor en achter komt met videofunctie. Alles is er klaar voor, de infrastructuur, de applicaties, de gebruiker en hopelijk ook de batterij ;)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  en videobellen en videochatten met twee cams?!

 • Profielfoto
  ctxppc

  @MacAanZee: hopelijk de 2 tegelijk! ;)