Statenweg
Statenweg Nieuws 17 april 2009
Leestijd: 1 minuut

Marktaandeel Apple daalt in de VS

Volgens onderzoeksbureau Gartner is het marktaandeel van Applecomputers in de VS in het eerste kwartaal van dit jaar gedaald naar 7,4%. In het laatste kwartaal van 2008 bedroeg dit marktaandeel nog 8%. Apple’s aandeel op de PC-markt is nu 0,1% lager dan een jaar eerder. Het bedrijf neemt momenteel de vierde plaats in en moet HP, Dell en Acer voor zich dulden. Toshiba is hekkensluiter samen met een aantal kleinere merken.

De verkoop van Macs liep volgens het onderzoek terug met 1.1% in vergelijking met een jaar eerder. Hiermee presteert Apple slechter dan de markt: de gehele PC-markt daalde met slechts 0,3%. Deze geringe daling komt volgens Gartner door de opkomst van de netbooks, waardoor de aanschaf van een computer goedkoper werd. Apple is in dit marktsegment vooralsnog niet actief.

Deze daling van het aantal verkochte Macs hoeft echter niet te betekenen dan Apple het financieel minder doet dan haar branchegenoten, omdat de prijs per computer hoger ligt. Op 22 april maakt Apple de resultaten over de eerste drie maanden van dit jaar bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.