Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 10 april 2009
Leestijd: 1 minuut

Krijgt ‘Zie je later’ een nieuwe lading in iChat?

Reageert je liefje niet op je video-uitnodiging in iChat? Is je beste vriend(in) offline maar móet je gewoon even een roddel kwijt? Dan is de oplossing misschien nabij: het iChat antwoordapparaat. Een patentaanvraag wijst op deze nieuwe functionaliteit in iChat die het mogelijk maakt om audio- en videoberichten achter te laten voor buddies die niet reageren of zelfs niet online zijn.

Het idee voor het iChat antwoordapparaat dateert uit 2007. Toen verscheen in betaversies van Mac OS X Leopard een audiovisuele auto-reply voor iChat. Uitnodigingen van buddies zouden automatisch beantwoord kunnen worden met een audio- of videoboodschap. Uiteindelijk is de functionaliteit uit het OS gehaald maar diverse updates in de patentaanvraag laten zien dat Apple het idee nog niet op wou geven.

Volgens het patent zou het nu mogelijk worden om in te stellen hoe lang het moet duren voordat een onbeantwoorde chatuitnodiging een audiovisuele auto-reply krijgt. Dit bericht wordt opgeslagen op een externe server waardoor de dienst ook werkt als de gebruiker offline is. Ontvangers van de auto-reply kunnen zelf ook een audio- of videoboodschap achterlaten. Deze kunnen bekeken en beluisterd worden op de Mac én via een iPhone. Mogelijk zouden videoboodschappen zelfs via de iPhone opgenomen en verstuurd kunnen worden.

Goed nieuws dus voor wie liever indirect dan rechtstreeks communiceren, al blijft het onzeker of het iChat-antwoordapparaat Mac OS X Snow Leoaprd wél zal halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.