Krijgt ‘Zie je later’ een nieuwe lading in iChat?

14 reacties

Reageert je liefje niet op je video-uitnodiging in iChat? Is je beste vriend(in) offline maar móet je gewoon even een roddel kwijt? Dan is de oplossing misschien nabij: het iChat antwoordapparaat. Een patentaanvraag wijst op deze nieuwe functionaliteit in iChat die het mogelijk maakt om audio- en videoberichten achter te laten voor buddies die niet reageren of zelfs niet online zijn.

Het idee voor het iChat antwoordapparaat dateert uit 2007. Toen verscheen in betaversies van Mac OS X Leopard een audiovisuele auto-reply voor iChat. Uitnodigingen van buddies zouden automatisch beantwoord kunnen worden met een audio- of videoboodschap. Uiteindelijk is de functionaliteit uit het OS gehaald maar diverse updates in de patentaanvraag laten zien dat Apple het idee nog niet op wou geven.

Volgens het patent zou het nu mogelijk worden om in te stellen hoe lang het moet duren voordat een onbeantwoorde chatuitnodiging een audiovisuele auto-reply krijgt. Dit bericht wordt opgeslagen op een externe server waardoor de dienst ook werkt als de gebruiker offline is. Ontvangers van de auto-reply kunnen zelf ook een audio- of videoboodschap achterlaten. Deze kunnen bekeken en beluisterd worden op de Mac én via een iPhone. Mogelijk zouden videoboodschappen zelfs via de iPhone opgenomen en verstuurd kunnen worden.

Goed nieuws dus voor wie liever indirect dan rechtstreeks communiceren, al blijft het onzeker of het iChat-antwoordapparaat Mac OS X Snow Leoaprd wél zal halen.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Delars

  Ik hoop dat het er komt in Snow Leopard. Misschien ook wel in de volgende iPhone…. wie zal het zeggen..

 • Profielfoto
  Tomac5

  kan je dan niet gewoon een e-mail sturen?

 • Profielfoto
  M.axx

  WHaha, Tomac5 :p

 • Profielfoto
  apple_fan

  ik heb liever dat ik met een msn account kan inlogen bij ichat.

 • Profielfoto
  imar

  Mèh, laten ze er eerst maar eens voor zorgen dat dat iChat een beetje werkt. Sinds de eerste iChat AV (2003) zijn er nog steeds slechts sommige mensen waarmee wel te audio/videochatten valt. Met de meeste levert het alleen maar errors op. Hoewel iChat (als het lukt) lekkerder werkt, gebruik ik sinds jaren Skype, dat werkt gewoon wel.

 • Profielfoto
  ctxppc

  @apple_fan: Denk je echt dat Apple de MicroSoft Network-service gaat binnenlaten? Ik niet, maar ik zou het wel even leuk vinden.
  En dit als extra functie, ik vind het antwoordapparaat liever.

 • Profielfoto
  ctxppc

  @imar: Bij mij werkt Skype soms niet, iChat altijd. Het heeft zeker iets te maken met internetverbinding.

  Ik gebruik beide protocollen, Skype om populariteit en iChat om uitmuntende kwaliteit — hét bewijs dat H.264 super is — en stabiliteit. En ook, iChat is mooier en typisch Apple (ik ben een fan, wie dat niet wist, en binnenkort een OMT-Fan (forum)).

  MSN Messenger staat op mijn Mac — nee, niet gecodeerd, ik vertrouw die MBU een beetje en wantrouw ze niet dat ze malware gaan opsturen — maar ik laat dat niet automatisch opstarten (wegens RAM), ik gebruik dat gewoon veel te weinig.

 • Profielfoto
  binaries4me

  Ik ben helemaal fan van ichat en gebruik het dagelijks. toen vrienden van me naar het buitenland waren hadden ze hun macbook mee. in nederland werkte alles perfect net als skype. maar helaas werkte ichat gewoon niet overal skype werkt altijd hoe kan dat toch? ook als ik soms bij mensen thuis ben en wil ichat showen hoe cool dat is dat video bellen dan lukt het niet overall. ik weet dat het aan de poorten ligt die niet openstaan in het modem. maar waarom lukt het skype altijd en ichat niet?

 • Profielfoto
  nl-x

  WTF WTF WTF WTF OMFG WTF
  Hoe kan je in godsnaam hier ook al een patent voor aanvragen?!
  En kan dit niet al een tijdje met Skype ?!
  Echt, mijn mbp staat zo te koop, en ik ga Apple toch echt eens voor goed afzweren. Wat een klote bedrijf zeg.

 • Profielfoto
  LHJ

  @nl-x

  ehm ……… gast .. ?:P

 • Profielfoto
  Ditii

  Leoaprd ? Nieuw OS ? :D

 • Profielfoto
  santi

  >>>”Reageert je liefje niet op je video-uitnodiging in iChat? Is je beste vriend(in) offline maar móet je gewoon even een roddel kwijt?”<<< Zucht. Ik zal het nog één keer uitleggen. NATUURLIJK reageert je liefje niet op je video-uitnodiging in iChat! Omdat het een meisje is! En iChat is niet gemaakt voor meisjes maar voor jongens met hoornen brillen en bleke huiden die tot diep in de nacht naar Autechre zitten te luisteren. Dat is heemaal niet erg maar leg je er in hemelsnaam bij neer!

 • Profielfoto
  santi

  Ja, dit is nou dus jammer hé.

 • Profielfoto
  NTG

  zou dan leuk zijn als ze die functie alsnog als update voor de iChat versies van tiger en leopard worden opgenomen