iTunes 8.2 doet Blu-Ray?

19 reacties

Apple heeft de vierde beta van iPhone OS 3.0 beschikbaar gesteld voor zijn developers. Om deze beta te installeren is iTunes 8.2 pre-release vereist, deze werd gelijktijdig uitgebracht.
De vernieuwde beta brengt extra instellingen voor de App Store, je kunt nu vanaf je iPhone in- en uitloggen met je iTunes-account. Daarnaast zijn er kleine verbeteringen aangetroffen op het gebied van thetering, Bluetooth en MMS.

Maar het grootste nieuws vandaag, of eigenlijk de grootste Apple roddel, gaat over iTunes 8.2. In het ‘Over iTunes’ venster, die onder andere de copyright informatie van Gracenote weergeeft, is het woordje Blu-Ray toegevoegd. Wat betekend dit? Doet de ‘bag of hurt’ niet meer zo’n pijn meer en krijgen we een Mac Pro met Blu-Ray? of wil Gracenote zich nog wat extra indekken? Behalve Blu-Ray is het woordje DVD toegevoegd en wordt er naast muziek ook over video-gerelateerde data gesproken.

Met de iTunes 8.2 pre-release is het mogelijk om notities te synchroniseren met de iPhone/iPod touch, deze functie was al aangekondigd maar was nog niet beschikbaar.


(Dit artikel is ingezonden door Edwin Bakker.)

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Maced.2

  plaatje? owww ja hier:)

  http://images.techtree.com/ttimages/story/101527_itunes.JPG

  staat goed bij het artikel ;)

 • Profielfoto
  Maced.2

  vind mij gevonden plaatje beter………:D :D :D

  maar blue-ray is cumming up …eindelijk!

 • Profielfoto
  Tomac5

  it’s about time dat ze Blu ray eens gaan ondersteunen!

 • Profielfoto
  W0uTeRr

  Het wordt nu inderdaad toch wel eens tijd voor blu-ray! Zou super zijn als er dan nu ook (eindelijk) blu-ray spelers/branders in de Mac’s verschijnen:)

 • Profielfoto
  onemorevaral

  Notities bedoel je…

 • Profielfoto
  PaneVino

  “Wat betekenD dit?” … oeps

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik vermoed dat dit is gedaan om de toekomstige ondersteuning van Blue Ray inderdaad alvast in te dekken. Dat BR eraan kwam wisten we al, alleen nog niet wanneer ;)

 • Profielfoto
  MaestroRackam

  Mooi zo, als Apple iets introduceert word dat meestal meteen doorgevoerd in de gehele productline. Van MacBook tot Mac Pro met BR:)
  Het is de logische opvolger van de DVD, hoe sneller gestandariseert hoe beter lijkt mij.

 • Profielfoto
  iAgree

  Je kan ook geen gewone dvd’s afspelen met itunes dus ik vind dit vooralsnog geen enkel bewijs dat blu ray eraan komt op de mac, tenzij dvd speler verdwijnt en alles via itunes afgespeelt gaat worden , maar zover is het nog lang niet volgens mij.

 • Profielfoto
  AppleTim

  thetering??

  Quote: Daarnaast zijn er kleine verbeteringen aangetroffen op het gebied van thetering, Bluetooth en MMS.

 • Profielfoto
  niels

  misschien dat iTunes straks hetzelfde met DVD’s en Blu-Ray (een 3rd party drive kan net zo goed worden ondersteund als een ingebouwde drive) gaat doen als met CD’s: afspelen en converteren. Op zich is er weinig verschil tussen het rippen van een CD of film naar een iPhone formaat.

  Wanneer iTunes ook kan ‘rippen’ is het ook begrijpelijk dat de DVD Player app niet hoeft te verdwijnen. Want die verdwijning zou raar zijn, nu ze er net met Leopard nog behoorlijk veel moeite in hebben gestoken en de video playback interface in iTunes over bedroevend slecht is (vergeleken met DVD Player in Full Screen modus).

 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  zou de iMac dan ook een blu-ray lezer/brander krijgen?
  want dan kan ik misschien nog maar beter even wachten met het kopen ervan.

 • Profielfoto
  languh

  @ appletim, thethering wil volgens mij inhouden dat je je iphone kan gebruiken als modem voor je laptop oid

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Nou “de standaard” wil ik Blu Ray nou ook weer niet noemen. De opvolger (de HoloDisc) is al productierijp, dus voor mij mogen ze die hele BluRay overslaan.

 • Profielfoto
  Doney

  @languh:
  Volgens mij bedoeld hij de spelling.;)

  @Nieuws:
  Leuk enzo:p

 • Profielfoto
  Anoniem

  Blu Ray is totaal onnodig en amper zichtbaar op zulke kleine schermpjes. Kortom: onzinnig.

 • Profielfoto
  queenfan

  waar kan ik iTunes 8.2 downloaden?????

 • Profielfoto
  Soulshaker

  @ argonath,

  Niks onzinnig, zou handig zijn waneer je dat je een blue ray koopt voor je blue ray speler aan de TV , je die ook (uiteindelijk) ook op de mac kunt afspelen.

  Wanneer komt de Mac Mini met Blue ray:D ?

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Huh onzinnig op zulke kleine schermpjes:P? Welke schermen van Apple zijn klein dan? Kijk, ok die 20 inch is niet super groot maar zelfs daar zie je het verschil tussen BluRay en DVD duidelijk.

  Het zou mooi zijn als ze Bluray in de Macs gaan doen, of misschien als optie. HD-movies zijn al wel te huur/te koop in US Store. Misschien dat ze de naam gaan veranderen naar Bluray movies ipv HD?