Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 2 april 2009
Leestijd: 3 minuten

iPhone powered by Henk van Ess

Het ene moment sta je een praatje te houden voor een zaaltje, het andere moment verkoop je batterijen over de hele wereld. Het zal je maar gebeuren. Het overkwam Henk van Ess.

Als veelreizende spreker en consultant had zijn iPhone altijd een tekort aan energie. Via via kwam hij in contact met een Chinese batterijgigant en voor hij er erg in had, was hij importeur van een batterij voor de iPhone. Niet zonder succes. 3GJuice, de naam van zijn batterijenimperium, werd op verschillende websites gefeatured en de New York Times noemde Henk van Ess ‘The Accidental Entrepreneur‘.

Maar Henk heeft niet stilgezeten, want na zijn eerste batterij heeft hij nu een tweede batterij gelanceerd. Hoog tijd om deze iPhone gadgets van Hollandsche komaf eens te bekijken.

3GJuice DeLuxe
De bestseller van 3GJuice is de originele ‘3GJuice DeLuxe’. De batterij waarmee het allemaal mee begon. De DeLuxe is een batterij die je middels de dock connector onder je iPhone klikt zodra deze leeg is. Binnen 2,5 uur heeft de 3GJuice je iPhone weer opgeladen. De DeLuxe bevat een batterij van maar liefst 1800mAh en wordt zelf opgeladen via een standaard mini USB aansluiting aan je computer of via je iPod/iPhone lader.

3GJuice Major Mojo
Pièce de résistance van 3GJuice is de onlangs gelanceerde Major Mojo. Deze knaap bevat maar liefst een batterij van 5400mAh en is uitermate geschikt voor de intensieve iPhone gebruiker. Ben je een heftige gamer, ga je graag de rimboe in of hou je simpelweg niet van onzekerheid, dan is de Major Mojo de juiste keuze.

De Major Mojo bevat in tegenstelling tot zijn kleine broer geen ingebouwde dock connector. Je sluit hem aan via een meegeleverde kabel. Je kunt ook een standaard iPhone USB kabel gebruiken. Oftewel, de Major Mojo is geen iPhone only batterij. Dankzij de eveneens meegeleverde verloopjes kun je er namelijk ook de meest gangbare telefoons mee opladen.

De Major Mojo kan je iPhone tot driemaal toe opladen. Vijf lampjes op het apparaat geven aan hoe vol of leeg de Major Mojo is. En voor wie het zich afvroeg, inderdaad, de Major Mojo heeft ook een ingebouwd LED lampje? Altijd handig.

Conclusie
De twee batterijen van 3GJuice zijn perfecte aanvullingen op de batterijslurpende iPhone (of iPods). De DeLuxe is ideaal om altijd in je tas mee te nemen om bij te springen op de momenten aan het einde van de dag als de iPhone het leven laat. Je klikt hem onder je iPhone en je kunt ongestoord verder bellen.

De Major Mojo is een bruut. Je kunt er je iPhone tot driemaal toe mee opladen. Hij is ideaal voor mensen die een weekendje op de heide willen zitten of graag ongestoord gamen (of alletwee). In tegenstelling tot de Philips SCM7880 laadt de Major Mojo sneller op dan je iPhone leegloopt als je bijvoorbeeld intensief aan het gamen bent. Je hoeft dus nooit meer te wachten tot je iPhone is opgeladen.

De 3GJuice DeLuxe kost 42,95 en is te koop via de webshop van Henk van Ess. De Major Mojo kost 89,95 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone powered by Henk van Ess
Sluiten