iPhone, iPhone, iPhone, iPhone, iPhone, iPhone…

112 reacties

Tot zover deze bijdrage in de categorie ‘Casual Friday’. Heb je zelf een leuk item voor Casual Friday, mail het dan.

Reacties

112 reacties
 • Profielfoto
  Delars

  Super cute!:D

 • Profielfoto
  Anoniem

  Die ouders zijn gek. En dat kind is iets te verwend en te hebberig.

  Maar het is wel grappig :p

 • Profielfoto
  Mr. Nathan

  je kan niet vroeg genoeg beginnen natuurlijk:p

 • Profielfoto
  leaf

  Een nieuwe apple fan is geboren :p

 • Profielfoto
  Neptunus

  Worden jullie gesponsord door KPN ofzo?:)

 • Profielfoto
  PvdO

  en daarom leen ik mijn iPod touch dus nooit uit aan mijn zusje van 8:) en blijkt maar weer eens dat de besturing van dat ding kinderlijk eenvoudig is:p

 • Profielfoto
  sven-

  Sorry dat ik het zeg, maar ENORM KANSLOOS dit!

  Is dit de toekomst? Kleine kinderen die alleen maar bezig zijn met iPhones, iPods, PSP’s, Nintendo’s etc. !?!? Leren die kinderen nog een boek lezen? Of misschien buiten spelen? Sjonge jonge. Ik begrijp dat sommige mensen dit leuk vinden (Apple forum…), maar denk erover na, ik vind het niet eens een reclame voor Apple, dit is een voorbeeld van hoe slecht kinderen tegenwoordig worden opgevoed.

 • Profielfoto
  i93Jeffrey

  it’s my iPhone
  iLike the iPhone.

  Zo zie je maar weer je kan nooit te vroeg beginnen met Apple.

 • Profielfoto

  Ik sluit me aan bij de mening van Sven…

  Dat je dit als ouders ook nog eens gaat filmen (en dat kind dus eigenlijk alleen maar “voed” nog hebberiger te zijn) is nog wel het ergste…

 • Profielfoto
  Mich

  @sven hoe kan jij nu oordelen over iemand omdat je een filmpje van ocharme 2 minuten van hem ziet. ik snap echt ni waar jij het lef haalt om over iemand te oordelen!! the same voor [email protected]

 • Profielfoto

  @ Alpaca. Iedereen mag toch oordelen hoe die dat wil… Mensen kiezen ervoor om zoiets online te zetten en dus ook dat er reacties op komen, positief of negatief.
  Ik vind het een schijnvertoning en zielig om te zien dat mensen zo iets op het internet zetten…

 • Profielfoto
  Anoniem

  weer een hoop wijsvingertjes hier…

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Typisch gevalletje voor de kinderbescherming.

 • Profielfoto
  Julian Gijsen

  Alpaca –> dit filmpje heeft hij niet in 2 minuten gefilmt hoor; oftewel deze man heeft verscheidene malen tot bloeden toe zijn kind gestimuleerd om met zijn iPhone te kloten, oftewel dit kind zegt ’t werkelijk de godsgeslagen dag en is op die manier nu al verpest.

  Dit is trouwens de youtube-generatie ouders –> je kind als speelgoed voor je filmpjes zodat mensen ”Oh look he’s got 9000+ views!” kunnen schreeuwen in comments…

  Een objectieve mening valt hier niet over te geven, maar subjectief vind ik dit een verarming van de maatschappij…

 • Profielfoto
  Yip

  @sven: wat een overdreven opmerking…

  in 2 minuten kan jij niet beoordelen of dat kind wel of niet een boek leest, wel of niet buiten speelt of wat dan ook…
  Die baby heeft gewoon zijn eerste woordje geleerd en dat zegt hij nu gewoon omdat hij dat kan.

  Het is gewoon grappig dat dat kind regelmatig naar die iPhone vraagt, maar er valt niet uit te beoordelen hoe ernstig deze obsessie is.

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  Vervang het woord iPhone voor rammelaar, rubber duckie of knuffelbeer en verarming wordt al heel snel ‘aaaah, wat schattig’, zelfs voor de grootste moraalridder.

 • Profielfoto
  jimeh

  wat moet een kleuter met een iPhone?

 • Profielfoto
  strigoi

  Ok dit is freaky

 • Profielfoto

  Man man, ik ben geen moraalridder maar vind het sneu hoe die ouders zijn verwende gedrag nog eens stimuleren door hem uit te dagen…

  Maar goed, in ieder geval een fijn weekend geweest allen :D

 • Profielfoto
  J-P-H

  Precies Koen.
  Als dat menneke helemaal idolaat zou zijn van een krop sla, dan noemt iedereen hem een groot voorbeeld.

 • Profielfoto
  Koning Frank

  YES! Eindelijk de goede opvoeding die kinderen nodig hebben!

 • Profielfoto
  Geert

  My iPhone, golem, golem!
  My… preciouss

 • Profielfoto
  JLA

  niks nieuws voor mij.. mijn neefje van 3 weet als geen ander wat een iphone is, haalt hem van screenlock af, belt ermee en scrolt door foto’s.. :D

 • Profielfoto
  Maccessory

  Jongens, hou nou eens op met dat gezever, dit is toch gewoon hartstikke grappig…? Komt vast wel goed met dat jochie.

 • Profielfoto
  Yannes

  Ik ben het echt totaal eens met Sven echt ongeloofelijk kansloos zeg. Dat kind gaat janken alstie zun “iPhonetje” niet heeft :angry:

 • Profielfoto
  sven-

  Aan iedereen die het niet met me eens is, jullie snappen dus werkelijk niets van wat goed of slecht is voor kinderen, en het is dankzij jullie dat deze wereld kapot gaat.
  De kinderen bepalen hoe de toekomst eruit gaat zien. Daardoor zijn onderwijs en opvoeding de twee belangrijkste dingen op aarde!

  Wat de ouders van dat mannetje doen is ZEER SLECHT! Julian Gijsen, bedankt voor je opmerking!:) Wat jij beschrijft is uitermate kloppend. Ten eerste leert dat kind dat hij maar hoeft te krijsen en hij krijgt zijn zin (ouders zijn zeer inconsequent), ten tweede moet een kind van die leeftijd zeer bezig houden met hele andere zaken.

  Maar goed, noem mij maar de moraalridder, noem mijn uitspraken maar gezever, denk maar “dat het wel goedkomt met dat jochie” :sealed:

 • Profielfoto
  RenderingRebel

  grappig jochie hehe
  En “men” moet niet zo janken, ga je lekker druk maken over kindsoldaten en aidsbabys ofzo, dat weegt in mijn ogen toch wel een tikkie zwaarder dan een kindje met een iphone:P

 • Profielfoto
  Anoniem

  Sluit me aan bij sven-.

  Dit is een soort van filmpje dat iemand met zijn kop door een raam vliegt, en dat dat filmpje van die comments krijgt als “wahah lol”.

  Ook ik vind het grappig, maar toch is het niet goed voor dat kind.

 • Profielfoto
  MichMich

  Sluit me 101% aan bij RenderingRebel.

  Mijn Nichtje (6) is ook erg gek van mijn iPhone (en haar DS). Maar dat wil niet zeggen dat ze niet kan buitenspelen e.d. Ze kan zelfs al prima lezen. Gejank om niets dus.

 • Profielfoto
  MacBoot

  hehe geinig:p
  dus nu krijgt de kleine knul een iPod touch van zijn vader:p

 • Profielfoto
  Hailstorm

  Ik ben zelf vader en vind dat sven- zich iets teveel opwindt.

  De opmerking “Aan iedereen die het niet met me eens is, jullie snappen dus werkelijk niets van wat goed of slecht is voor kinderen, en het is dankzij jullie dat deze wereld kapot gaat.” geeft duidelijk aan dat jij absoluut geen kaas hebt gegeten van ouderschap en kinderen. Maar dat komt wellicht over een jaar of 10 nog wel.

  Volkomen onschuldig dit. En nog vermakelijk ook.

 • Profielfoto
  JOR

  ode,aan de iphone voor zijn aaibaarheid,maar zelf zou ik nooit mijn dochter zo te kijk zetten.
  hoewel ze de iphone geweldig vindt.
  moet maar een ds voor haar gaan kopen!
  verder wel ongelofelijke reactie’s hier op zo’n filmpje zeg!
  lust er wel meer van(die filmpjes dan).;)

 • Profielfoto
  iJohan

  Wel leuk z’n compilatie:) alleen jammer dat de “psychologen” het zo zwaar betitelen gelukkig is het mooiste gewicht in deze weegschaal, evenwicht. Alles met mate:)

 • Profielfoto
  sven-

  Hailstorm en MichMich: jullie slaan de plank mis. Kleine kinderen hebben niets aan die verslavende apparaten. Een boek lezen, spelletjes spelen, tekeningen maken e.d. is veel gezonder voor de geest dan die apparaten die je alles aan komen dragen (je hoeft niet zelf met ideeen te komen).

  Maar dit filmpje slaat gewoon alles. Gestoorde Amerikaanse (bijna alle Amerikanen zijn dik en dom) ouders die hun kind pushen de hele dag te rommelen met een apparaat dat niet eens bedoeld is voor kinderen, zodat (zoals eerder gezegd) die ouders weer footage hebben voor een filmpje op YouTube, waar het domme gepeupel dingen roept als “schattig” (zag ik helaas ook weer voorbijkomen hierboven).

 • Profielfoto
  JOR

  Volgens mij bestaat vrijwillige castratie nog niet!:D

 • Profielfoto
  sven-

  @ iJohan: “alles met mate” ??? Sommige dingen kun je op sommige leeftijden gewoon beter niet doen. Punt.

 • Profielfoto
  Falcon

  Ziekelijk!

 • Profielfoto
  Melle

  “bijna alle Amerikanen zijn dik en dom”
  iets zegt mij dat je dat beter niet had gezegd, nu kunnen ze je betoog zo de grond in boren…

 • Profielfoto
  boriskiss

  Ik heb hier 2 meningen over.
  A) Ik vind het een verwend kind, maar kinderen van rond de 2 komen meestal in de “kleuterpuberteit”. Ook vind ik het raar dat de ouders het online zetten, is het een kunstje ofzo?. Als het niet om iphone zeurde, maar om teddybeer, zaten er niet zoveel mensen op. De ouders vragen er zelf ook om, als je iets online zet kan je wel negatieve reacties verwachten.
  B) Hiermee verdedig ik mening A. We hebben te weinig informatie om te oordelen. Een filmpje, daar kan je moeilijk een mening opbouwen.

  Nu een vraag aan sven-, ben jezelf vader/moeder? Aangezien je standvastige mening;)

 • Profielfoto
  Anoniem

  “Gestoorde Amerikaanse (bijna alle Amerikanen zijn dik en dom)”

  Je moet niet zoveel tv kijken en wat meer buiten gaan spelen of een boek lezen. Dan leer je nog eens wat…

 • Profielfoto
  woenk

  Beetje jammer dat ik dit niet kan zien op mijn iPhone.

 • Profielfoto
  FlyingSeal

  Ik liep vroeger altijd met een speelgoedauto en riep “Auto!, Auto!”. Nu weet ik dat mensen uit de “club” van Sven jarenlang geprobeerd hebben mijn ouders me te laten stoppen met auto’s te spelen. Wat zeg ik, er moest zelfs een algeheel verbod op speelgoedauto’s komen! “Je verpest totaal je kind!”, “De wereld gaat kapot!” waren de leuzen op de spandoeken die ik me kan herinneren. De wannabee “opvoedkundigen” (ook wel Rouvoetjes genoemd, niet te verwarren met “Platvoet en zijn vriendjes” ) hebben niet hun zin gekregen en ik ben gewoon (net als vele anderen) blijven spelen met auto’s en met het roepen van “Auto!”. Nu vele jaren later, kan ik meer roepen dan alleen het woord auto, kan ik logisch redeneren, ben ik nooit in de problemen geraakt, heb ik een goeie baan en trek ik geen conclusies over de opvoeding van een kind (en zelfs over de toekomst van de wereld) op basis van filmpjes van 2 minuten. Oh ja, en in de tussentijd is de wereld ook niet vergaan…

 • Profielfoto
  Guidoooh

  Haha, te grappig!:D

 • Profielfoto
  sven-

  FlyingSeal, ook jij slaat de plank VOLLEDIG mis. Het heeft niets te maken met het roepen van één woord. Get a clue.

 • Profielfoto
  HakanB

  Geweldig.. :)

 • Profielfoto
  Bram van Dam

  geen gezeur meer:D afschaffen die iPhone apple begint maar mooi met voetballen maken ::D

 • Profielfoto
  odenijs

  @Sven: Man wat een moraalridder ben je zeg. Ik ben vader van 2 kids, mijn oudste zoon is nu iets ouder dan 2. Net als in dit filmpje vraagt ook hij om de iphone van mijn vriendin om zijn favoriete filmpjes van Bob de Bouwer te bekijken. Heerlijk hoe hij op de bank kan zitten om even te ontspannen na de hele dag rond rennen als een dolle.

  Je opmerking richting Hailstorm en MichMich slaat ook nergens op, want mijn zoon leest heel graag boekjes en sleept ze overal mee naar toe en kent ze helemaal uit zijn hoofd. Tekenen doet hij ook iedere dag, samen met papa auto’s tekenen. Geweldig. Spelletjes spelen ook, samen op de grond met blokken torens bouwen en racen met auto’s. Kinderen hebben een eigen belevingswereld.

  In het leven van een kind van deze tijd zijn dit soort apparaten standaard in huis, net als spelcomputers en weet ik veel wat. Volgens jou mogen die kids tot aan hun 20ste niet met dit soort spullen spelen omdat ze dan anders niet ontwikkelen? Kom op zeg kijk eens verder dan je neus lang is. Het ligt aan opvoeden en hoe ouders ermee omgaan. Zolang ouders zich ervan bewust zijn wat goed of slecht voor een kind is, is er niks aan de hand hoor.

 • Profielfoto
  fgroothuis

  Mijn eerste reactie: zielig. Kinderen van die leetijd zijn onderzoekers en dan kun je ze beter speelgoed aanbieden wat hun fantasie prikkelt. Een keer met een iPhone laten spelen niks erg, ik laat mijn kinderen (6 en 8) ook iPod luisteren in de trein maar dat hij erom jammert is al een teken dat je het als ouders te ver hebt laten lopen. Het is de goede balans zoeken. Waarschijnlijk ziet hij vader of moeder met die iPhone en dat gedrag bootst hij gewoon na.

 • Profielfoto
  FlyingSeal

  Sven, nu begrijp ik dat het woord “tunnelvisie” voor jou is uitgevonden. Jij slaat de plank mis, m.b.t. het filmpje en m.b.t. mijn verhaal. I got the clue years ago… Als jij nu eerst eens een leven krijgt, dan komt de clue vanzelf ook wel bij jou.

  En ach, je hebt nu een podium voor je bijzondere kijk op het leven en opvoeding maar nog even en iedereen is weer collectief verontwaardigd over iemand die Windows op zijn Mac wil installeren, en hup weg is je podium. Dus denk om je bloeddruk, voel je niet zo aangevallen en geniet even van je 5 minutes of fame

 • Profielfoto
  Neptunus

  Opmerkingen als “kinderen moeten buiten spelen!” en “kinderen moeten boeken lezen!” klinken natuurlijk heel logisch en goed en gezond en ga zo maar door. Toch is het natuurlijk raar waarom buiten door de straat rennen beter voor je is dan op lage leeftijd leren met een elektronisch apparaat om te gaan. Immers, dingen als de iPhone zullen waarschijnlijk heel erg belangrijk worden in de levens van de kinderen die nu 1 zijn. Volgens mij zijn mensen als -sven 1) blijven hangen in de vorige eeuw toen dingen als computers en andere elektronica veel minder belangrijk waren of 2) eraan toe om opa en oma te worden. Eigenlijk zijn 1 en 2 identiek, want je refereert aan het feit dat dingen ‘vroeger beter waren’, terwijl dat helemaal niet per definitie geldt voor de jeugd die nu opgroeit. Sterker nog: ik denk dat kinderen die op dit moment de leeftijd van 6 jaar nog lang niet hebben bereikt een boek laten lezen volstrekt zinloos en verspilde tijd is. Ik durf er flink wat geld om te verwedden dat dingen als boeken lezen, communiceren en in conditie blijven zaken zijn die over maar enkele jaren uitsluitend met behulp van elektronische apparaten als de iPhone uitgevoerd worden. Probeer buiten je huidige gezichtveld te denken en blijf niet hangen in clichés die het al lang niet meer de titel ‘clihé’ behoren te dragen als gevolg van het overschrijden van de uiterste houdbaarheidsdatum.

 • Profielfoto
  RenderingRebel

  hehehe FlyingSeal, geniaal verwoord
  en nog ff aan sven: loosen up bro!
  Tis maar een filmpje hoor, en tis niet erg als je vroeger geen legotrein had. nu heb je een dure mac computer en ben je weer helemaal blij toch?

 • Profielfoto
  MacbookTo

  Dat die ouders niet bang zijn dat dat kind hem laat vallen e.d.

 • Profielfoto
  sven-

  Hahahaha, ik moet wel lachen om jullie hoor. Weet je, jullie begrijpen mijn punt niet (althans, de meesten niet, de wat slimmeren wel, maar die zijn helaas in de minderheid).

  @ odenijs: ik heb respect voor jouw verhaal. Er is ook niets mis met af en toe gebruik maken van de laatste technische snufjes, maar maak het kind niet bezeten, en al helemaal niet OP DIE LEEFTIJD (als het kind in het filmpje).

  @ FlyingSeal: tunnelvisie? hahaha. Kerel, dat geldt dan niet alleen voor mij, maar eveneens voor jou. Mijn verhaal is blijkbaar op meerdere manieren te interpreteren, maar jij kiest alleen voor die interpretatie waar je lekker als een gek op kunt inhakken. Dat zou ik tunnelvisie noemen. Dus, lees je eigen nutteloze eerste post (over auto, auto, iets wat nergens op sloeg omdat mijn mening verder gaat dan alleen het roepn van iPhone, iPhone in het filmpje) nog eens door, en daarna nog eens die van mij. Dan, mits jouw verstand capabel genoeg is, kom je misschien tot inzicht.

  @ Neptunes: een hoop dingen waren vroeger beter, maar ik ben niet in de vorige eeuw blijven hangen. Ik ben ook niet anti nieuwe techniek, maar wel anti “geef je kind van 2 een iPhone”, en daarnaast zijn er nog veel meer dingen die tegenwoordig vergeleken met vroeger een stuk slechter zijn geworden (maar dat loopt nu teveel offtopic). Nogmaals, jullie snappen mijn punt niet. Met een kind van 2 ga je naar het bos, lees je verhaaltjes, je speelt met blokken etc., maar je maakt een kind van 2 niet gek met een iPhone, want dat SLAAT NERGENS OP.

  Hmm, het is al laat, ik kap ermee, jullie denken maar wat je denken wilt. Vooral die nar van een FlyingSeal.

 • Profielfoto
  Steff

  Zielig, zowel de persoon wat dit filmt en de persoon wat dit plaatst als nieuws.

 • Profielfoto
  ZwaN

  precies odenijs en een hoop andere, hier in Japan zitten ook alle kinderen met de telefoon van hun ouders te klooien, of met dsjes. tegenwordig gebeurt dit overal, alleen nu neem iemand het op.

  Die zeikers moeten eens met hun tijd mee gaan. Laat de vroegere tijd waar het is en sleep het niet met je mee, let it go! En alle kinderen zijn zo, willen alles vast pakken, alles hebben, alles kijken, en als het niet mag gaan ze huilen. triest dat iemand hier een oordeel trekt over iets van 2 minuten.

  ontopic: Dit is toch grappig! er is niks negatiefs aan om zo’n klein jong leven in zo veel emoties te zien :). Dat het zoveel emoties heeft, moet alleen maar een goed teken zijn. Er is iets mis met mensen die hier negatief over zijn.

 • Profielfoto
  sven-

  Sorry ZwaN, maar ook jij snapt er helemaal niets van.

  Allereerst is dit niet “zomaar” een opname. Dit zijn ouders die een jong kind stimuleren een iPhone te gebruiken en hierom te zeuren zodat zij “leuk” videomateriaal hebben voor op YouTube.

  Verder heeft dit niets te maken met “met je tijd meegaan”, maar met wat is goed voor een jong kind en wat niet. Dit filmpje duurt misschien 2 minuten, maar zoals eerder gezegd is er veel meer tijd in gestoken om footage te verzamelen.

  Je ontopic geblaat over emoties tenslotte is ook flauwekul, omdat het er niet toedoet.

 • Profielfoto
  Tos1

  o o o o o o sven toch

  Ik was vroeger ook bezeten van mijn brandweerwagen met sirenes en lampjes. Denk je nou echt dat dat kind het weerbericht opzoekt icopter speelt of zelfs smst het gaat gewoon om lekker drukken en lampjes.
  No big deal.

 • Profielfoto
  lektroluver

  sven WTF???

 • Profielfoto
  athens

  Tragisch kind, achter het behang plakken a.u.b.

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Haha, hoe zeurderig kinderen soms wel niet kunnen zijn…;)

  @Sven: als je nu zelf kinderen zou hebben, dan zou je wel anders spreken…;) Sta toch eens open voor andere meningen man! Jouw mening is niet zaligmakend!

  Bovendien ga je vol tegen de mening in van mensen die wél kinderen hebben. Lijkt me gezien jouw leeftijd niet zo handig… Denk daar maar eens over na voor je reageert (maar gezien eerdere reacties van jou op OMT, weet ik dat je hier niet eerst over na gaat denken).

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Deze ouders zijn er tenminste nog zelf bij om hun kinderen te filmen, de meesten tegenwoordig zijn te druk met hun carriere en pleuren het kind ’s morgens af bij de dagopvang om het ’s avonds laat weer op te halen…

 • Profielfoto
  topaj

  Het is natuurlijk het leukste speelgoedje wat er bestaad:P

  Het zal wel zo gaan: Pappie de iPod, Mini de iPhone.

  Tsja, robuust, leuk, en blijft leuk

 • Profielfoto
  Hailstorm

  Sven, je maakt jezelf belachelijk. Maar nogmaals, daar kom je over 10 jaar wel achter als jij een volwassen leeftijd hebt bereikt.

  Laatste opmerking: vervang ‘iPhone’ door ‘Nijntje’ en iedereen vindt het aandoenlijk.

 • Profielfoto
  Yeti

  Vind het wel grappig, maar zie in dit kind mijn neefje van 8 terug, die is ook alleen maar bezig (geweest) met dit soort dingen, en hij kan nu de dagen van de week en de maanden van het jaar nauwelijks opnoemen. Ook sociaal gezien lijkt deze dwerg op m’n neefje, want als hij iets wil gaat hij ook janken, meestal krijgt hij het dan ook nog. Ik wil niet zeggen dat dit jochie nooit meer goed terecht kan komen, laat dat duidelijk zijn, maar ik denk dat zijn ouders eens wat vaker nee moeten zeggen, dat is ook goed voor later met andere kinderen, nu is hij namelijk gewend dat als hij gaat janken dat hij dan krijgt wat hij wil. Dit gaat zich uitbreiden naar alles wat hij wil, en je ouders zullen dan soms nog over hun hart strijken, maar andere kinderen niet, en ik denk niet dat je erg veel vrienden krijgt als je alles wil hebben zoals je dat zelf in je hoofd hebt.

  Ik zou het trouwens niet heel erg aandoenlijk vinden als hij begint te schreeuwen om iets anders dan een iPhone, ik zou denk ik verbaasd zijn door het feit dat hij zo erg afhanklijk is van een knuffel.

 • Profielfoto
  MacFG

  Bril-jant! Enigzins vervelend, maar wel heel cute.

 • Profielfoto
  Neptunus

  @-sven (0:42) Haha, dat is nou juist wat ik bedoel, laat die clichés nou eens een beetje los! Misschien lazen ouders vroeger boekjes met kinderen, liepen ze gezellig door het bos met de kroost en ga maar door, want er zijn genoeg voorbeelden. Ik zou werkelijk waar niet weten wat er op tegen is om dat kind lekker met een iPhone te laten spelen. Natuurlijk moet je kinderen niet alles geven wat ze willen, maar dat geldt niet alleen voor iPhones, dat geldt voor alles. Dat argument heeft dus niets met maken met het punt waar je je hard voor maakt, want het is niet iPhone-specifiek.

  En trouwens, terwijl ik hierover nadenk: ík zou nooit mijn kinderen (die ik later hopelijk krijg) zomaar alles geven wat ze willen, maar waarom bemoeien wij ons zo met totaal onbekende mensen? 10 tegen 1 dat wij dat kind als het opgegroeid is (met een ‘compleet verkeerde opvoeding’) nooit zullen tegenkomen of erdoor beïnvloed worden. Waarom maken wij ons over internet druk over hoe de ouders van dit kindje die peuter opvoeden? Want direct van een opvoeding zeggen dat het fout is, is natuurlijk ook weer een beetje overdreven.

 • Profielfoto
  Melle

  Ik begrijp niet waarom mensen de moeite doen om tegen Sven te argumenteren…
  Alleja ik begrijp het wel, anders geef je zo’n mensen teveel het gevoel van hun grote gelijk.
  Maar zoals ik hier al eerder schreef: iemand die zwart op wit durft schrijven dat ‘De Amerikanen’ – “dé Amerikanen” – bijna allemaal dik én dom zijn. Jaja, dik én dom.
  Hmmm, zulk een mensen mag je niet serieus nemen, veel te gevaarlijk.

  Tunnelvisie, dat is het juiste woord. Hier eerder al vernoemd. Tuurlijk moeten kinderen veel spelen én lezen en lachen en wenen en boos zijn en blij. En zelfs eens onterecht gestraft worden… maar zeker ook, met de hedendaagse technologie leren werken. En hoe jonger, hoe liever! Maar zoals met alles… met mate…

 • Profielfoto
  jobz

  cool filmpje. Elke peuter heeft recht op een iPhone.

  P.S. Ik vind sven- schattig. Deze Haagse 24/7 Applegek-tiener is erg aandoenlijk. He is so cute.:p

 • Profielfoto
  GeorgeM

  Het was wat mij betreft een grappig filmpje geweest als dat kind niet ook huilde om z’n iPhone, op dat moment wordt het echt zorgwekkend.

 • Profielfoto
  MacbookTo

  Iedereen mag een reactie op dit filmpje geven. Dan mag iedereen toch ook zijn eigen mening geven, zoals Sven- zonder daar op aangevallen te worden?
  Of zie ik dit verkeerd?

 • Profielfoto
  jobz

  Off-topic
  @MacbookTo. Volgens mij vraagt sven- zelf om een reactie met al zijn vraagtekens. En dat is geen aanval, maar een reactie op zijn reactie. Zo werkt dat met fora.

  En ik vind het allemaal schatig. De peuter, sven- en jouw reactie eigenlijk ook.
  ;) :)

  Ik lees net de rest van alle posts en de ironie is natuurlijk dat grote kinderen ruzie gaan maken en gaan schelden naar aanleiding van een filmpje van een spelende plaspeuter in den vreemde. Vrij bizar eigenlijk. Can’t we all just get along?

 • Profielfoto
  Anszje

  De reactie van het kindje in het filmpje heeft die vader waarschijnlijk zelf uitgelokt.
  Mijn zusje van vijf is ook gek op mijn iPhone.
  Als ik zeg: kijk hier mijn iPhone en 2 sec. later pak ik hem weer af terwijl ik zeg “nu issie lekker weer van mij nanana lekker puh” gaat ze ook een heel jank scenario opzetten om mijn iPhone terug te krijgen.
  Als ik zeg “nu heb je genoeg gespeeld, ga maar lekker buiten fietsen” dan fietst ze met 5 minuutjes weer rondjes in de tuin en zeurt ze nergens om.
  Dus dit jongetje zal ook wel niet de godganse dag zeuren om die iPhone, komt allemaal wel goed :)

 • Profielfoto
  FlyingSeal

  Sven,

  Zei toch al denk nou om je bloeddruk, geniet gewoon even van je 5 minutes of fame:D

  Je vind dat je zelf tot de intellectuelen behoort en een ieder die het niet met je eens is is behoort daar niet toe. Nou Sven, je hebt gelijk hoor het getuigt van een groot intellect van jou zijde, door bijv. mij een nar te gaan noemen en te gaan SCHREEUWEN met hoofdletters, simpelweg omdat men het niet met je eens is. Het heeft je blijkbaar geen goed gedaan dat je ouders vroeger je brandweerauto hebben afgepakt en je verplicht elke zondag moest boomknuffelen in het bos. Maar ga vooral door met je reacties ze zijn namelijk amusanter dan het filmpje zelf.;)

 • Profielfoto
  Mich

  ****svenneke toch gij zijt echt nen overreacte puber gij, wie denkt gij in godsnaam wel da gij zijt, dat gij hier mensen gaat gaan vertellen hoeda zij hun kinderen moeten opvoeden, zijde gij God ofwa???

  Ik begrijp wa ge wilt zeggen, ma het is ten eerste u taak ni om daarover te oordelen, en ten tweede gij KENT da kind NIET, gij weet niet hoeda zich voor de rest gedraagt, dus stopt met u kinderachtige reacties en gaat met de blokskes spelen!!!

 • Profielfoto
  Ezri Dax

  Mijn dochter vindt haar boekjes en haar zandbak (daar wil ze naar toe weer of geen weer) veel belangrijker dan mijn iPhone, daar kijkt ze naar (het liefst foto’s, dus eigenlijk plaatjes in een digitaal boek) en als ze uitgekeken is laat ze hem vallen. Oh ja en van de glijbaan af, uren achter elkaar. TV geeft ze totaal niet om. Behalve als de minister president op televisie is, dan ligt ze gierend voor de buis.
  Auto’s dat is haar grote hobby! Dus dat betekende urenlang heen en weer rennen op de autorai, omdat ze elke auto wilde aanraken en dat gaat met je 86 centimeter nou eenmaal makkelijker, want hekken en touwen zijn niet berekend op auto gekke meisjes van een klein formaat.
  Maar ik kan mij wel voorstellen hoor dat zij dat filmpje op Internet zetten, ieder ouder is trots op zijn kleine, vooral als het iets kan.

 • Profielfoto
  Calpa

  Ik snap niet hoe bekrompen iedereen reageert op het feit dat een kind zo ‘blij’ is met een iPhone.. voor het kind is het simpelweg een ‘speeltje’ dat rare kleurtjes weer geeft als je het aanraakt.
  Waar zit het verschil in met het kind dat telkens zijn speelbal, zijn tol of zijn treintje wil hebben?

  Erg vreemd hoe mensen als Sven oordelen over deze ouders.. dat slaat namelijk werkelijk nergens op. De iPhone had gewoonweg elk ander denkbaar speeltje kunnen zijn, het zou het kind een zorg wezen.

 • Profielfoto
  Calpa

  sven- op zaterdag 18 april 2009 1:44
  Het probleem is dat iedereen de iPhone in dit filmpje ziet als ‘een smartphone van Apple’.. het werkelijkheid is het voor het kindje niets meer dan een kleurenfestijn dat verandert wanneer je het aanraakt; en daarmee verschilt het niet veel van speelgoed dat geluid maakt of beweegt als je er mee speelt.
  Het had dus net zo goed een bal, een treintje of een of ander speeldoosje kunnen zijn.. het feit dat het kind simpelweg een fascinatie heeft verworven voor de iPhone maakt het alleen wat bijzonderder.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Dit filmpje is natuurlijk binnen een zeer klein kader gemaakt waardoor je het kind alleen maar iPhone ziet roepen. Onwerkelijk beeld.
  Daarnaast: kinderen zijn juist slachtoffer van ouders die hen afschermen van de werkelijkheid.
  Ik ken genoeg hoogbegaafde mensen die totaal wereldvreemd zijn geworden doordat hun ouders het nodig vond om televisie en computers te verbieden. Ze zijn minder handig met computers, moeten vaak bijlessen krijgen in Engels e.d.

  Zo’n iPhone is een bron van informatie voor zo’n kind. Kijkt vast Nijntje via youtube en leert nieuwe woordjes.

 • Profielfoto
  Yip

  Sven jonge… Dit valt me zooo zwaar tegen van je… Je overdrijft dit enorm!

  Trek toch niet zo zwaar aan dit soort filmpjes. Het is gewoon grappig.

  Overduidelijk dat jij van kinderlijke opvoeding totaal geen kaas hebt gegeten

  @pascalpas: ik ben het volkomen met je eens. Die iPhone is net zo goed speelgoed!

 • Profielfoto
  iberno

  Je kunt ze niet vroeg genoeg indoctrineren :D

 • Profielfoto
  M.axx

  Ik kan me best voorstellen dat kinderen dit een leuk stuk speelgoed vinden.

 • Profielfoto
  Neptunus

  Eens met Cosmopolitan!

 • Profielfoto
  Ducky_Inc

  sven- wat ben jij een arrogante eikel zeg

 • Profielfoto
  Mich

  @Ducky_Inc volledig mee eens, trouwens zo te zien durft hij nimeer reageren.:p

 • Profielfoto
  fgroothuis

  Nog een kanttekening bij @Cosmopoliten: Kinderen zijn slachtoffer van ouders die hen afschermen voor de werkelijkheid. Ja wat is die werkelijkheid dan, is de iPhone een werkelijkheid die je een tweejarige aanbied? Opvoeden is een spel van aanbieden van het juiste op het juiste moment waarvanuit ze hun fantasie kunnen ontwikkelen en waar ze later in andere situaties wat aan hebben.

 • Profielfoto
  ¿`„

  irritant.
  zit er een imute knopje op dat kind?

 • Profielfoto
  ZwaN

  Svenetje toch, mijn “geblaat” is tenminste gebaseerd op ervaring en het filmpje zelf.
  maaruh succes met je level. zal je nodig hebben. Want dit wordt alleen nog maar erger.

  hier heb je een zakdoekje voor je gejank (http://i23.photobucket.com/albums/b373/sprokkels/zakdoekje.jpg)
  Bye bye, zwaai zwaai

 • Profielfoto
  Ezri Dax

  deleted

 • Profielfoto
  Koning Frank

  Vroeger had ik een beer die ik altijd bij me had. Nu loop ik toch ook niet meer rond met die zelfde beer?
  Sheez -sven.

 • Profielfoto
  sanius

  Een kinderhand is snel gevuld…

 • Profielfoto
  prullenbak

  Stom filmpje, Stom, irritant, verwend kind. Stomme ouders, om dit gedrag te stimuleren en nu waarschijnlijk tegen dat kind te zeggen “kijk, je staat op internet, en mensen vinden je leuk, leuk he?” Waardor dat kind denkt: “o, zeuren om een iphone is blijkbaar goed, ik ga door!”

  Sven, ik lees hier regelmatig het woord tunnelvisie als het over jou gaat. En ik denk dat ze daar wel een beetje gelijk in hebben, joh. Ga is achter je computer vandaan, de zon schijnt al dagen achter elkaar!
  Deels heb je trouwens nog gelijk ook. Kinderen worden inderdaad vaak te jong al opgescheept met mobieltjes waar ze natuurlijk nog helemaal niet aan toe zijn, en die ze nog heleamal niet nodig hebben.

  In het geval van het laten spelen van je kind met een iPhone…daar is serieus niks mis mee. Zoals meerderen hier al zeiden, een iphone of een ander apparaat waar geluid en licht vanaf komt als je op knopjes drukt, maakt voor zo’n kind niks uit.
  En naar het bos gaan..tja, soms regent t man. Of dat kind nou voor de TV zit, een spelletje doet, een puzzel maakt of een (leerzaam) spelletje speelt op de iphone. De opvoeding wordt daar niet slechter van. En t komt dan best goed met dat kind.

  Ow, en in de winkel verkopen ze azijn en volkskranten. Succes.

 • Profielfoto
  Yip

  ,,Kinderen worden inderdaad vaak te jong al opgescheept met mobieltjes waar ze natuurlijk nog helemaal niet aan toe zijn, en die ze nog heleamal niet nodig hebben.”

  Waarom zijn kinderen ‘natuurlijk’ nog helemaal niet toe aan mobieltjes? Zolang ze zo’n apparaat leuk vinden om mee te spelen is daar niks mis mee.
  wij als grote mensen zien een mobieltje als een geavanceerd ingewikkeld apparaat voor serieuze doeleinden, maar dat hoeft natuurlijk niet…

  zie het gewoon wat ruimer. :angry:

 • Profielfoto
  schiel

  Hoe verpest ik m’n kind 101. Als dikke 40’er en ouder van meerdere kinderen in uiteenlopende leeftijden vind ik dergelijk ouderlijk gedrag zorgelijk. Dat moet je niet zo stimuleren, daarmee geef je inderdaad zoals Sven en Prullenmand zegt een fout signaal af. Om over de EM straling nog maar even te zwijgen.

  Helaas vindt de geenstijl generatie dit wel grappig.

 • Profielfoto
  Yip

  Schade door straling zit tussen je oren

 • Profielfoto
  Calpa

  @schiel op zondag 19 april 2009 13:57

  Geef nu eens één goed argument waarom het hier om ‘verpesten’ gaat? Wat is het concrete verschil met het geven van een treintje, lichtgevende bal of een of ander geluidmakend gedoe van Fisherprice? Nogmaals, voor het kind is het niet meer dan al deze dingen; het is een ‘grappig ding dat geluid en licht maakt in verschillende kleuren als je het aanraakt’.
  Beetje jammer dat er mensen zijn, zeker van 40, die zo ontzettend oordelen over andere ouders.

 • Profielfoto
  Maced.2

  geweldig dit hoor..maar nou weg met die onzin op de frontpage.
  Volgende keer dit soort onzin ,graag posten op iphoneclub.nl

  ;)

 • Profielfoto
  prullenbak

  “Zolang ze zo’n apparaat leuk vinden om mee te spelen is daar niks mis mee.”

  Volgens mij zei ik in een paar zinenn verderop ook zoiets. Neemt niet weg dat daar betere spullen voor zijn. En ik denk dat een kind, tot een leeftijd van ongeveer 10 jaar, zoiezo niks heeft aan een eigen mobiele telefoon. Dat zo’n kind zo af en toe een spelletje mag doen op de telefoon van de vader of moeder, daar is volgens mij inderdaad niks mis mee.

 • Profielfoto
  kuik

  heel pedagologisch ???

 • Profielfoto
  Yip

  @Maced 2

  Sinds wanneer bepaal jij wat er op de frontpage komt? wat boeit het?

 • Profielfoto
  sally

  reactie 100!

 • Profielfoto
  Marius1976

  @sven

  Een UNIEK moment. Ik heb alleen de eerste 2 pagina’s met posts gelezen, dus ik weet niet wat je verder allemaal geschreven hebt.

  Maar ik wou even bij deze vermelden dat ik het helemaal met je EENS ben.

  En dat vond ik wel het vermelden waard!

  Groetjes
  Marius

 • Profielfoto
  Ouistiti

  hoe belachelijk is het om hierover onnozel te beginnen doen tegen elkaar?
  er worden elders, zoals reeds eerder gezegd, wel kinderen opgevoed in prostitutie, drugs, etc. Dit is een luxeprobleem he, vergeet dat niet

 • Profielfoto
  ottovds

  vroeger was het eerste woordje “Mama”, toen werd het “iPhone”

  Door die iphone-geek van een vader…

 • Profielfoto
  Neptunus

  Wat staan we hier weer lekker open voor de volgende generatie.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @Neptunus

  Het heeft werkelijk niets te maken met openstaan voor de volgende generatie.

  Natuurlijk is het ‘maar’ een filmpje, en bovendien gemonteerd, maar hoewel sommigen er lacherig over doen, is het helemaal niet zo vreemd dat iemand bedenkingen heeft bij deze ontwikkeling(en).

  Hoe dan ook stimuleert bijvoorbeeld speelgoed wat niet met batterijen werkt doorgaans veel meer de fantasie van kinderen dan wat wel met batterijen werkt.

  Hoe vaak hoeft een baby tegenwoordig niet slechts op een knopje te drukken van een of ander speeltje, waarna het vervolgens rustig 30 seconden lang alleen maar naar de meest uiteenlopende flitsen en muziekjes hoeft te luisteren. Waardeloos speelgoed.

  Ja: het is goed als de jeugd (en iedereen trouwens) leert omgaan met techniek. Maar het is nog veel beter als de jeugd (en nogmaals iedereen trouwens) lekker zelf speelt, en onderzoekt.

  Er wordt vaak gezegd door oudere generatie dat de jeugd van tegenwoordig zo goed met computers is. Is dat wel zo? Ja ze zijn handig in het gebruik, maar velen hebben geen idee hoe het echt werkt. Je ziet dat de generatie die opgegroeid is in de periode dat de (home)computers opkwamen, veel meer weten en kunnen. Juist omdat zij alles zelf moesten uitvogelen enzo.

  Tot slot. Ik weet niets van die ouders uit het filmpje, en ik wil ook niet generaliserend verkondigen dat het helemaal mis is met de jeugd, opvoeding, onderwijs etc.

  Ik denk alleen dus wel dat al die electronica een bepaald deel van de ontwikkeling van mensen in de weg staat. Dat heeft niets met moraalridderen te maken, maar gewoon met een geïnteresseerde èn ook kritische kijk op dingen. ’t Is altijd nog beter om daarin een weloverwogen keus te maken, dan om -bijvoorbeeld als zoethoudertje- je kinderen maar van alles toe te stoppen.

 • Profielfoto
  Jurriaan

  Top. Het wordt tijd dat onze zoon van 3,5 en onze dochter van 1 ook een iPhone krijgen. Kinderlijk eenvoudig blijkt de bediening.
  Computeren kan onze oudste inmiddels ook.

  Zo gaat dat tegenwoordig, met de pap lepel ingegoten.

  Ik las ook net in de krant dat we onze kinderen veel meer vrijheid moeten geven, geen kniebeschermers om doen bij baby’s maar met 9 jaar met metro laten rijden. In 7 sloten te gelijk laten springen. Ik zeg goed idee.

 • Profielfoto
  janze

  Mocht ik ooit kinderen krijgen. Krijgen ze een zodra ze een beetje iets kunnen vasthouden een iPhone met hun naam er in gegraveerd. :D
  Is cool toch?

  Mama stuurt wel een mailtje als je uit bed mag komen. :p

 • Profielfoto
  MacBooky

  Ik betwijfel of dit kind onderscheid maakt tussen een iPhone, brandweerwagen of desnoods een barbie-pop … voor hem is dit op dit moment zijn leukste speeltje en daarmee uit …
  Dat je daar een filmpje van maakt lijkt me getuigen van enthousiast ouderschap, dat je dat online deelt is hoogstens naief …
  Moraal van dit verhaal : Sven, get a life

  Dat kind wil net zo halsstarrig die iPhone vasthouden net als sommige mensen hier gelijk willen krijgen … ‘tis net de echte wereld zo;-)

 • Profielfoto
  ejmp69

  Wat een ophef allemaal zeg..

  Mijn zoontje van 1 kan de iPhone uitzetten;)

 • Profielfoto
  fgroothuis

  Volgens mij is het toch heel normaal bij opvoeden dat je kijkt waar je kind aan toe is en daarbij een passend speelgoed zoekt wat zijn/haar fantasie prikkelt. En soms komen er dingen voorbij zoals een iPhone die de ouders van een klein kind gebruiken. En dan… wil het ook meedoen omdat een kind onderzoekend is ingesteld. En als ouder ben je er dan zelf bij om te bepalen waar de grens ligt. Durf je geen grenzen te stellen dan merk je dat snel genoeg. Tuurlijk maakt een kind onderscheid, een brandweer of een bal spreekt tot de verbeelding en een iPhone niet. Het is maar net hoe je ermee omgaat.

 • Profielfoto
  Toshirou

  Te zielig voor woorden, dit is precies bijna hetzelfde als dat ventje met die N64.

 • Profielfoto
  slewes

  Mijn dochter van net 4 heeft een iPod (oud beestje via mn werk als APR Td-er aangeschaft) Dus… Ze weet ook heel goed dat andere mensen het niet zo goed hebben we hebben zelf ook in die situatie gezeten) en dat je niet alles voor niets krijgt. Als je dat je kind mee geeft is het helemaal niet erg imho.

  Kinderen hebben periodes waar ze iets willen gebruiken en dat gaat weer weg.. en komt weer terug (hopelijk ;))

  Er zijn ergere dingen op de wereld.