Hoort wie dockt daar kind’ren?

Wie op zoek is naar een dock om zijn iPod mee aan de huiskamerstereo te knopen, kan zich natuurlijk naar de lokale Appleboer spoeden teneinde 40 crisisbestendige euro’s op de toonbank neder te vlijen voor het kleine stukje wit plastic dat onder de welluidende noemer Universal Dock door het leven gaat.

Maar wie een klein beetje om zijn oren geeft, kijkt verder dan zijn dock-connector lang is en meldt zich aan de digitale poorten van het Engelse Chord Electronics om zich fluks een exemplaar van de glanzend nieuwe Indigo Plus te verschaffen.

Door een iPod zo te modificeren dat het SPDIF-signaal van de DAC-chip afgetapt wordt en dit listig naar een vrije pin om de dock-connector wordt omgeleid, is de Indigo Plus in staat om de D/A conversie zelf uit te voeren op één van de kwaliteits-DACs waarmee het bedrijf al langer furore maakt.

Even geen zin om te docken? Geen nood – Chord levert een dongeltje mee waarmee de iPod het signaal ook draadloos kan versturen. Bovendien accepteert het apparaat A2DP Bluetooth Stereo (deze zomer ondersteund door iPhone OS 3.0) en is nagoeg iedere digitale ingang aanwezig die op dit moment in zwang is.

De kosten van dit alles? Een bescheiden 10.000 euro.

iPod inbegrepen. Dat dan weer wel.

Reageer op artikel:
Hoort wie dockt daar kind’ren?
Sluiten