Statenweg
Statenweg Nieuws 2 april 2009

De nieuwe iPod shuffle is een hit

De nieuwe iPod shuffle is een succesnummer. De kleinste iPod ooit heeft gezorgd voor een flinke stijging van de verkoopcijfers. In de eerste week na de introductie is de verkoop van de shuffle gestegen met ruim 50%. In de week die daarop volgde nog eens 10%.

Tot deze conclusie komt Barclay’s analist Ben Reitzes na het bestuderen van een marktonderzoek dat uitgevoerd is door de NPD group. De cijfers zijn bepaald aan de hand van verkopen in de Apple Stores in de VS.

Hoewel een introductie van nieuwe modellen altijd een tijdelijke stijging laat zien, is deze sprong opmerkelijk. Vooral als je bedenkt dat de totale iPod-verkopen naar verwachting aan het dalen zijn als gevolg van marktomstandigheden.

Wie wil er deze zomer niet mee gezien worden?

Reageer op artikel:
De nieuwe iPod shuffle is een hit
Sluiten