De nieuwe iPod shuffle is een hit

22 reacties

De nieuwe iPod shuffle is een succesnummer. De kleinste iPod ooit heeft gezorgd voor een flinke stijging van de verkoopcijfers. In de eerste week na de introductie is de verkoop van de shuffle gestegen met ruim 50%. In de week die daarop volgde nog eens 10%.

Tot deze conclusie komt Barclay’s analist Ben Reitzes na het bestuderen van een marktonderzoek dat uitgevoerd is door de NPD group. De cijfers zijn bepaald aan de hand van verkopen in de Apple Stores in de VS.

Hoewel een introductie van nieuwe modellen altijd een tijdelijke stijging laat zien, is deze sprong opmerkelijk. Vooral als je bedenkt dat de totale iPod-verkopen naar verwachting aan het dalen zijn als gevolg van marktomstandigheden.

Wie wil er deze zomer niet mee gezien worden?

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  St. Mobbs

  Het kan ook zo zijn dat mensen in plaats van een iPod Nano een iPod shuffle kopen. Kost iets minder.

 • Profielfoto
  boriskiss

  lol

 • Profielfoto
  jobz

  Het doet me een beetje denken aan Irakese propaganda. Of zoals Wouter het nu zou zeggen : Teh banks are a safe.

  Ik zou zeggen : “ondanks een nieuw product stort de markt voor iPods volledig in elkaar : 37% verkoopdaling”.

  En nog 1 keer : het is het enige audio-apparaat dat ik ken zonder universele audio-uitgang. :p :p Het is té dom om arrogant te noemen. :sealed:

 • Profielfoto
  prullenbak

  Ik wil er deze zomer niet mee gezien worden, want je zit vast aan de slechtste oordopjes aller tijden.

 • Profielfoto
  soulutions

  Alsof ze het kleine priegeltje zien… :p ;)

 • Profielfoto
  Anoniem

  @ prullenbak

  wat zeg je nou? , kwaliteit van apple oortjes is uitstekend en niks op aan te merken , als je ze fatsoenlijk vergelijkt met andere oortjes zijn ze de betere oortjes op de markt(voor die prijsklasse)

  als je echt goed wilt koop je toch shure’s?(zijn dan weer 100€+)

 • Profielfoto
  Simon90

  “als je echt goed wilt koop je toch shure’s?(zijn dan weer 100€+)”
  Daar gaat het nou juist om… Dat kan niet. :angry:

 • Profielfoto
  ultem

  Apple oortjes zijn niet goed: ik heb een shuffle van de vorige generatie, van de bijbehorende dopjes ging het rubbertje af, waardoor de dopjes scherp worden voor je oor.

  Die rubbers kun je nergens los krijgen….ben nu aan het sparen voor V-Moda Vibe..

 • Profielfoto
  Julian Gijsen

  Je bent de eerste die ik tegenkom die zegt dat Apple-oordopjes goed zijn AxelVr; zeker nog nooit een stel fatsoenlijke in-ears in je oren gehad?

  @ Ultem; ik heb die liggen; kun je evt. van me overkopen. Wel gebruikt maar ik wil de V-Moda Vibe Duo (ebay-leesfoutje waardoor ik de verkeerde besteld heb). E-mail maar als je interesse hebt. Goed geluid en kan je keuze zeer goed begrijpen.

 • Profielfoto
  mac osx rules

  De enige oordopjes met een goed kabeltje zijn die van Dr. Dre. Zelf heb ik de V-Moda vibe duo.. (Zeer goed geluid, maar ik heb hem al eerder met breuk terug moeten sturen. Garantie regelen ze zeer goed)

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  Dat gemekker altijd over die oordopjes. Je koopt een shuffle toch niet voor super hifi kwaliteit, want dan luister je uberhaupt niet naar mp3’s. Volgens mij is een shuffle vooral bedoeld als makkelijk bij het sporten ofzo. Vandaar dat er ook geen scherm op zit(lekker makkelijk als je aan het fietsen/rennen bent om op een scherm te kijken!!! Overigens zijn de oordopjes door de jaren heen een stuk beter van kwaliteit geworden, en lopen de meeste mensen door te zagen over de slechte kwaliteit van een aantal jaren geleden.

 • Profielfoto
  Apple Rainbow

  De iPod is een hit om meerdere redenen. Ook reeds in belgie. Zie ook mijn reactie bij podcast 159.
  Deze iPod is volledig toegankelijk voor personen die blind of slechtziend zijn. Dit zou ook wel een beetje invloed kunnen hebben.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @diedrikringenier

  De enige oortjes die in no time uit mijn oor vallen zijn die dopjes van apple. Lekker handig bij het sporten he?

  Wat betreft je punt over geluidskwaliteit: mee eens. Daar koopje geen shuffle voor; maar dat je als gebruiker niet gewoon je eigen oortjes kunt kiezen, is wel een neus. Zoals ergens bovenaanstond: het is een audio apparaat met een niet-standaard audio uitgang. Dat is inderdaad te dom voor woorden.

  Apple had dat anders moeten doen. Een plugje aan hun oortjes met een klein uitsteekseltje aan de bovenkant (wat je vaker ziet, zoals bij ruisonderdrukking), zodat het connectortje wel nog gewoon geschikt is voor gewone koptelefoontjes.

 • Profielfoto
  sypie

  marktomstandigheden? De markt is al verzadigd met de iPod, het is Apple’s eigen schuld door eigen succes.

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Een markt waarvan het product gemiddeld 3-4 jaar meegaat is Nooit verzadigd…

 • Profielfoto
  swalaza

  Het lijkt alsof Apple met dit product de verwachting flink naar beneden schroeft, zodat mensen straks weer enorm verbaasd zullen zijn dat Apple WEL producten neer kan zetten waar tot in de puntjes over is nagedacht.. :p

 • Profielfoto
  demandiebakt

  ik geloof ook niet dat de markt verzadigd raakt, ik heb zelf nu ook al 5 ipod’s versleten sinds 2002:)

 • Profielfoto
  Anoniem

  geef mij maar een een ipod shuffle 2GEN.
  of een nano 3 Gen.
  die vindt ik veel mooier.

 • Profielfoto
  Sentitel

  Wat loopt iedereen te zeuren om het feit dat je niet je eigen oortjes kunt gebruiken? Je weet dat het niet kan en je bent niet verplicht om het aan te schaffen, dus wat is het probleem? Laat mensen die het wel willen kopen dat gewoon doen…

 • Profielfoto
  Marius1976

  @Sentitel

  dat is geen zeuren, dat is gewoon opinie. Als je alles wat afwijkt van jouw eigen mening afdoet als ‘gezeur’ dan hoor je -naar mijn mening- niet op dit forum thuis.

  Verder is het een vrij normaal punt van kritiek hoor. Dat je op een mp3 speler niet een koptelefoon kan aansluiten van eigen keus. Dat soort incompatibiliteit zagen we nog volop in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw.

 • Profielfoto
  BigAL

  Het is een persoonlijk recht om te beslissen wat je in je oren stopt!

 • Profielfoto
  bassmac

  een schuimhoesje, of hoe heten die dingen van vroeger, op de oordopjes doen, dan blijven ze wel zitten. Zo kon ik de iPhone bv opeens wel gebruiken…