De jeugd geeft Apple toekomst

33 reacties

De jeugd heeft de toekomst. De analisten van Piper Jaffray onderzoeken jaarlijks de koopbehoeften van jongeren. Ruim 8000 jongeren werden daarom bevraagd en als de jeugd de toekomst heeft, dan heeft Apple ook toekomst.

Ondanks de economische crisis in Amerika blijken jongeren geenszins van plan te bezuinigen op Apple producten. Acht procent van de ondervraagden blijkt al een iPhone te hebben en maar liefst 16 procent zegt er een te willen kopen in de komende 6 maanden. Een jaar geleden lagen deze cijfers nog op respectievelijk 6% en 9%.

Ook de iTunes Store heeft niet te lijden onder de crisis als het aan jongeren ligt. In het tweede deel van 2008 steeg het aandeel namelijk van een magere 93% naar een degelijke 97%. Het aandeel iPods steeg met 2% naar 86%. Niet onaardig.

Hoe sterk blijkt jouw liefde voor Apple in deze financieel magere tijden?

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  MetalG

  Mja zo een steekproef is nooit heel accuraat natuurlijk dit kan helemaal verkeerd uitdraaien, hoewel ik ook van plan ben om een iPhone te kopen als de nieuwe (die er zeker komt) uitkomt.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Die crisis is best wel overdreven. In Amerika is het wel erg maar in Nederland wordt het je gewoon aangepraat. We hebben zat geld, ook de Amerikanen nog. Ik zie de toekomst prima in voor Apple;):).

 • Profielfoto
  Marcos999

  Ja, ik zit ook te wachten met mijn geld op schoot.
  Wanneer zou de nieuwe iPhone nou komen? 8 juni? Of (liever eerder)?

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ik wil om de twee jaar de nieuwste iMac. Daar zal een crisis weinig aan veranderen. Hooguit een paar dagen per week droog brood;)

 • Profielfoto
  wwgnr

  Ik doe niet aan crisis, als ik nieuwe apple spullen nodig heb koop ik die.

 • Profielfoto
  snipper

  ‘.. steeg het aandeel steeg namelijk van .. 93% naar .. 97%.’

  Het aandeel iTunes aan de NASDAC? Het aandeel van via de iTunes verkochte muziek ten opzichte van de totaal verkochte muziek? Alleen het aandeel iTunes verkochte muziek of ook video’s, films, voorgelezen boeken, podcasts, vodcasts, HD-video? Ten opzichte van de rest van de Amerikaanse markt of wereldwijd? Onder Mac gebruikers of onder alle computergebruikers?

 • Profielfoto
  Afroman

  Kort geleden een 2e dock gekocht, in september maar eens een nieuwe Classic. En Snow Leopard ga ik ook kopen.

 • Profielfoto
  Jor1

  van 2% naar 86% in één jaar… bestaat niet! (toch?)

 • Profielfoto
  gerryvonne

  Snow Leopard zal ik zeker aanschaffen! En nieuwe ontwikkelingen, zoals misschien een nieuwe iPhone, zal ik serieus overwegen. Mijn MacBook Pro, blijft mij nog steeds verrassen qua mogelijkheden, ook al is ie van 2006, dus deze zal dit jaar nog niet vervangen worden.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  @Snipper

  Zie eerste alineau. Deze gegevens komen uit een onderzoek van Piper Jaffray onder 8000 jongeren.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Trouwens ook prima te merken op de diverse forums, dat de jeugd aanwezig is.

 • Profielfoto
  snipper

  De eerste alinea verklaart het ook niet, je moet echt dat stukje over die analist zijn rapport goed doorlezen. Dan blijkt dat Jaffray het eerst heeft over ‘tieners’ als hij over hardware praat, maar later over ‘studenten’ als hij over het aankopen van muziek heeft.

  Die 93->97% gaat dus over muziek die Amerikaanse studenten kopen, wat toch wat anders is dan bijvoorbeeld tieners in Nederland.

 • Profielfoto
  Ruben M

  @ Jør

  ‘met’ 2% niet VAN

  Mvg,

 • Profielfoto
  BigAL

  De volgende Apple wordt een Pearc… tja drastische tijden vragen om drastische maatregelen.

 • Profielfoto
  Ditii

  Voor een 15-jarige als mij blijft Apple nog steeds duur genoeg:D
  Ik wil al lang een iPhone en MacBook kopen, maar wie gaat mijn ouders overtuigd krijgen?:(

 • Profielfoto
  Delars

  Ik ben 15. Ik heb sinds ongveer 2 maanden mijn macboook gekocht ik koop nog steeds netjes al mijn muziek in iTunes en wil na de WWDC nog de nieuwe iPhone kopen. Op mij heeft het dus geen invloed.

 • Profielfoto
  Neptunus

  Het marktaandeel iPods stijgt 2 procent of 2 procentpunt? Zit nog wel wat verschil in..

 • Profielfoto
  AST

  Toch jammer dat het artikel niet volledig duidelijk is…

  “In het tweede deel van 2008 steeg het aandeel namelijk van een magere 93% naar een degelijke 97%.”

  Wat steeg; de iTunes Store.. Hoe dan? Welk aandeel…

 • Profielfoto
  Exquise

  Ik ben nog steeds blij met mijn MBP van 2007 en m’n iPhone van vorog jaar, de enige aankoop die erin zit is Snowleopard binnen enkele maanden

 • Profielfoto
  tommy666

  Hoe sterk mijn liefde voor Apple blijft in deze tijden? Ik ben vorige week nog een nieuwe iPhone gaan halen,duidelijk genoeg lijkt me….:D

 • Profielfoto
  leovanh

  Als mijn mac nu plotseling overlijdt,staat er vanavond nog een nieuwe

 • Profielfoto
  djdamen

  Er is kennelijk erg weinig nieuws te melden in appel-land.

 • Profielfoto
  Lau24

  Ik betuig mijn steun aan Apple op een relatief goedkope manier; ik eet elke dag een appel:p

 • Profielfoto
  macnick

  De volgende iPhone die uitkomt zal ik zeker gaan kopen, ik heb heel lang getwijfeld aan een iPhone: het is eigenlijk toch wel duur voor een telefoon! Maar ik ben er over uit: ik koop hem gewoon!!

 • Profielfoto
  macbookje

  Mijn liefde voor Apple… Dat ik de nieuwe iPhone OS 3.0 ga kopen voor mijn iPod touch. En als de nen nieuwe iPhone komt dat gaak die ook hale!!!:P:D

 • Profielfoto
  ctxppc

  Ik ben jong en ik heb al € 600 uitgegeven sinds de crisis. Mijn liefde voor Apple!

  En in de voorlaatste alinea: waarvoor worden “magere” en “dergelijke” gebruikt. Ik begrijp gewoon de beurs niet (ik volg geen economie…).

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Ik ben 20, en heb afgelopen jaar voor €7000 aan Apple producten gekocht. Maar het voordeel van Apple is dat ze ook aantrekkelijke producten hebben, zit overal de laatste techniek in, en het is leuk om de producten te gebruiken.

  Maar ook op zich is een Mac best aantrekkelijk voor jongeren nu veel met laptops op scholen moeten werken. Werken met Windows en MS Office is toch zooo erg saai. Maar op een Mac is het juist leuk om al die taken te doen (met iWork dan):)

 • Profielfoto
  Bintje

  Sja, Apple is gewoon leuk:D

 • Profielfoto
  Lau24

  Psies! Apple is gewoon neuk uhh leuk:p

 • Profielfoto
  Angelzilla

  Begint maart een Mac mini (erbij) gekocht! :D
  En er staan nog wat dingen op mijn verlanglijstje voor dit jaar, o.a. nieuwe Airport Extreme, 24″ CD en eventueel de nieuwe iPhone.
  De crisis verandert daar weinig aan.

 • Profielfoto
  Musicmaster

  Geld moet roller!

 • Profielfoto
  maikel22

  wat zijn we eigenlijk verwent met al dat moois

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Onverminderd groot…..! Juist in moeilijke tijden heb je extra behoefte aan leuke apparaatjes, behalve ook natuurlijk het feit dat he ze ook nodig hebt.