De iPhone is om mee te spelen?

26 reacties

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat maar liefst 73% van de ondervraagden de iPhone met name gebruikt voor persoonlijk gebruik, zoals bijvoorbeeld spelletjes. Kijken we naar de eigenaren van Windows gebaseerde telefoons en BlackBerry’s, dan gebruiken zij hun telefoon vooral voor zakelijk gebruik: wel 59%.

Bij het uitkomen van iPhone OS 2.0 werd de nadruk gelegd op de zakelijke kanten. Exchange om de e-mail van je werk op te halen en VPN om contact te maken met het netwerk van de zaak, bijvoorbeeld. Op dit moment wordt de kracht van de App Store en programma’s vooral centraal gesteld in reclames van Apple. De iPhone is meer dan bellen en e-mailen.

Het onderzoek lijkt te suggereren dat de wijzer bij de iPhone op dit moment hoofdzakelijk uitslaat naar de veelzijdigheid van de iPhone. De iPhone als kaart, spelcomputer, sociaal netwerk controle centrum, etc… Zakelijk gebruik is daar een onderdeel van.

Waarvoor gebruik jij je iPhone met name?

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  LEXY

  Om te bellen.

 • Profielfoto
  paas-haas

  gebruik hem niet want heb hem niet (helaas, snik) zit bij vodafone en niet bij T-mobile jammer dat ze dit bij een provider hebben ondergebracht

 • Profielfoto
  MrHammond

  Mailen, kaarten en trein/tramreizen plannen.

 • Profielfoto
  ctxppc

  Push mail (MobileMe), spellen, bellen, sms, kaarten, nieuws, Safari, Speed, …
  Ik heb geen echte voorkeur, het is zo veelzijdig :D

 • Profielfoto
  AmsterdamBoomer

  Natuurlijk moet je er eerst lekker mee kunnen bellen en op een snelle manier, dat werkt:-) Zowel de zakelijke als de privé mail komen lekker gepushed binnen, belangrijk! Erg fijn om ook te kunnen chatten (zakelijk) Natuurlijk twitteren, hyves, netlog en wat RSS feeds. Video streamen naar een website is een leuke plus en ook xGPS is een top routeplanner applicatie – laatste twee via Cydia:-) Tevens luister ik veel audiobooks en muziek en Vodcasts en video’s op langere reizen met de trein

 • Profielfoto
  MaestroRackam

  Ik denk dat de kracht inderdaad in de veelzijdigheid ligt. De iPhone (en ook de iPod Touch) is een ontzettend goed multimedia apparaat, van een mailtje naar een website naar een youtube-filmpje en dat al muziek luisterend .:)

  Het wisselen tussen de (standaard) programma’s gaat ontzettend smooth.

  Vooral de standaard-applicaties zoals bellen, mail, youtube en muziek gebruik ik daarom ook het meest vaak.

 • Profielfoto
  Grave

  Games spelen? Alleen jammer dat de meeste games gewoon niet te spelen zijn, alles moet met touch en dat bestuurt gewoon niet. Tenzij je echt games hebt die ervoor bedoeld zijn, zoals monkey ball. Maar ga echt geen first person shooter oid spelen op een iphone, bestuurt gewoon van geen meter.. wil ik gewoon echte knoppen voor hebben.

 • Profielfoto
  Dennis002

  Flight control, agenda, mail lezen en bellen (maar T-Mobile dekking is vrij slecht gebleven..)

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ik heb een iPod Touch dus bellen gaat niet :O Ik gebruik hem tot nu toe vooral voor muziek, vodcasts, en het nieuws.

 • Profielfoto
  MaestroRackam

  Offtopic, ligt het nou aan mij of is Lucas de enige OMT’er die actief op de berichten reageert? :O

 • Profielfoto
  MacBoot

  naast bellen en sms-en voornamelijk:
  iPod, Mail, sociaal netwerken en internetten

  maar ik speel ook regelmatig een spelletje, kijk of mijn trein vertraging heeft en ik heb mijn complete agenda in iCal staan;)

 • Profielfoto
  macses

  SMS, telefoneren, agenda en wekker, that’s it!

 • Profielfoto
  Sanjeev

  Sms, bellen, mailen, agenda, wekker, trein.
  Tegenwoordig crashen steeds sneller die 3rd party apps:(
  Maarja dat heb ik liever dan dat de telefoon crasht tijdens een telefoongesprek:P

 • Profielfoto
  maikel22

  RSS lezen (mac/apple/iphone nieuwtjes), telegraaf en nu.nl lezen, mailen, hyven, digitale klok, wekker, belstatus checken, telefoonnrs opzoeken, bios checken, rooster checken, verjaardagen kijken, taken bijhouden, muziek luisteren, foto’s kijken/laten zien, route bepalen, iTunes/AirTunes bedienen, muziek identificeren, youtube kijken, dwdd kijken, journaal kijken, nummerborden checken, buienradar checken, flitspalen en files opzoeken, decibellen meten, radio luisteren, waterpas, audio opnemen, foto’s nemen, documenten opslaan, vertalen, lettertypes opzoeken, spelletjes, spelletjes, spelletjes, spelletjes, spelletjes, spelletjes, spelletjes.

  nee ik verveel me nooit meer.

  oja, bellen en smsen doe ik ook weleens:P

 • Profielfoto
  Applesap

  @ MaestroRackam

  Ze zoeken ook niet voor niks nieuwe OMT’ers;)

 • Profielfoto
  Ouistiti

  SMS

 • Profielfoto
  computer space

  Als pager, verder niks.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Pager
  Mijn secretaresse “beept” mij mijn afspraken, en al het bellen doet zij ook, dus het klopt redelijk: “Pager” :D
  Enige voordeel is dat ik nu een fontje kan kiezen, maar raad eens: ik heb een zwart LCD font op een mosgroene achtergrond :D :D

 • Profielfoto
  janze

  Alles.
  Wekker. Telefoon. Mail. Sms. iPod. Spelletjes. Internet. Foto’s maken/kijken/showen. Agenda. Hyven. Twitteren. YouTuben. Spaans leren. Koken. Boodschappen. Trein plannen. Route vinden. Films kijken. To do-lijstjes. etc.

  Echt alles. Me man wordt er gek van. Oh ja. Hij volgt de Volvo Ocean Race op m’n foon. Daar is hij dan wel weer blij mee.

 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  Had ik maar een iPhone…:(

 • Profielfoto
  topaj

  Spelletjes en eigen apps:D
  (programmeren dus)

 • Profielfoto
  Ghiaap

  Ik gebruik eigenlijk alles. veel mail, telefonie, web, spelletjes, iPod in de auto, film kijken, wekker, zaklamp, grasmaaier, MRI-scanner, diagnosestekker auto, kettingzaag etc. ???

 • Profielfoto
  johnbijl

  Lies, damn lies and statistics!

  Het bericht vertelt *niet* voor hoeveel tijd iPhone gebruikers in verhouding tot BlackBerry-o.i.d.-gebruikers hun iPhone voor zakelijke doeleinden gebruiken. Nominaal zou dat wel eens hetzelfde* of zelfs meer kunnen zijn.

  Als ik naar het gebruik van mijn iPhone kijk is dat veel zakelijk gebruik: agenda, mail, routes, snelle research (google, wikipedia), Keynote Remote, Twitter, Trein en Txxi en her-en-der een foto’tje — meer dan ik op een BlackBerry of een Windows Mobile-ding zou doen. Maar in verhouding tot de spelletjes tussendoor, privé websurfen, muziek en video etc. dan daalt het percentage zakelijk gebruik aanzienlijk.

  Ik geloof eerder dat het grotere percetange niet-zakelijke gebruik van de de iPhone te verklaren is door het vele mate grotere gebruik ervan.

  * Als BlackBerry-gebruikers al meer zakelijk verkeer op hun BB doen, dan is dat waarschijnlijk omdat het navigeren en – na gewenning – het toesenbord én het Syncen met MobileMe op de iPhone zó veel sneller werkt!

 • Profielfoto
  martijnsch

  Nou ik moet zeggen dat ik mijn iPod Touch het meest gebruik om muziek mee te luisteren, of om iTunes mee te bedienen. Dat vind ik zo geniaal die Remote app.

  Maar daarnaast gebruik ik hem wel om even op mijn schoolrooster te kijken (op me Touch is hij immers altijd up to date) en speel in de bus af en toe een spelletje (Bejeweled, Uno, Crashkart, SimCity, en dan de eerste het meest en laatste het minst vaakst)

  Maar voor social networking is het ook wel handig om even je Krabbels of nieuwe berichten van Skype, Y! Messenger, Netlog, Facebook enz. te bekijken.

  Ik vind het gewoon een geniaal ding. Ik ben ook van plan om een iPhone te kopen, maar dat doe ik pas in de zomer, als de nieuwe 3.0 software en misschien ook de nieuwe modellen er zijn.

 • Profielfoto
  Nelis Infra

  Ik vind RDC geniaal en wordt dan ook vaak gebruikt door moi.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik gebruik ‘m vooral voor email checken, internet, sociaal netwerken etc. En voor bellen. Maar verreweg de meeste tijd zit in internetten.

 • Profielfoto
  podiki

  Toen de telefoon die ik voor mijn werk gebruikte overleed, heb ik m’n iPhone een tijdje gebruikt. Het ding was alleen zonder opladen te gebruiken op rustige dagen. Toch maar snel een brakke Nokia E51 gekocht, die kan ik ten minste een dag of 4 gebruiken zonder op te laden. Verder een geweldige telefoon, de iPhone.