Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 22 april 2009

CDA ‘s lands eerste iPhone partij

Vandaag werd bij monde van iPhone enthousiasteling en Minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings de officiële CDA iPhone app onthuld. Daarmee is het Christen Democratisch Appèl de eerste politieke partij in Nederland met een eigen applicatie in de App Store. CDA Vandaag biedt een overzicht in woord en beeld van het laatste nieuws in Den Haag, uiteraard voorzien van een Christendemocratisch tintje.

Volgens Michael Sijbom, hoofd het communicatie van de partij, past de gratis CDA iPhone App goed in de online strategie van de partij. “Wij willen politiek dichter bij de mensen brengen. Met deze iPhone applicatie zitten wij nu letterlijk in de binnenzak van de mensen. Dat is wel heel dichtbij.” aldus Sijbom.

Deze strategie lijkt te werken want CDA Vandaag binnen één dag al op plek 7 van de meest gedownloade nieuws applicaties. Misschien ook niet zo gek want de iPhone lijkt populair bij Christendemocratisch Nederland. Naast Eurlings zijn ook CDA Ministers Klink van Volksgezondheid en Verhagen van Buitenlandse Zaken bekende iPhone-fans.

Minister President Balkenende zweert echter nog altijd bij zijn Blackberry, maar ja, dat hoort er ook een beetje bij voor de groten der aarde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CDA ‘s lands eerste iPhone partij
Sluiten