Statenweg
Statenweg Geruchten 29 april 2009

Binnenkort een smartphone uit Redmond?

Als we de WSJ mogen geloven is Microsoft in gesprek met mobiele telecomoperator Verizon voor de lancering van een eigen smartphone met touch screen. De softwaregigant gaat met deze stap niet alleen de concurrentie aan met de iPhone, maar zal ook moeten opboksen tegen de BlackBerry Storm, de Palm Pre en toestellen met Google Android aan boord.

Microsoft’s mobiele besturingssysteem Windows Mobile heeft al een groot marktaandeel, maar anders dan concurrenten Google en Apple verkoopt het bedrijf uit Redmond geen eigen toestel. Microsoft zal de smartphone niet zelf gaan produceren, maar hiervoor de samenwerking aangaan met een derde partij. Een strategie die het eerder toepaste bij de draagbare muziekspeler Zune.

Verizon moet al twee jaar toezien hoe concurrent AT&T in de VS als Apple’s exclusieve partner meelift op het succes van de iPhone. Door een mogelijk partnerschap met Microsoft hoopt het alsnog beet te hebben. Overigens gaan er geruchten dat Verizon momenteel ook met Apple in gesprek is over de lancering van een iPhone lite en een toestel dat qua formaat tussen de huidige iPhone en de MacBook in zit. Dit kan echter ook een onderhandelingstactiek zijn voor de aanstaande contractverlenging met AT&T.

Nu maar hopen dat het toestel van Microsoft een plastic toetsenbordje heeft.

Reageer op artikel:
Binnenkort een smartphone uit Redmond?
Sluiten