Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 14 april 2009

Augmented reality in het museum

Augmented reality is helemaal je van het. Een campagne voor groenere energie? Zet augmented reality in. Aantrekkelijker en realistischer onderwijs? Zet augmented reality in. De Toyota IQ in de markt zetten? Augmented reality. Allen gebruiken ze deze nieuwe techniek om de virtuele wereld te vermengen met de echte wereld.

Het Allard Pierson museum zet bij haar jubileumtentoonstelling ‘Toekomst voor het Verleden’ ook augmented reality in. Op deze manier wil het museum “op verschillende manieren en met gebruik van moderne technologieën een beter begrip van het verleden bijbrengen”.

Het Fraunhofer Instituut (je weet wel, van die mp3’tjes) hielp het Allard Pierson Museum hierbij. In het museum staat een iMac op een paal. Bezoekers worden uitgenodigd om de iMac als een camera te gebruiken. Richt hem op een grote foto achter de iMac en je ziet op het scherm meer informatie in 3D over de foto.

Nu maar wachten op een iPhone game die augmented reality inzet om van je straat een groot schietspel te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Augmented reality in het museum
Sluiten