Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 9 maart 2009

Ze zijn er weer: nieuwe Apple netbook geruchten

Nu het stof weer is neergedaald na de overvloed aan nieuwe Apple producten van vorige week verschijnen er langzaam maar zeker weer andere berichten op de internationale Apple blogs. Eén van die berichten kan moeilijk nog origineel genoemd worden, maar blijft desalniettemin tot de verbeelding spreken: een ultra mobile PC (beter bekend als Netbook) van Apple.

DigiTimes schrijft over een bericht uit de Chinese ‘Commercial Times’ waarin beweerd wordt dat Apple’s eigen netbook nog dit jaar in productie gaat. Het Taiwanese Wintek zou de bron zijn van het bericht. Dit bedrijf zegt touchscreens te zullen leveren aan Apple voor een aantal nieuwe producten, zonder zelf te weten om welke producten het precies gaat. Productie van deze geheimzinnige Apple producten wordt dan ook uitgevoerd door een ander bedrijf: Quanta Computer, aldus de Commercial Times.

Al met al blijft de informatie schaars en vaag. Zo is onduidelijk waarom de levering van touchscreens gelijk staat aan een netbook en niet bijvoorbeeld een nieuw model iPhone of iPod Touch. Ook is niet helder wanneer de productie van dit nieuwe Apple product zou beginnen. Bij Wintek wil men niet meer kwijt dan de mededeling dat een leveringsdatum nog niet afgesproken is maar waarschijnlijk ergens in de tweede helft van 2009 gepland zal worden.

Kortom, praktisch kunnen we bijzonder weinig met bovenstaand bericht al zal het Ultra Mobile PC enthousiastelingen met een voorliefde voor de Mac wellicht toch een sprankje hoop bieden in deze barre tijden van logge, dure bakbeesten.
Blijft de vraag: zit jij te wachten op een Apple netbook?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ze zijn er weer: nieuwe Apple netbook geruchten
Sluiten