Ze zijn er weer: nieuwe Apple netbook geruchten

Door: Koen van Tongeren - 26 reacties

Nu het stof weer is neergedaald na de overvloed aan nieuwe Apple producten van vorige week verschijnen er langzaam maar zeker weer andere berichten op de internationale Apple blogs. Eén van die berichten kan moeilijk nog origineel genoemd worden, maar blijft desalniettemin tot de verbeelding spreken: een ultra mobile PC (beter bekend als Netbook) van Apple.

DigiTimes schrijft over een bericht uit de Chinese ‘Commercial Times’ waarin beweerd wordt dat Apple’s eigen netbook nog dit jaar in productie gaat. Het Taiwanese Wintek zou de bron zijn van het bericht. Dit bedrijf zegt touchscreens te zullen leveren aan Apple voor een aantal nieuwe producten, zonder zelf te weten om welke producten het precies gaat. Productie van deze geheimzinnige Apple producten wordt dan ook uitgevoerd door een ander bedrijf: Quanta Computer, aldus de Commercial Times.

Al met al blijft de informatie schaars en vaag. Zo is onduidelijk waarom de levering van touchscreens gelijk staat aan een netbook en niet bijvoorbeeld een nieuw model iPhone of iPod Touch. Ook is niet helder wanneer de productie van dit nieuwe Apple product zou beginnen. Bij Wintek wil men niet meer kwijt dan de mededeling dat een leveringsdatum nog niet afgesproken is maar waarschijnlijk ergens in de tweede helft van 2009 gepland zal worden.

Kortom, praktisch kunnen we bijzonder weinig met bovenstaand bericht al zal het Ultra Mobile PC enthousiastelingen met een voorliefde voor de Mac wellicht toch een sprankje hoop bieden in deze barre tijden van logge, dure bakbeesten.
Blijft de vraag: zit jij te wachten op een Apple netbook?

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  formulefan

  wow. dat ding ziet er gewoon uit als een mega iphone. Wie zou dat nou gaan kopen?

 • Profielfoto
  Double_UK

  @ formulefan

  Mensen die een netbook willen. ;)

 • Profielfoto
  SvS

  Ja, nu zijn ‘we’ alleen gewezen op Windows of Linux.
  Als ik zou moeten kiezen, ging ik uiteraard voor Linux, maar als Apple in het rijtje zou thuishoren, zou het voor een bepaalde doelgroep wel helemaal geweldig zijn, zeker in combinatie met touchscreen!

  Alleen hopelijk wel een andere design dan een fors uitvergrootte iPhone.
  Ik herinner me plaatjes van voorspellende iPhone op komst; een verlengde iPod met iPhone functies, wat ben ik blij zoals iPhone/iPod Touch die nu zijn! Niks scrollwiel!

  Kortom, als geruchten waar zijn, vind ik het goede ontwikkeling.
  Of het voor mij persoonlijk ook zal gelden, laat ik in het midden.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  ik zou hem best willen hebben…

 • Profielfoto
  hamersvelt
 • Profielfoto
  Afroman

  Ik zie geen voordeel in de Netbook.

  De iPhone is prima onderweg voor internet en zo, dat daar geen netbook voor nodig is. Ik bedoel, de landscapemode al!
  En verder de MacBook Air, maar die is erg duur. De netbook zal toch wel overkill zijn denk ik.

 • Profielfoto
  Fishstick

  Doe mij maar gewoon een laptop, veel effectiever..

 • Profielfoto
  MegaChriz

  Ik doe een gok en zeg dat de touchscreens voor nieuwe iPhone/iPod Touch modellen zijn.
  Het lijkt me minder waarschijnlijk dat Apple alsnog met een klein model laptop komt.

 • Profielfoto
  casperrrrrrr

  Afzichtelijk ding. Zo zal hij er in ieder geval nooit uit gaan zien…

 • Profielfoto
  Martijn Snels

  Ja! Ik wil wel een mooie netbook van Apple!

 • Profielfoto
  dev10

  Als Apple al komt met een netbook, zal dat een fenomenaal apparaat zijn. Net zo revolutionair als de iPhone was in z’n begindagen…

 • Profielfoto
  MetalG

  Ik dacht gelezen te hebben dat een topman van Apple zei dat een netbook niet binnen de doelen van Apple lag en dat ze het daarom nooit zouden maken.

  iig een lelijk ding!

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Ik zou zo’n ding op zeker direct kopen,iets tussen een 13 inch en een iPhone in is voor veel mensen perfect onderweg.

 • Profielfoto
  Gastonw

  Het zou wel vet zijn, dat je bijvoorbeeld onderweg het touchscreen gebruikt en er thuis een muis en toetsenbord op kan aansluiten. Een portable iMac zeg maar…

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Hmmm ik weet het niet of ik hier blij mee moet zijn. Straks krijg je een presentatie van dat ding en dan iedereen oooohh.. wauw!! En dat voor 599,- euro! Sorry maar dan mag Apple hem houden. Ik vrees het ergste!

  Mocht het een soort van ipod touch met een scherm dat minimaal 1024×768 kan weergeven (in echte pixels) worden, dan is het wel een handig ding:)

 • Profielfoto
  .Daan

  Apple komt heus niet met een netbook hoor, netbooks zijn dingen die gratis bij internet abonnementen worden weggeven en dat is niet voor niets zo.
  Het zijn flutdingen. Mensen kopen die dingen voor de prijs en dat is niet een markt die Apple wil bereiken denk ik.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind het niet alleen een PRIMA idee, maar gezien de concurrentie ook NOODZAKELIJK dat Apple zo gauw mogelijk komt met een notebook. Of dat dan in de vorm van een klein Macbookje moet of in tabletvorm dat weet ik niet, maar je ziet overal dat die kleine goedkope laptopjes de winkel uitvliegen. Het wordt dus tijd voor zo’n ding als dit OF een kleine, bijv 10″ mini Macbook. Maar dan wel tegen een messcherpe concurrerende prijs! En je moet het qua internetten niet vergelijken met de iPhone, want daar kan je onderweg wel redelijk mee internetten, maar toch niet urenlang op werken, internetten, emailen enzovoort. Dat kan met zo’n netbook wel. Het is naar mijn idee het enige dat in de Apple -range ontbreekt. Dus LET OP mijn woorden: in oktober ligt ‘ie in de winkel!

 • Profielfoto
  defores

  Lijkt meer op een iTablet – dat heb ik nog liever dan een netbook.

 • Profielfoto
  michielrutjes

  @MacAanZee: Ik ben het niet helemaal met je eens. Het argument dat ze goed verkopen gaat niet helemaal op. Apple moet helemaal niks, en heeft al enorm veel succes de laatste jaren met de huidige productlijn. Verder denk ik dat, wat eerder al gezegd is, er een te klein gat is tussen de iPhone en de Macbook Air. Een netbook zou van die beide walletjes wat afsnoepen, daar schiet Apple niks mee op. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat de Air ondertussen in prijs zakt of misschien meer gaat lijken op het plaatje Hamersvelt liet zien. Apple is er niet om Jan en Alleman te dienen met goedkope computertjes waar je echt niet lekker op kunt werken. Ze zullen eerder voorop gaan lopen met hele nieuwe techniek dan nu nog in een markt springen waarin ze eigenlijk niets te zoeken hebben.

  Doe mij maar een nieuw model iPhone of een revisie van de Macbook Air, dat mockup plaatje is sowieso te lelijk.

 • Profielfoto
  JelleSE

  Toch lijkt het mij wel fijn. I.p.v. mijn MacBook Pro thuis een 24” iMac en dan voor colleges, reizen, foto- en videoshoots enz. een netbook.

  Als ik er het geld voor had had ik dat nu al gedaan. Koop je gewoon een Dell mini 9, kan je 100% OSX op draaien en alles werkt (moet dan wel ff via een omweg installeren;)).

  Maarja… probeer maar eens een MacBook Pro met Nederlands toetsenbord in Zweden te verkopen… :angry:

 • Profielfoto
  ctxppc

  ik vindt het een tablet, geen netbook. ik vind deze tablet heel mooi! ik wil geen netbook van Apple, zo’n slechte kwaliteit!

 • Profielfoto
  reven

  Check alle Mac Book Touch concepten.

  http://macbooktouch.wordpress.com

  Mac Tablet
  Mac Nano
  MacBook Touch
  iTablet

 • Profielfoto
  Лукас

  Oftewel: er komt iets nieuws uit en het is van Apple. Is dat niet al zo sinds 1976?

 • Profielfoto
  milla75

  Waarom zou dit geen e-book reader kunnen zijn of worden? Of een touchscreen voor een huidig apparaat om deze via BlueTooth, WiFi of USB aan te sturen?

  Het toetsenbord zit overigens wel erg over de icons aan de linkerkant heen. De touch keys lijken enigzins translucent. De blauwe LEDjes zijn ook frappant.

  Het zal ook niet minder dan 500 USD/EUR gaan kosten…

 • Profielfoto
  BetaDevil

  http://www.techcrunch.com/2008/12/30/large-form-ipod-touch-to-launch-in-fall-09/

  Eigenlijk al oud nieuws dus. Ik denk wel dat Apple op een bepaald moment de komende jaren in de Touch-wereld voor notebooks stapt, maar ik denk dat het dan gewoon 13″ zou zijn zoals de huidige MacBook, maar dat ze nog bezig zijn de meeste handelingen te perfectioneren.

 • Profielfoto
  maconly

  hebben hebben hebben :p :p :p