Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 5 maart 2009

Wordt Mac OS X veiliger met hulp van Microsoft?

Op Webwereld viel deze week te lezen dat Microsoft Apple te hulp geschoten zou zijn om diens beveiliginsbeleid op een hoger niveau te brengen. Auteur Brenno de Winter sprak hierover met medewerkers van Microsoft. Vooral als het aankomt op het dichten van veiligheidslekken staat Redmond klaar voor Cupertino met raad en daad. De procedure die Microsoft hiervoor volgt met maandelijkse beveiligingsupdates zou volgens medewerker Andrew Cushman een voorbeeld moeten zijn voor Apple.

Het blijft natuurlijk curieus dat de Goliath Microsoft de (steeds sterker wordende) David te hulp schiet. Toch is hier volgens Microsoft medewerker Sarah Blankinship een logische verklaring voor. Ze benadrukt dat beide bedrijven nog steeds een harde concurrentiestrijd voeren maar dat het gevaar van beveiligingsrisico’s schadelijk zijn voor de hele branche en daarom samen aangepakt moeten worden.

Op welk niveau de samenwerking plaats vindt en of het verstandig is om je beveiliging te laten doorlichten door het bedrijf dat zelf veel moeite heeft om de eigen beveiliging op peil te houden weten we niet. Apple geeft namelijk, zoals we inmiddels gewend zijn, geen commentaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wordt Mac OS X veiliger met hulp van Microsoft?
Sluiten