Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 12 maart 2009

Woordjes leren op je iPhone

Dertig leerlingen uit twee klassen van scholengemeenschap Dalton uit Voorburg zijn uitverkoren om met een iPhone door het leven te gaan. Dertig klasgenoten hebben pech en vormen zonder iPhone de controle groep voor een klein onderzoek. In dit onderzoek wordt gekeken of leerlingen beter woordjes kunnen leren wanneer ze overal kunnen oefenen via een applicatie op de iPhone.

De applicatie maakt gebruik van Wrts.nl, een door veel scholieren gebruikte website van Digischool. Met Wrts.nl kun je op verschillende manieren woordjes te stampen. Van Wrts.nl is al een light weight mobiele versie beschikbaar, maar die wordt niet gebruikt in de proef. Het wachten is op Apple. Zij moeten de officiële Wrts iPhone app nog goedkeuren. Na goedkeuring is de app niet alleen voor de dertig mazzelaars van het Dalton, maar voor alle iPhonebezitters gratis beschikbaar.

De Dalton leerlingen kunnen overigens niet bellen en smssen met de toestellen. T-Mobile heeft gezorgd voor een speciaal internet-only 3G abonnement. De proef is mogelijk gemaakt met steun van Kennisnet en Surfnet.

Reageer op artikel:
Woordjes leren op je iPhone
Sluiten