Toegang tot HD nu ook voor ‘oude’ Airports/Time Capsules

Door: Koen van Tongeren - 26 reacties

De nieuwe Airport Extreme en Time Capsule die afgelopen dinsdag uitkwamen kunnen aangesloten harde schijven via internet toegankelijk maken voor MobileMe klanten. Met de uitkomst van Firmware 7.4.1 kunnen gebruikers van de vorige generatie Airport Extreme en Time Capsule ook gebruik maken van deze functie, Het aanmaken van gastnetwerken en dual-frequenties vereist nieuwe hardware en blijft daarmee voorbehouden aan eigenaren van de nieuwste draadloze routers van Apple.

De update bevat verder diverse beveiligingsupdates en bug fixes die onder andere moeten zorgen voor minder drop-outs in het signaal en meer betrouwbare draadloze Time Machine backups. De firmware-update is bedoeld voor alle Airport stations met 802.11 N ├ęn voor alle Time Machine modellen. Via het Airport-configuratieprogramma kan de update gedownload en ge├»nstalleerd worden.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Steph

  Net m’n broer alles laten installeren thuis. Maar helaas blockt het school netwerk deze functie:(

 • Profielfoto
  me.com

  Geen problemen ondervonden en werkt zoals altijd weer perfect.:)

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Werkt perfect, zeker dat via mobile me is handig:D
  Alleen gaat time machine nu zeuren.

 • Profielfoto
  cfv

  Hoe moet ik me dat voorstellen, dat ik vanaf iedere computer mijn time capsule kan benaderen? Of snap ik het niet helemaal? Kan ik er dan ook bij vanaf mijn iPhone? Laatste vraag: moet ik daarvoor iets instellen dan? Groet Fred Vulhop uit Amersfoort

 • Profielfoto
  Bumba86

  Kunnen gastacounts nu ook ingesteld worden op deze nieuwe versie?

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Ja, je vult bij instellingen je mobileme inlog gegevens in.
  Daarna krijg je in je finder links een extra schijf geladen, namelijk de usb schijf aan je router. Nee, je kan er niet bij vanaf je iPhone (wat heb je eraan?)

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Gastaccounts worden alleen ingesteld op de nieuwe airports. Niet de oude modellen dus.

 • Profielfoto
  Bumba86

  Damn … :(
  Dat is nochtans iets softwarematig:p

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Nee, in de nieuwe airports zitten 2 netwerkkaarten zodat die 2x kunnen uitzenden, Ieder 1 netwerk.
  Via VPN lijk ik het niet te kunnen bereiken.

 • Profielfoto
  error

  Dus… de HD die vast zit aan mijn vorige generatie AirPort Extreme kan ik buiten de deur benaderen via internet. Dat klinkt handig! Ga ik eens testen…

 • Profielfoto
  bennoking

  Nou, ik probeer het op mijn oude timemachine werkend te krijgen. Updates gedaan, ingegeven wat mijn mobile me login en password is. Maar hij komt niet online hoor. Terwijl al mijn andere computers keurig netjes beschikbaar komen…

  Wat doe ik nou verkeerd…

 • Profielfoto
  Finisher

  Airport Extreme benaderen via internet!

  Waarom is dit handig?? ???

 • Profielfoto
  error

  @ Finisher: aan enkel contact met je AirPort Extrene via MobileMe heb je inderdaad niet zoverl. Het gaat hier om contact met een harde schijf die is aangesloten op je AirPort Extreme (of in je Time Capsule zit). Da’s handig!

 • Profielfoto
  ewd

  prachtig, Time capsule proberen te updaten, die blijft hangen, toen proberen te resetten aan de achter kant dmv pinnetje in te drukken.. druk ik de hele reset knop naar binnen… nix nada noppes meer om te resetten..

  ben ff niet blij dus..

 • Profielfoto
  hjallie

  Hoe kan je je externe hd dan via internet benaderen? :O

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Geweldig. Mijn schijf staat in Tilburg met 3 partities. Ik zit nu in Zeeland en kan gewoon door mijn bestanden bladeren en dergelijke. GE-WEL-DIG!

 • Profielfoto
  ctxppc

  prachtig! ik wordt abonee van MobileMe maar ik koop geen schijfruimte meer! :D

 • Profielfoto
  ctxppc

  nieuwe interface in configuratie-assistent! ???

 • Profielfoto
  garenor

  Werkt goed hoor. Toppie

 • Profielfoto
  palahala

  > Het aanmaken van gastnetwerken en dual-frequenties vereist nieuwe hardware

  Dat zal best kloppen, hoewel de Fonera’s van http://www.fon.com blijkbaar via software trucs hetzelfde bereiken…

 • Profielfoto
  cfv

  Ik snap het niet helemaal. Ik moet bij instellingen mijn mobileme gegevens invoeren. Maar instellingen van de timecapsule of instellingen van ?????
  ik kom er niet helemaal uit. Groet Fred

 • Profielfoto
  Roman

  Ik heb ook mijn airport Extreme geupdate en de nieuwe Airport Utility geïnstalleerd.
  Ik kan nu mijn airport niet meer configureren en mijn airport express blijft in storing
  Lekker is dat.
  Help?!

 • Profielfoto
  Nielso

  Heeft er iemand toevallig een filmpje gezien, waarin men laat zien hoe het werkt, als je je Harde schijf aansluit op je Airport extreme of Time Capsule. En dat je deze kan benaderen via MobileMe?

 • Profielfoto
  powermaccie

  Sinds de update naar 7.4.1 is de snelheid waarmee ik bestanden kan kopi├źren via het netwerk, van mijn Time Capsule (vorig model) naar mijn interne HD, veel trager. Als ik terug ga naar de vorige firmware (7.3.2) versie is dit probleem opgelost. De snelheid waarmee ik op internet kan is in beide gevallen gelijk. Heeft iemand daar ook problemen mee? Grtz Ludo

 • Profielfoto
  knikker

  Het blijft een rotding…
  Ik heb hier al zoveel tijd aan gespendeerd om problemen zoals dropouts, snelheid, airtunes, etc op te lossen.
  Met laatste software update was er een sprankje hoop, maar wederom traag, airtunes hapert, na restart vindt mac de airport niet meer.
  Dikke doei voor de Airport!

 • Profielfoto
  iAgree

  Gebruik al jaren lang airports en werken bij allemaal zonder problemen en snel, dus tja.