Skype for iPhone beschikbaar

33 reacties

Zojuist is zoals beloofd Skype voor de iPhone beschikbaar gekomen als gratis applicatie voor de iPhone en de iPod Touch in de App Store. Met Skype kun je via WIFI gratis bellen en chatten met andere Skypers en bellen naar telefoonnummers wereldwijd tegen aantrekkelijke tarieven. Skypen via 3G is niet mogelijk.

Wanneer je al een Skype-account hebt, dat is inloggen genoeg om al je contacten te zien op de iPhone. Wanneer je mensen op een gewone of mobiele telefoon wilt bellen via Skype, dan staat je volledige iPhone-adresboek tot je beschikking. Uiteraard moet je wel een beltegoed hebben bij Skype. Bij een eerste OMT-test duurde het overigens lang om de verbinding tot stand te brengen en het gesprek zelf verliep ook niet helemaal zonder horten of stoten.

Bellen kan op alle iPhones en op de tweede generatie iPod Touch wanneer je een compatible Apple koptelefoon hebt met microfoon.

Hoe zijn jou eerste ervaringen met Skype op de iPhone?

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  Gerwin Janssen

  eerste keer viel bij mij de iPhone helemaal weg. Kon helemaal niks mee.
  Stopt er gewoon mee als berichtje bent aan type. Zelf als niks doet sluit hij zich gewoon af. Waardeloze app:(

  iPhone reboot, Herinstallatie, Herinloggen niks helpt:(

 • Profielfoto
  iNsane

  Even kort getest, werkt prima hier.

 • Profielfoto
  jeroentje

  ik had al fring en werkt (redelijk goed)

 • Profielfoto
  soulutions

  Zoooo Hollands… als ’t maar gratis is en niks kost en dan toch nog zeiken over de kwaliteit… ;)

 • Profielfoto
  Anoniem

  Bij mij laad hij de contacten niet.

  @soulutions
  Gratis ? Je kan er ook gewoon voor betalen.;) Het is net wat je ermee doet.

 • Profielfoto
  puccini

  werkt prima !

 • Profielfoto
  petethefreeze

  Ik heb berichten gelezen dat Skype verbindingen door T-Mobile Duitsland geblokkeerd zullen worden. Omdat hetzelfde bedrijf in Nederland ook de enige provider is zullen zij snel volgen.

  Ik vraag me alleen af hoe dit zou werken. Volgens mij kan T-Mobile namelijk niet bepalen wat ik thuis via mijn WIFI doe en welke apps daarvan gebruik maken. De enige manier zou zijn Skype via de app store te blokkeren dmv een afspraak met Apple, of via de providerdata die op de iPhone is opgeslagen.

 • Profielfoto
  Fransjr

  Werkt goed. Geluidskwaliteit is ok. Grappig dat de chatfunctie ook werkt via het ‘trage’ gsm netwerk. De online-indicatie blijft voor de andere partij ook zichtbaar.

 • Profielfoto
  Sneb

  Helemaal onbruikbaar. Zeer onstabiel.
  Terug naar de tekentafel zou ik zeggen…

 • Profielfoto
  Vin

  werkt skype-out ook??

 • Profielfoto
  M-Jay

  Zeer onstabiel, crashed erg vaak ook als je niks doet.

 • Profielfoto
  Pappapaul

  gedownload en getest in de trein naar Utrecht, ziet er allemaal goed uit. Nu nog proberen te bellen bij een wifi punt.

 • Profielfoto
  rrkramer

  Over dat blokkeren;
  volgens mij kunnen ze gewoon de poort waar Skype gebruik van maakt blokkeren.

  Als we zometeen kunnen gaan tetheren zal dat waarschijnlijk ook gebeuren.

 • Profielfoto
  Scrobz

  Ze hebben alleen invloed op je 3G, met je wifi en je telefoon kunnen ze niets doen

 • Profielfoto
  ctxppc

  werkt prima!

 • Profielfoto
  ¿`„

  Ik geloof er niets van de t-mobile Duitsland Skype blokkeert. Volgens mij hoeft dat niet omdat Skype zo in elkaar gezet is dat het alleen mogelijk is via Skype te bellen wanneer er een Wi-fi verbinding is. En kun je niet bellen via Skype wanneer er geen Wi-fi verbinding beschikbaar is.

  Als jij op straat bent in je gebruikt internet dan doe je dat via het t-mobile netwerk. Dat wordt ook duidelijk wanneer je thuis via je wi-fi op je iphone luistert (via zo’n radio applicatie) naar de radio en je gaat al luisterend naar buiten. Dan houdt de uitzending van je radio station op wanneer je buiten het bereik van je Wi-fi komt. Het schakelt niet automatisch over naar het t-mobile netwerk. Je moet daarvoor opnieuw verbinding maken.

  Apple laat de Skype applicatie echt niet in de App store als ze daarmee aan de inkomsten van t-mobile schaden. Net als Fring. Daarmee kun je ook al tijden bellen middels je Skype account. Maar dan alleen wanneer er een Wi-fi verbinding beschikbaar is.

 • Profielfoto
  Converted

  Werkt hier prima. Zelfs het inloggen gaat overigens zeer snel …

 • Profielfoto
  ctxppc

  @Pappapaul: Heb je gebeld met 3G/EDGE? Ik dacht dat treinen geen Wi-Fi hebben. Of heb je gewoon de chat geprobeerd? ???

 • Profielfoto
  pietdejutter

  Gaat hier ook prima, toppie.

 • Profielfoto
  mindbubble

  Doet het als een zonnetje bij mij hier ver weg van Nederland. Allen hebben de NL mensen neit door dat ik verwe gben, omdat ik mijn Xoip telefoonnummer hier in den verre op mijn skype laat bellen: one unified number picks up all my other numbers and coonects that with me through skype.

 • Profielfoto
  petethefreeze

  @marco.nl

  en T-Mobile verliest geen geld als je besluit Skype over WIFI te gebruiken in plaats van je normale iPhone verbinding?

 • Profielfoto
  P-j

  Bellen via 3G is alleen mogelijk met 3.0…

 • Profielfoto
  Il Maravilla

  Hoe zijn jouW (!) eerste ervaringen met Skype op de iPhone?

 • Profielfoto
  Chester2

  Werkt prima, geluid is goed, ook voor ontvanger.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Werkt perfect,pracht app.
  Voor de mensen met crashes, dat schijnt door een jailbreak te komen,en is te verhelpen,kijk even op iphoneclub.nl

 • Profielfoto
  ¿`„

  @peterthefreeze

  Ja natuurlijk verliezen ze dan ook inkomsten. Maar voip over het t-mobile 3G netwerk wordt toegestaan dan verliezen ze natuurlijk beduidend meer inkomsten. Immers, er is geen data limiet. Het t-mobile 3G netwerk staat bijna overal tot je beschikking wat met Wi-fi natuurlijk niet het geval is. Voor de meeste Wi-fi accespoints moet je apart inloggen en voor openbare moet je nog apart betalen.

  En telecom provider heeft over het algemeen niet veel zin om haar klanten te laten bellen over Voip. En aangezien t-mobile een exclusieve overeenkomst heeft met Apple mogen zij best van Apple eisen dat dergelijk functionaliteit niet wordt toegelaten in de App store.

 • Profielfoto
  JJB

  Prima app! Goede vooruitgang!

 • Profielfoto
  absoluut

  De Skype app werkt als een tiet! Net zitten bellen met een vriend in Toronto die ook de iPhone app gebruikte. Er zat wel een beetje vertraging in, maar verder was de verbinding prima.

 • Profielfoto
  Raridder

  Ik begrijp de ophef niet. Apps als Truphone en Fring zijn allang te verkrijgen en daar hoor je niets over. Zij hebben dan waarschijnlijk de 3G functionaliteit niet maar het werkt wel via wifi. Skype is het zelfde alleen dan straks ook via 3G. Dan zal waarschijnlijk t-mobile haar pakketten aanpassen. Ik maak nog geen zorgen. Het werkt toch, althans, niet bij iedereen.

 • Profielfoto
  McPherson

  T-Mobile heeft een persbericht rondgestuurd over een probleem waar veel mensen blijkbaar mee zitten: of de nieuwe Skype-applicatie wel is toegestaan op het 3G-netwerk van T-Mobile. De reactie van T-Mobile daarop is: “Ja, T-Mobile staat VOIP-diensten op haar netwerk toe, dus ook het gebruik van deze Skype applicatie via het T-Mobile netwerk is gewoon mogelijk.” T-Mobile blokkeert het gebruik van Skype niet, ook niet op het Wi-Fi-netwerk.

  Het is dus nu nog zo dat Apple het tegenhoudt en niet T-Mobile! Come on Apple…..

 • Profielfoto
  MrHammond

  Net geïnstalleerd, en even vanuit Zwitserland naar Nederland gebeld via SkypeOut, werkt echt geweldig, goede geluidskwaliteit en zo goed als geen hinderlijke “delay” (wat ik wel met andere apps had, zelfs Skype op m’n PowerBook).

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Over de 3G verbindingen en andere problemen. Zie deze http://share.skype.com/sites/en/2009/03/two_questions_about_skype_for.html

 • Profielfoto
  RTM85

  Jammer dat je alsnog €0,25 betaald om te bellen naar mobiele nummers.. Alleen bij bellen naar vaste landlines is het rendabel (met 2 cent per minuut tegenover T-mobiles €0,25!!)