Oeps… iTunes Gift Cards gehackt

Door: Statenweg - 34 reacties

Chinese hackers zijn erin geslaagd het algoritme achter de codes op de iTunes Gift Cards te kraken. Dit stelt ze in staat zelf codes te genereren en te verkopen voor het downloaden van muziek in de iTunes Store.

De hack lijkt al enkele maanden oud, maar doordat steeds meer Chinese handelaren de codes zijn gaan wederverkopen op TaoBao (het eBay van de volksrepubliek) is de prijs voor een tegoed van $200 inmiddels gezakt tot $2,60. Hierdoor beperkt de scam zich niet langer tot China, maar heeft het ook de aandacht getrokken van westerlingen.

Hoe Apple dit probleempje gaat oplossen zonder dat reeds legaal aangekochte Gift Cards eveneens ongeldig worden is nog niet duidelijk. Het kost Apple in ieder geval een hoop omzet, terwijl de platenmaatschappijen waarschijnlijk gewoon geld willen zien voor de gedownloade muziek.

Reacties

34 reacties
 • Profielfoto
  hopje123

  Haha poste ik het ook toevallig even net in het iTunes forum. Maar ik ben benieuwd hoe het afloopt!

 • Profielfoto
  nl-x

  Apple mag wel erg blij zijn als de bijbehorende service codes niet ook zijn gehackt.

 • Profielfoto
  roger767

  waarom moeite doen om die cards te hacken als je toch illegaal kan downloaden?

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Omdat sommige mensen het legaal willen hebben, zover je het
  op deze manier legaal kan noemen ???

 • Profielfoto
  jobz

  …en je krijgt ook twee stokjes, kroepoek bij, een laf biertje en 20 minuten leestijd in een verouderde leesmap.

 • Profielfoto
  Rub3n

  Dus je kunt nu de giftcards (codes dus) via Ebay kopen? vet goedkoop?

 • Profielfoto
  Lesliedec

  spijtige zaak…ik ben zeer tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding van de iTunes Store…ik zou het enorm spijtig vinden moesten er door dit soort praktijken beperkingen komen op diensten aangeboden door Apple via de iTunes Store…

 • Profielfoto
  jobz

  @ Rub3n : Nee. TaoBao.
  Als je dat niet uit de tekst haalt zou ik er niet aan beginnen, TaoBao is nogal een Chinese site.;-)

 • Profielfoto
  Bor

  Vet illegaal, Rub3n. Ik vind dit gewoon ziek eigenlijk. Ga een leven zoeken!

 • Profielfoto
  Josh_b

  Ik ben al in contact met een verkoper, het is altijd het proberen waard toch:P
  Voor die paar dollar kan je ook geen armoe lijden

 • Profielfoto
  Roelof Roos

  Inderdaad, een spijtige zaak, als het waar is. Dat denk ik niet.

  Ik vraag me allereerst af of de laatste zin van het verhaal klopt. De schrijver doet alsof hij op de hoogte is van de inhoud van de contracten die Apple heeft met de platenmaatschappijen en dat lijkt me sterk. Het lijkt mij bepaald niet onmogelijk dat voor dit soort zaken een regeling bedacht is. Ik weet het niet, maar het lijkt mij dat iemand bij Apple hier een keer aan gedacht heeft.

  Apple zou ook codes die ze niet zelf hebben verstrekt kunnen blokkeren. Je zou toch aannemen dat Apple dat bijgehouden heeft. Als Apple dat niet gedaan heeft, of niet in staat is dat te blokkeren (lijkt me sterk, want de verloopdatum van een code en het land van uitgifte checken ze altijd wel) dan zouden ze hun verlies kunnen beperken door in China die kaarten op te kopen. Kost $2.60 per kaart, maar voorkomt een verlies van $200 per kaart. Volgens dit verhaal zou Apple op al deze fronten falen, lijkt me erg sterk.

  Verder is het zo dat er wel vaker gefraudeerd wordt met iTunes Gift Cards. Maar de fraudeur heeft wel een bepaald risico, je moet immers een account aanmaken bij Apple, je gegevens worden door Apple bijgehouden aan de hand van je credit card en Apple heeft je IP-adres. Allemaal te omzeilen, maar je neemt dus een risico om een paar jaar te gaan brommen voor een opbrengst van net iets minder dan $200 in iTunes ware, niet eens echt geld.

  En tot slot: waarom kost iets wat je zou kunnen inwisselen voor $200 maar $2.60? Daar is maar 1 reden voor: omdat het niet werkt.

  En al die bloggers en journalisten het maar overschrijven.

  En nog een aardige: als ik naar de Chines iTunes Store surf dan is daar helemaal geen muziek te koop, alleen maar apps. Vreemd.

 • Profielfoto
  naquah

  Hmm, als je zo’n iTunes Gift Card koopt in de winkel dan wordt ‘ie toch altijd soort-van geactiveerd? Krijg je zelfs een extra bonnetje van, geloof ik.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Even Apeldoorn bellen… toch maar:D

 • Profielfoto
  iJust

  Interessante comment op die video die Statenweg net linkte:

  “PS: Goede kans dat de gift certificates gewoon met gestolen Credit Cards zijn aangeschaft, ipv. een regelechte algoritme aanval.

  In China zijn Verified Business Paypal accounts verkrijgbaar á €2-100 per stuk (Saldo’s van €1000-10000+ op de accounts). Niet te zwijgen over de Visa’s en Mastercards voor één euro.”

  Stelletje criminelen daaro.

 • Profielfoto
  Statenweg

  @iJust: Zou kunnen, maar dat lijkt me gezien het enorme aantal en de plotselingen levendige handel minder waarschijnlijk. Het lijkt er meer op dat deze gegenereerd worden i.p.v. gekocht met gestolen persoonsgegevens.

 • Profielfoto
  julesp

  Dikke shit hee! :O
  Hoe komen ze er nou achter welke codes illegaal zijn?
  Ze gaan heel veel verlies lijden zo :angry:

 • Profielfoto
  iJust

  @Statenweg, tuurlijk, het kan dat ze gegenereerd worden, maar dan is de beveiliging bij Apple wel erg laag.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ik vind eigenlijk dat Apple een onaanvaardbaar risico heeft genomen met de verkoop van die kaartjes. Leuk idee maar ALS het gehackt zou worden dan zou je een heel groot probleem hebben.

  Er wordt muziek verkocht waar amper winst op zit! Een miljoen nummertjes illegaal downloaden betekent gewoon 1 miljoen euro afschrijven van het resultaat.

  Enige wat er denk op zit is gewoon dat hele kaartjes systeem stop zetten en mensen die zo’n kaartje hebben gekocht oproepen om naar een Apple store te komen om het te laten verzilveren en dan nog heel dik extra te belonen! Maak er maar een mooie stunt van zou ik zeggen. Geef iedereen een shuffle cadeau.

 • Profielfoto
  Rub3n

  @bor Ik weet niet of dat “ga een leven zoeken” naar mij gericht is. Maar ik vroeg enkel of het kan…
  Ik heb er geen interesse in. Ik gebruik eigenlijk nooit iTunes om aan muziek te komen.

  En hoe ik aan de muziek kom is volkomen legaal volgens mij. Maar dat weet een ander misschien wel beter.

 • Profielfoto
  Rub3n

  @Cosmopolitan; het is inderdaad een risico. Maar ik denk dat ze door die verkoop HEEL wat klanten hebben bereikt die ze anders niet hadden bereikt. En tja, nu zitten ze met de gebakken peren.

 • Profielfoto
  iAlwin

  Dit soort praktijken speelt al jaren daar, dus verbaast me totaal niet. Asiatische maffia, gouden handel. CreditCars, Visa, Paypal rekeningen het hoort er allemaal bij.

  ’t Lijkt alsof er geen kip er wat aan doet, hopelijk appel wel.

 • Profielfoto
  weststar

  Ok ook gelukt.

  Vorige week via amerikaanse verkopen 59 euro uitgegeven aan 200 dollar itunes tegoed. Zonet via zo’n chinees voor 10 dollar dezelfde deal kunnen maken.

  Het gaat wel erg gemakkelijk.
  Ik zag dat MobileMe codes op dezelfde manier van de hand gaan…
  Eens kijken of AppleCare ook aangeboden wordt:P

 • Profielfoto
  MetalG

  omg…:) webstar je weet toch als je geen fake apple-ID hebt dat ze je gaan pakken?

  ze gaan der zeker geld insteken om na te gaan welke serials zij vrijgegeven hebben..

  en dan wordt je geownd

 • Profielfoto
  iJoep

  Uit ervaring kan ik vertellen dat Apple je iTunes account kan blokkeren als ze zien dat er een “foute” code is gebruikt van een gift card. Heb er diverse op Ebay gekocht en zoals altijd, als de prijs te goed is om waar te zijn …….
  Koop nu dan ook alleen echte cards, waarbij ik alleen het koersvoordeel heb en de mogelijkheid om in de US store te kopen.

 • Profielfoto
  Rolf

  Ik heb me ook al de hele tijd afgevraagd hoe je voor ‘goeie’ prijzen codes op Ebay kunt kopen. Die moeten toch ook gegenereerd zijn ? Wie zou nou een giftcard van 200 dollar voor 100 willen verkopen ?? (tenzij dus ‘gekregen’ of gegenereerd…..)

 • Profielfoto
  boriskiss

  Ik vind het wel lol :)

 • Profielfoto
  Bumba86

  En misschien blokkeert Apple nu binnenkort alle verkopen van Giftcards op veilingsites en kunnen we binnenkort geen Amerikaanse Cards meer kopen:(

 • Profielfoto
  Miesbook

  Apple Store is down!!!

 • Profielfoto
  Sybren

  Ik heb het idee dat aankopen in een andere iTunes Store wel oogluikend worden toegestaan. Als ze het echt niet hadden gewild, dan zouden ze al lang een beter blokkade gemaakt hebben.
  Steve Jobs heeft volgens mij een keer kenbaar gemaakt dat ze voorstander waren voor 1 iTunes Store, maar daar waren de plantenlabels en filmmaatschappijen weer geen voorstander van.
  Voor Apple maakt het uiteindelijk niet uit waar het geld vandaan komt lijkt me, als met maar komt… en dat is met die gekraakte codes niet het geval, dus dat krijgt nog wel een staartje.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Het schijnt dat dit al een half jaar aan de gang is.
  Waarom hadden ze dit niet door?

  Als je 200 nummers laat downloaden en je krijgt daar 0 euro voor binnen… en duizenden mensen doen dit.. dan moet een of andere boekhouder toch wel door hebben dat er iets niet klopt?

  Kwestie van afzet en omzet naast elkaar leggen.

 • Profielfoto
  karel_appel

  leuk zo’n kaartje voor 2,60. maar het blijft nog steeds diefstal.

 • Profielfoto
  Bintje

  Oeieoei, niet best voor Apple :O

  Op de een of andere manier vind ik dit erger klinken dan een liedje downloaden via een downloadprogramma.

 • Profielfoto
  Danields21

  Heb even een kijkje genomen op taobao , en de meeste bieden ze aan voor 30-40dollaar als je met ze in contact bent (200$ gift card) dus ze vragen zowieso meer en vind ik die 2,60 overdreven. of je moet net de goede te pakken hebben..
  En het lijkt me dan ook niet dat ze voor die 2,60 er 1 aan je zullen verkopen, moet wel een partij zijn willen ze nog een beetje profiteren ervan.