Statenweg
Statenweg Nieuws 10 maart 2009

Oeps… iTunes Gift Cards gehackt

Chinese hackers zijn erin geslaagd het algoritme achter de codes op de iTunes Gift Cards te kraken. Dit stelt ze in staat zelf codes te genereren en te verkopen voor het downloaden van muziek in de iTunes Store.

De hack lijkt al enkele maanden oud, maar doordat steeds meer Chinese handelaren de codes zijn gaan wederverkopen op TaoBao (het eBay van de volksrepubliek) is de prijs voor een tegoed van $200 inmiddels gezakt tot $2,60. Hierdoor beperkt de scam zich niet langer tot China, maar heeft het ook de aandacht getrokken van westerlingen.

Hoe Apple dit probleempje gaat oplossen zonder dat reeds legaal aangekochte Gift Cards eveneens ongeldig worden is nog niet duidelijk. Het kost Apple in ieder geval een hoop omzet, terwijl de platenmaatschappijen waarschijnlijk gewoon geld willen zien voor de gedownloade muziek.

Reageer op artikel:
Oeps… iTunes Gift Cards gehackt
Sluiten