Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 11 maart 2009

Nieuwe iPod shuffle wil met je praten

Geheel onverwachts heeft Apple vandaag een nieuwe generatie iPod shuffle uitgebracht. Wat niet voor mogelijk gehouden werd is men in Cupertino toch gelukt: de nieuwe shuffle is nóg kleiner dan zijn voorganger en dat terwijl er twee keer zoveel muziek op past.

Wat direct opvalt aan het minimalistische aluminium design is het ontbreken van knoppen. De shuffle wordt dan ook bediend via een afstandsbediening in de meegeleverde koptelefoon. De titel van een afgespeeld nummer en de naam van de band worden met een druk op de knop voorgelezen dankzij de VoiceOver technologie die we al kennen van de iPod nano. Dankzij VoiceOver is het nu ook mogelijk om tussen playlists te navigeren op de iPod shuffle. Tot nu toe was dat (door het ontbreken van een beeldscherm) onmogelijk.

De nieuwe shuffle wordt geleverd in twee kleuren: zilver en zwart. Er is echter geen keuze meer in opslagcapaciteit, die is standaard 4 GB. Daarmee kan je zo’n 1000 nummers meenemen op Apple’s ‘kleinste iPod ooit’. Daar staat wel een hogere prijs tegenover: de nieuwe iPod shuffle kost € 75,- en is nu online te bestellen in de Apple Store. Alle ins en outs van de nieuwe iPod shuffle worden uitgelegd in een filmpje op Apple’s website.

Reageer op artikel:
Nieuwe iPod shuffle wil met je praten
Sluiten