Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 6 maart 2009

Nieuwe iMac waar voor je geld?

We gooien de vraag der vragen maar weer eens in het hoenderhok. Zijn Macs nou duurder dan PC’s, of niet? In een rapport van inversteerders- bank Oppenheimer & Co worden de nieuwe iMacs vergeleken met all-in-one PC’s van HP en Dell. Analyst Yair Reiner zette een en ander op een rij en wikte en woog.

De dinsdag geintroduceerde iMac (goedkoopste model) moet het in de vergelijking van Reiner opnemen tegen de Dell XPS One 20 en de HP TouchSmart IQ 500t. U kent ze wel. In de vergelijking zakt de iMac op twee punten door het ijs. De iMac heeft niet het grootste scherm van de drie en beschikt al evenmin over een TV Tuner.

De iMac scoort wel op een aantal andere punten. Zo heeft hij een snellere processor, heeft hij driemaal zoveel cache, heeft hij een snellere front bus, heeft hij een betere videokaart en beschikt hij over iLife. Al lijkt dat laatste niet helemaal eerlijk in de vergelijking.

Conclusie van Reiner is dat je bij de iMac meer waar voor je geld krijgt. Maar hij gelooft klaarblijkelijk niet helemaal in zijn eigen Apple feelgood verhaal, want Oppenheimer & Co’s waardeschatting van Apple bleef onveranderd.

Tijd voor het grote OMT-oordeel: levert Apple met de iMac een competitieve computer, of moeten de prijzen simpelweg omlaag?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe iMac waar voor je geld?
Sluiten