Nieuw iPhone OS ‘onthult’ nieuwe Apple producten

Door: Koen van Tongeren - 12 reacties

Ontwikkelaars die het voorrecht hebben om nu al te snuffelen aan iPhone OS 3.0 hebben in de onderliggende code verwijzingen gevonden naar maar liefst zes nog niet bekende apparaten. Het betreft verschillende modellen van de iPhone en iPod Touch maar ook twee onbekende modellen met de naam ‘iFPGA’ en ‘iProd’. Al deze nieuwe producten zouden gebruik maken van het nieuwe iPhone OS.

De producten zijn voorzien van een code die doet vermoeden dat het om modellen gaat die compleet anders zijn dan de huidige iPods en iPhones, zo merkt Gizmodo op. De eerste twee generaties iPhone staan bekend als iPhone1,1 en -1,2. In de iPhone OS 3 code wordt verwezen naar iPhone2,1 en -3,1. Het zelfde geldt voor de iPod touch.

De ‘iProd’ vinding spreekt misschien nog het meest tot de verbeelding en wordt door sommigen gezien als een aanwijzing voor een tablet-achtig Apple-product. De toegevoegde code ‘0,1’ zou betekenen dat ‘iProd’ zich nog in het stadium van prototype bevindt. Onze collega’s van iPhoneclub haalden echter een eerdere verwijzing naar het mysterieuze iProd naar boven: een patent voor een combinatie van personal trainer en iPod.

Tablet Mac of gezondheids-iPod, het blijft gissen wat het iProd(uct) uiteindelijk zal worden. In ieder geval kunnen de geruchtenmachines voorlopig weer volop draaien met de bevindingen uit het nieuwe iPhone OS.
Welk product zou jij graag schuil zien gaan achter ‘iProd’?

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Vin

  iPhone pro!

 • Profielfoto
  Lesliedec

  die personal trainer lijkt me eerder iets voor een leuke applicatie met integratie met fitnesstoestellen (zoals deze reeds bestaat bij Life Fitness) en medische (bloeddruk, hartslagmeter,..) apparatuur

 • Profielfoto
  Bergbewoner

  Ik verwacht dat Apple behoorlijk de medische wereld in wil gaan. Kijk maar naar de presentaties en apps die ze tegenwoordig in de spotlight zetten. Bij de 3.0 presentatie ook weer.

  Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat een toekomstig tablet, naast de consumentenmarkt, zich erg gaat richting op de medische wereld. Voordelen zijn er genoeg, vooral het missen van virussen etc. is natuurlijk in crisissituaties (je zal maar op de snijtafel liggen) ontzettend belangrijk. Wat dat betreft heeft Apple veel voordelen.

 • Profielfoto
  binaries4me

  iprod staat voor ipod prototypen is al onthuld op verschillende fora dus geen raar nieuw product. Maar ga wel van een nieuwe iphone uit want er is een nieuw versie nr gekomen voor de iphone in het nieuwe os.

  Beetje onduidelijk artikel dit. Domweg staat er dit lijstje in het nieuwe OS:

  iPhone2,1 – 0ร—1294
  iProd0,1 – 0ร—1295
  iPod2,2 – 0ร—1296
  iPhone3,1 – 0ร—1297
  iFPGA – 0ร—1298
  iPod3,1 – 0ร—1299″

  In de ‘herkende hardware’ lijst. Oftewel, met zo’n hardware ID van deze meld een device zich aan om herkend te worden.

  Betekent niet dat Apple deze devices daadwerkelijk gaat uitbrengen. iFPGA lijkt me nou typisch een test-device. En waarom zouden ze niet wat reserveringen doen voor mogelijk uit te brengen hardware. Hoeven ze niet een upgrade uit brengen voordat ze een nieuw hardware device launchen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb het liefst een ‘tablet’ of een kleine notebook, de Macbook Mini voor gebruik onderweg.

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Wow!! Ik word helemaal weer opgewonden! Woehoe!!

  Ik ben benieuwd wat de tweede iPhone wordt en de tweede iPod Touch. Wat zou er aan de iPod touch toegevoegd of weggehaald kunnen worden?

  Apple is zo gaaf! Ga nooit meer weg!

  Dagaloni

 • Profielfoto
  Delars

  Ik hoop op een tablet mac

 • Profielfoto
  iSponge

  @ Dagaloni; 3e iPhone en 3e iPod touch zul je bedoelen:P

  Anyway.. ‘k denk dat’t weinig voorsteld..

 • Profielfoto
  Dagaloni

  @ iSponge

  Nee want er zijn twee modellen van de iPod touch en iPhone. Dus ik bedoel, wat zou het tweede model van de derde generatie worden?

 • Profielfoto
  spacefreek

  Zie eerste post;)

 • Profielfoto
  boriskiss

  dit zijn roddels. geloven menen dit nog echt :angry:

 • Profielfoto
  ctxppc

  Gewoon apparaten van derde fabrikanten :angry:
  Maar een tablet-Mac zou wel leuk zijn! :D