Nieuw iPhone OS ‘onthult’ nieuwe Apple producten

Ontwikkelaars die het voorrecht hebben om nu al te snuffelen aan iPhone OS 3.0 hebben in de onderliggende code verwijzingen gevonden naar maar liefst zes nog niet bekende apparaten. Het betreft verschillende modellen van de iPhone en iPod Touch maar ook twee onbekende modellen met de naam ‘iFPGA’ en ‘iProd’. Al deze nieuwe producten zouden gebruik maken van het nieuwe iPhone OS.

De producten zijn voorzien van een code die doet vermoeden dat het om modellen gaat die compleet anders zijn dan de huidige iPods en iPhones, zo merkt Gizmodo op. De eerste twee generaties iPhone staan bekend als iPhone1,1 en -1,2. In de iPhone OS 3 code wordt verwezen naar iPhone2,1 en -3,1. Het zelfde geldt voor de iPod touch.

De ‘iProd’ vinding spreekt misschien nog het meest tot de verbeelding en wordt door sommigen gezien als een aanwijzing voor een tablet-achtig Apple-product. De toegevoegde code ‘0,1’ zou betekenen dat ‘iProd’ zich nog in het stadium van prototype bevindt. Onze collega’s van iPhoneclub haalden echter een eerdere verwijzing naar het mysterieuze iProd naar boven: een patent voor een combinatie van personal trainer en iPod.

Tablet Mac of gezondheids-iPod, het blijft gissen wat het iProd(uct) uiteindelijk zal worden. In ieder geval kunnen de geruchtenmachines voorlopig weer volop draaien met de bevindingen uit het nieuwe iPhone OS.
Welk product zou jij graag schuil zien gaan achter ‘iProd’?

Reageer op artikel:
Nieuw iPhone OS ‘onthult’ nieuwe Apple producten
Sluiten