Meer ruimte voor geavanceerde iPhone-apps

14 reacties

Vandaag verscheen opnieuw het gerucht dat Apple van plan is om een speciale premium-sectie te openen in de App Store. Deze stap moet de ontwikkeling aanmoedigen van geavanceerde applicaties voor de iPhone en de iPod touch die door de hoge ontwikkelingskosten in een hogere prijsklasse terechtkomen.

Een veel gehoorde klacht van ontwikkelaars is dat deze applicaties momenteel ‘onzichtbaar’ zijn, doordat de top 100-lijst gedomineerd wordt door (vrijwel) gratis applicaties, vaak van simpele aard. Onlangs bleek dat als gevolg hiervan sprake is van een neerwaarts prijsspiraal. De nieuw te openen sectie zou, anders dan eerdere geruchten, niet alleen gericht zijn op games, maar ook open staan voor bedrijfssoftware en andere premium-applicaties met een prijs vanaf $20.

Eerder deze week verbeterde Apple naast een herziening van het beoordelingsysteem (voortaan per versienummer en te sorteren op inhoud) ook de wijze waarop de top 100-lijst tot stand komt, door naast het aantal keer dat een applicatie gedownload is ook rekening te houden met de omzet uit deze verkoop.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Pete.Z

  Lijkt mij een prima plan,ik word af en toe kinds van alle fart apps als je iets zoekt.
  Een iets betere indeling van de store,en een beter zoek systeem zou ook welkom zijn.

 • Profielfoto
  error

  Ik kom alleen nog in de App Store als ik ergens buiten die winkel lees over een applicatie. Dus op sites als deze en sites van de ontwikkelaars zelf. ‘Funshoppen’ in de de App Store zelf doe ik al heel lang niet meer. Teveel bagger.

 • Profielfoto
  Double_UK

  Van de andere kant. Veel ontwikkelaars van ‘geavanceerde’ (=duurdere) apps bieden vaak een gratis proefversie aan met beperkte functionaliteit of levels (in games).

  Dat is een goeie manier om alsnog in die top-100 te komen. En als de gebruiker het echt goed vindt, koopt hij de volledige versie.
  Eigenlijk wat nu ook al vaak het geval is bij gewone programma’s voor de computer (demo-versie). Want je wil toch een beetje weten waar je €20,- of meer voor neerlegt, lijkt me. :)

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Haha ik gebruik die app-store toch niet. Wordt je iPhone/iPod veel trager van.

 • Profielfoto
  Pappapaul

  @Maverick9898
  Haha, mis je toch een groot deel van de functionaliteit van je iPhone/iPod, bovendien heb ik de klacht nooit eerder gehoord dat de iPhone/iPod er trager van zou worden.

 • Profielfoto
  apple_fan

  @ Maverick9898
  waar heb jij dat op gebaseerd? mijne is nog even snel als toen ik hem kreeg.

 • Profielfoto
  prullenbak

  @macerick Zoals apple_fan en Pappapaul al zeggen is dat onzin. En er zijn best een aantal handige gratis apps te vinden.

  Ontopic: ik vind dit ook een goed plan. maar eerst maar eens afwachten wat apple dinsdag presenteert voor fw 3.0!

 • Profielfoto
  demandiebakt

  prima plan, maar dat worden toch geen apps. voor de doorsnee gebruiker, en ik denk zeker geen games. gewoon gespecialiseerde applicaties. zou mooi zijn, krijg je een een soort van remote voor in het bedrijfsleven, ik kan me er wel wat bij voorstellen. een remote om een zuiveringsinstallatie te monitoren en deels te beïnvloeden of zo en een waarschuwings app voor in ziekenhuizen of zo.
  en er zijn idd te veel domme apps, ik zit ook niet te wachten op weer een nieuwe zaklamp app…

 • Profielfoto
  jobz

  Ik wacht nog op een zaklamp-app die ook kan farten.:-)
  Voor sommige Apps geldt trouwens dat een “premium App” (qua prijs) dezelfde of mindere kwaliteiten heeft dan een billiger variant.

 • Profielfoto
  Rnowed

  Ik kan me geen app voorstellen waar ik 20 euro voor zou uitgeven. Help me ff.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  TomTom?

 • Profielfoto
  Rnowed

  Dank je.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Een betere indeling van de App Store lijkt me een goed idee. Er zijn veel te veel apps om nog behoorlijk te kunnen zoeken. Overigens zou ik me niet kunnen voorstellen wat zo’n speciale app zou zijn dat ik er zoveel voor zou betalen. Afwachten maar….

 • Profielfoto
  iJeroen

  Misschien een andere titel? Het gaat hier over een gerucht, deze titel maakt vooral duidelijk dat het al uitgekomen is.