Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 30 maart 2009

Macworld 2010: ‘The New Era’ start een maandje later

Macworld 2010 in San Francisco wordt verschoven naar 9 t/m 13 februari, dat maakte IDG World Expo vandaag bekend via (hoe kan het ook anders) de website Macworld. Oorspronkelijk stond het evenement gepland voor 4 t/m 8 januari maar woordvoerder Paul Kent legt uit dat februari beter uitkomt voor deelnemende bedrijven.

Met de feestdagen net achter de rug en de Consumer Electronic Show te Las Vegas in het vooruitzicht zouden bedrijven zich gedwongen voelen om te snel hard- en software uit te brengen voor een Macworld Expo in januari. Ook voor bezoekers zou een datum in februari beter uitkomen. Zij hoeven nu niet meer te kiezen tussen CES en Macworld.

Zoals al eerder aangekondigd zal Apple niet aanwezig zijn op Macworld 2010. Interessant is wel dat één van de redenen die men in Cupertino gaf voor het afscheid de ongelukkige timing in januari was. Dit zou niet overeenkomen met Apple’s eigen product-agenda. Waarom IDG deze klacht pas serieus is gaan nemen nu de grootste vogel is gevlogen, we zullen het nooit weten. OMT kan nu, in tegenstelling tot dit jaar, in 2010 wél z’n nieuwjaarsroes uitslapen.

Reageer op artikel:
Macworld 2010: ‘The New Era’ start een maandje later
Sluiten