Macworld 2010: ‘The New Era’ start een maandje later

Door: Koen van Tongeren - 7 reacties

Macworld 2010 in San Francisco wordt verschoven naar 9 t/m 13 februari, dat maakte IDG World Expo vandaag bekend via (hoe kan het ook anders) de website Macworld. Oorspronkelijk stond het evenement gepland voor 4 t/m 8 januari maar woordvoerder Paul Kent legt uit dat februari beter uitkomt voor deelnemende bedrijven.

Met de feestdagen net achter de rug en de Consumer Electronic Show te Las Vegas in het vooruitzicht zouden bedrijven zich gedwongen voelen om te snel hard- en software uit te brengen voor een Macworld Expo in januari. Ook voor bezoekers zou een datum in februari beter uitkomen. Zij hoeven nu niet meer te kiezen tussen CES en Macworld.

Zoals al eerder aangekondigd zal Apple niet aanwezig zijn op Macworld 2010. Interessant is wel dat één van de redenen die men in Cupertino gaf voor het afscheid de ongelukkige timing in januari was. Dit zou niet overeenkomen met Apple’s eigen product-agenda. Waarom IDG deze klacht pas serieus is gaan nemen nu de grootste vogel is gevlogen, we zullen het nooit weten. OMT kan nu, in tegenstelling tot dit jaar, in 2010 wél z’n nieuwjaarsroes uitslapen.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  NTG

  zonder Apple:( :( :( :(

 • Profielfoto
  Mr. Nathan

  ja, en zonder jobs
  want die is dan al dood :sealed:

 • Profielfoto
  keesvdijkh

  ben bang dat dat inderdaad zo is.., mr nathan

 • Profielfoto
  Simon90

  Jullie investeren dus elk jaar in een reis naar SF?

 • Profielfoto
  Mr. Nathan

  ik ben net te oud voor een railrunner, dus dat gaat wat moeilijk

 • Profielfoto
  Лукас

  Dit jaar kon het wél tegelijk met de CES, maar nu Apple niet meer komt en dus de fanboys ook niet, wordt het jagen naar bezoekers. Dus proberen ze alles zo te plannen dat er zoveel mogelijk bezoekers kúnnen komen. Het heeft niets met te maken met dat IDG naar Apple luistert.

 • Profielfoto
  snipper

  Ik denk dat het voor Apple niet zo veel uitmaakt of het in januari of februari is – als het al aan de timing lag.. :sealed: