Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 27 maart 2009

MacHeist 3 Bundle: $900 aan Mac Software voor $39!

De website MacHeist staat bekend om het jaarlijks terugkerende software fenomeen: MacHeist Bundle. Bekende en minder bekende software wordt in een pakket aangeboden met een zeer hoge korting. Dit jaar kost de Bundle $39,- voor een software pakket dat $900 waard is. 25% van de opbrengsten gaat dan ook nog eens naar een goed doel.

De kwaliteit van de MacHeist Bundles is de afgelopen jaren variabel geweest maar dit jaar lijkt men zowaar een erg aantrekkelijk pakket samengesteld te hebben. Wie de MacHeist Bundle 3 nu koopt krijgt 8 zeer uiteenlopende programma’s.

 • iSale ****: software om je eBay verkopen vorm te geven en bij te houden. Met templates en importfuncties voor content van YouTube, MySpace etc. creëer je snel professioneel ogende verkooppagina’s, via je Mac of met je iPhone. Vervolgens houdt iSale de status van je eBay veilingen bij.
 • Picturesque ***: Wie snel en eenvoudig foto’s wil bewerken of retoucheren, maar Photoshop te duur of te ingewikkeld vindt zal in Picturesque een goed alternatief vinden. Naast standaard bewerkingsfuncties kan het programma ook omgaan met AppleScript en batches.
 • SousChef *** verzamelt al je eigen recepten en geeft je toegang tot 12.000 recepten van andere gebruikers. Het programma kan suggesties doen voor alternatieve ingrediënten als je niet de goede spullen in huist hebt en voor wie z’n Mac niet in de keuken heeft staan: SousChef kan het recept op afstand voorlezen, bediend via de Apple Remote.
 • World of Goo **** is een spel dat al meerdere prijzen gewonnen heeft en sinds kort ook op de Mac te spelen is. In een prachtige tekenfilm-achtige wereld moeten vloeibare bolletjes op onderzoek uit. Het spel kan alleen of online met anderen gespeeld worden.
 • PhoneView **** geeft je toegang tot je iPhone via de Mac. Waar iTunes alleen gegevens kan synchroniseren toont PhoneView de complete inhoud van de iPhone in een overzichtelijke interface waardoor het overzetten van bestanden van of naar de iPhone of het back-uppen van bijv. SMS’jes of aantekeningen een fluitje van een cent wordt.
 • LittleSnapper ** kan screenshots maken van alles op je Mac. Deze kunnen in het programma eenvoudiger geordend en voorzien worden van tags, opmerkingen etc. Het resultaat kan direct verstuurd naar Flickr of een eigen webserver via de ingebouwde FTP functie.
 • Acorn **** is net als Picturesque een eenvoudig programma voor fotobewerking. De software werkt erg snel door gebruik te maken van CoreImage en heeft veel functies die we kennen van programma’s als Photoshop zoals het gebruik van lagen in een fotoproject.
 • Kinemac ***** maakt het simpeler dan ooit om 3D objecten te maken, deze te laten bewegen en er met virtuele camera’s omheen te draaien. Het resultaat kan vervolgens geëxporteerd worden via Quicktime. Een programma dat zo eenvoudig werkt voor zo’n lage prijs zal je niet snel meer tegen komen.
 • WireTap Studio **** is voor velen al bekend als hét programma om direct audio op te nemen van alle applicaties op je Mac, of een externe audiobron. Het resultaat kan met een eigen editor bewerkt worden en geëxporteerd worden naar diverse formaten.

Zoals ieder jaar heeft de MacHeist Bundle een aantal bonus-applicaties die voor iedere koper beschikbaar komen als een bepaald aantal sales gehaald is en net als ieder jaar zijn dit misschien wel de meest waardevolle applicaties:

 • BoinxTV ***** maakt een live videostudio van je Mac. Het programma kan drie gelijktijdige videobronnen mixen en voorzien van effecten of tekst.
 • The Hit List *** is een taakmanager die speciaal ontwikkeld is voor snelle invoer. Met toetsenbord shortcuts roep je het programma snel op en gaat het invoeren van content snel en eenvoudig. Vervolgens synchroniseert het programma naadloos met iCal.
 • Espresso **** is de gloednieuwe web editor van de makers van CSSEdit: het Belgische MacRabbit. Het programma is compleet nieuw gebouwd en heeft een complete set aan mogelijheden voor coden, previewen en publiceren van websites.

Al met al een pakket met veel nuttige, grappige en voor sommigen onmisbare applicaties dat zijn geld meer dan waard is, een aanrader!

Reageer op artikel:
MacHeist 3 Bundle: $900 aan Mac Software voor $39!
Sluiten