MacHeist 3 Bundle: $900 aan Mac Software voor $39!

Door: Koen van Tongeren - 23 reacties

De website MacHeist staat bekend om het jaarlijks terugkerende software fenomeen: MacHeist Bundle. Bekende en minder bekende software wordt in een pakket aangeboden met een zeer hoge korting. Dit jaar kost de Bundle $39,- voor een software pakket dat $900 waard is. 25% van de opbrengsten gaat dan ook nog eens naar een goed doel.

De kwaliteit van de MacHeist Bundles is de afgelopen jaren variabel geweest maar dit jaar lijkt men zowaar een erg aantrekkelijk pakket samengesteld te hebben. Wie de MacHeist Bundle 3 nu koopt krijgt 8 zeer uiteenlopende programma’s.

 • iSale ****: software om je eBay verkopen vorm te geven en bij te houden. Met templates en importfuncties voor content van YouTube, MySpace etc. creĆ«er je snel professioneel ogende verkooppagina’s, via je Mac of met je iPhone. Vervolgens houdt iSale de status van je eBay veilingen bij.
 • Picturesque ***: Wie snel en eenvoudig foto’s wil bewerken of retoucheren, maar Photoshop te duur of te ingewikkeld vindt zal in Picturesque een goed alternatief vinden. Naast standaard bewerkingsfuncties kan het programma ook omgaan met AppleScript en batches.
 • SousChef *** verzamelt al je eigen recepten en geeft je toegang tot 12.000 recepten van andere gebruikers. Het programma kan suggesties doen voor alternatieve ingrediĆ«nten als je niet de goede spullen in huist hebt en voor wie z’n Mac niet in de keuken heeft staan: SousChef kan het recept op afstand voorlezen, bediend via de Apple Remote.
 • World of Goo **** is een spel dat al meerdere prijzen gewonnen heeft en sinds kort ook op de Mac te spelen is. In een prachtige tekenfilm-achtige wereld moeten vloeibare bolletjes op onderzoek uit. Het spel kan alleen of online met anderen gespeeld worden.
 • PhoneView **** geeft je toegang tot je iPhone via de Mac. Waar iTunes alleen gegevens kan synchroniseren toont PhoneView de complete inhoud van de iPhone in een overzichtelijke interface waardoor het overzetten van bestanden van of naar de iPhone of het back-uppen van bijv. SMS’jes of aantekeningen een fluitje van een cent wordt.
 • LittleSnapper ** kan screenshots maken van alles op je Mac. Deze kunnen in het programma eenvoudiger geordend en voorzien worden van tags, opmerkingen etc. Het resultaat kan direct verstuurd naar Flickr of een eigen webserver via de ingebouwde FTP functie.
 • Acorn **** is net als Picturesque een eenvoudig programma voor fotobewerking. De software werkt erg snel door gebruik te maken van CoreImage en heeft veel functies die we kennen van programma’s als Photoshop zoals het gebruik van lagen in een fotoproject.
 • Kinemac ***** maakt het simpeler dan ooit om 3D objecten te maken, deze te laten bewegen en er met virtuele camera’s omheen te draaien. Het resultaat kan vervolgens geĆ«xporteerd worden via Quicktime. Een programma dat zo eenvoudig werkt voor zo’n lage prijs zal je niet snel meer tegen komen.
 • WireTap Studio **** is voor velen al bekend als hĆ©t programma om direct audio op te nemen van alle applicaties op je Mac, of een externe audiobron. Het resultaat kan met een eigen editor bewerkt worden en geĆ«xporteerd worden naar diverse formaten.

Zoals ieder jaar heeft de MacHeist Bundle een aantal bonus-applicaties die voor iedere koper beschikbaar komen als een bepaald aantal sales gehaald is en net als ieder jaar zijn dit misschien wel de meest waardevolle applicaties:

 • BoinxTV ***** maakt een live videostudio van je Mac. Het programma kan drie gelijktijdige videobronnen mixen en voorzien van effecten of tekst.
 • The Hit List *** is een taakmanager die speciaal ontwikkeld is voor snelle invoer. Met toetsenbord shortcuts roep je het programma snel op en gaat het invoeren van content snel en eenvoudig. Vervolgens synchroniseert het programma naadloos met iCal.
 • Espresso **** is de gloednieuwe web editor van de makers van CSSEdit: het Belgische MacRabbit. Het programma is compleet nieuw gebouwd en heeft een complete set aan mogelijheden voor coden, previewen en publiceren van websites.

Al met al een pakket met veel nuttige, grappige en voor sommigen onmisbare applicaties dat zijn geld meer dan waard is, een aanrader!

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  imathijs

  Wauw, nou okee het is niet duur! Dat zeker niet. Er staat helaas gewoon niks bij wat ik nodig heb…jammer.

 • Profielfoto
  St. Mobbs

  Voor (omgerekend) 30 euro kun je dit niet laten liggen. Hoewel ik het vooral voor Kinemac heb gedaan.

 • Profielfoto
  checky

  Niet vergeten dat je ook nog goede doelen steunt…. Ik heb trouwens ook nog wat korting gekregen en was dus nog minder kwijt… omgerekend naar euro’s blijft het een spotprijs voor wat je krijgt. Er loopt trouwens al een treat hier, frontpage is een beetje laat;-)

 • Profielfoto
  St. Mobbs

  Beter laat dan nooit. Vergeet niet, sommige mensen hebben het nog niet opgemerkt. Voor hen is het wel handig.

 • Profielfoto
  MarvinE

  Beetje late post :S MacHeist Bundle is al enkele dagen bekent. Desalnietemin leuk dat het toch gepost wordt, want des te meer mensen hiervan af weten, des te beter;)

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @ checky: idd, opmerking over goede doelen is toegevoegd. @ iedereen die het bericht wat laat vindt: vergeet niet dat het testen van 9 programma’s even tijd kost, ook als het oppervlakkig moet.:-)

 • Profielfoto
  error

  LittleSnapper is wel handig voor webontwikkelaars (dat je je screenshots op een server kunt uploaden is een beetje overbodig). Kost los $39… dus prima deal. Ik ben benieuwd welke opbrengst er moet komen voor Espresso en The Hit List, met name Espresso zie ik wel zitten. De overige software is (nog) niet voor mij gemaakt.

 • Profielfoto
  koen

  Zijn er apps in de bundle die alleen werken op Macs met een Intel processor (ik heb nog een G5)?

 • Profielfoto
  Julian Gijsen

  Ach; of ik veel van deze apps vaak nodig ga hebben betwijfel ik; maar ’t goede doelenaspect spreekt me wel aan en voor die 30 dollar die ik dan aan wat software kwijt ben; ach daar lig ik ook niet wakker van…

 • Profielfoto
  palahala

  Om de snelle beslissers wat voordeel te geven, zou ik de formule iets aanpassen: dingen met een bepaalde grens van X deelnemers krijg je pas als er X mensen NA jou hebben meegedaan… Hoewel, nee, dan stoppen de inschrijvingen op een gegeven moment omdat mensen denken dat ze bij de laatste deelnemers horen.

  (Ik ben vaak snel enthousiast maar een paar dagen later besluit ik dan toch dat ik er eigenlijk niks aan heb. En ik heb uiteindelijk nog nooit ingeschreven op een MacHeist pakket…)

 • Profielfoto
  Janozua

  Zit mooie software bij, ga het zeker aanschaffen, 30 euro is echt niet duur voor deze prachtige software. Vooral hopen dat Espresso wordt geĆ¼nlockt…

 • Profielfoto
  rdesign

  Mmm. Ik had sommigen al, maar toch even uitgeprobeerd. 30 euro. pfff. Echt niks. Die paar uurtjes werken… Dat 3D programma viel tegen, werkte gewoon niet lekker, was niet zo makkelijk als het beschreven wordt.

 • Profielfoto
  RvdSar

  Soms heb je het (nog) niet nodig, maar al gebruik je maar 1 programma is het het al waard.
  Sarponita

 • Profielfoto
  koen

  Yep, gekocht! :p

 • Profielfoto
  ctxppc

  Eindelijk eens een bundle waar ik meer dan 5 apps heel leuk vind! Ik wil ze allemaal! Hop, gekocht! People, help eens die sales te bereiken! :D

 • Profielfoto
  ctxppc

  Wat ik opgemerkt heb is dat enkel websites voor Mac zo mooi zijn. Made on a Mac, zeg je dan! ;)

 • Profielfoto
  defores

  KineMac is alleen al de moeite waard!
  Werkt echt eenvoudig voor een 3D animatie programma :D

 • Profielfoto
  Lau24

  Wauw 25% van $39 dat zal denk ik zo’n 0,000000001 cent zijn ofzo? Dat zet wel zoden aan de dijk vinden jullie ook niet?;)

  En dan nog sommige horen zeggen dat ze het vooral doen om het goede doel te ondersteunen:D :D :D

 • Profielfoto
  xvisx

  Lau24, kennie nie rekene ofzo?

  25% van $39 = $9,75 (dat is dus bijna $10). Met op het moment 27.000 verkochte bundels is dat ruim $263.000. Aardig bedragje dacht ik zo.

 • Profielfoto
  mindbubble

  Toen ik wilde betalen werd mij slechts US$37 aangerekend, omdat ik lid was of zo. Dus nto goedkoper dan dat het al was.

  OF ik de programma’s ooit zal gebruiken weet ik niet, maar het feit dat men moeite doet om eendergelijke actie op te tuigen en dan ook nog eens 25 procent naar een goed doe lte laten gaan, was voor mij genoeg reden om mee te doen. Met loterijen en scratch cards heb ik minder geluk dan met dit.

 • Profielfoto
  satdoxter

  Absoluut de moeite waard al zou er geen een programma bij zitten die ik leuk zou vinden alleen om mac heist te steunen zou ik het al doen ik heb dit jaar al een paar hele leuke apps voor niks gekregen, dus een keer per jaar de knip trekken en daarbij ook goede doelen steunen is echt niet erg.

  En daarbij was dit jaar het pakket zeer aardig te noemen.

 • Profielfoto
  Ludo

  Waarom geen 5 sterren voor dit prachtige pakket?

 • Profielfoto
  koen

  het schiet niet op met de verkoop… ???