Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 26 maart 2009

MacBook Pro slikt 8 GB RAM

Heb je net een nieuwe MacBook Pro gekocht en ben je nog niet tevreden over de snelheid? Dan is er goed nieuws! Apple verkoopt vanaf vandaag een upgrade kit waarmee je het RAM geheugen van je Unibody MacBook Pro kan verhogen naar 8 GB.

Dat mag verrassend genoemd worden aangezien de MBP volgens de specificaties van Apple maximaal 4 GB RAM aankan. Gizmodo meldde echter eerder al dat de Unibody MacBook en MacBook Pro technisch in staat zijn om met meer RAM geheugen om te gaan.

Opvallend genoeg kan de upgrade kit alleen besteld worden voor de 2,66 Ghz en 2.93 Ghz 15 inch modellen (15″ en 17″). Ook het vorige 15″ unibody topmodel met 2,53 Ghz processor kan ge-upgrade worden naar 8 GB RAM. Minstens zo opvallend is de astronomische prijs van de upgrade. Een uitbreiding naar 8 GB RAM kost maar liefst € 1080,-. Wie het kabinet in Den Haag echter wil volgen door nog even niet de hand op de knip te houden kan de upgrade bestellen in de Online Apple Store en heeft de DIMM’etjes binnen 5 dagen in huis.

Reageer op artikel:
MacBook Pro slikt 8 GB RAM
Sluiten