Statenweg
Statenweg Nieuws 4 maart 2009
Leestijd: 1 minuut

Kindle for iPhone

Online boekverkoper Amazon heeft een gratis applicatie gelanceerd in de App Store, waarmee meer dan 240.000 e-books die tot voor kort alleen te lezen waren door gebruikers van de Kindle beschikbaar komen voor de iPhone en de iPod touch. De boeken kosten gemiddeld $9,99 per stuk, de eerste hoofdstukken zijn gratis.

Het is niet mogelijk boeken direct vanuit de iPhone-applicatie aan te schaffen. Dit kan alleen vanaf de Kindle of via de website van Amazon die via de mobiele Safari-browser te bezoeken is. Eenmaal gekochte boeken worden draadloos op de iPhone en iPod touch geplaatst.

Er kleven een aantal nadelen aan het lezen van boeken op de iPhone. De iPhone mist uiteraard het grote scherm van de Kindle, maar illustraties worden op het toestel van Apple daarentegen in kleur weergegeven. Ook biedt de iPhone-applicatie niet de mogelijkheid om boeken voor te lezen, een functie die de Kindle wel bezit, en zijn online kranten en magazines niet toegankelijk.

Met de iPhone-applicatie gaat Amazon de concurrentie aan met bijvoorbeeld Stanza, waarmee het al mogelijk was boeken te lezen op de iPhone. Tegelijkertijd hoopt Amazon met de applicatie meer mensen enthousiast te maken voor het Kindle-platform. Vorige maand introduceerde Amazon een nieuwe versie van de Kindle.

Kindle for iPhone (gratis, Amerikaanse App Store)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.