Kindle for iPhone

Door: Statenweg - 10 reacties

Online boekverkoper Amazon heeft een gratis applicatie gelanceerd in de App Store, waarmee meer dan 240.000 e-books die tot voor kort alleen te lezen waren door gebruikers van de Kindle beschikbaar komen voor de iPhone en de iPod touch. De boeken kosten gemiddeld $9,99 per stuk, de eerste hoofdstukken zijn gratis.

Het is niet mogelijk boeken direct vanuit de iPhone-applicatie aan te schaffen. Dit kan alleen vanaf de Kindle of via de website van Amazon die via de mobiele Safari-browser te bezoeken is. Eenmaal gekochte boeken worden draadloos op de iPhone en iPod touch geplaatst.

Er kleven een aantal nadelen aan het lezen van boeken op de iPhone. De iPhone mist uiteraard het grote scherm van de Kindle, maar illustraties worden op het toestel van Apple daarentegen in kleur weergegeven. Ook biedt de iPhone-applicatie niet de mogelijkheid om boeken voor te lezen, een functie die de Kindle wel bezit, en zijn online kranten en magazines niet toegankelijk.

Met de iPhone-applicatie gaat Amazon de concurrentie aan met bijvoorbeeld Stanza, waarmee het al mogelijk was boeken te lezen op de iPhone. Tegelijkertijd hoopt Amazon met de applicatie meer mensen enthousiast te maken voor het Kindle-platform. Vorige maand introduceerde Amazon een nieuwe versie van de Kindle.

Kindle for iPhone (gratis, Amerikaanse App Store)

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  kolko

  Alleen in de Amerikaanse Appstore, dus wat hebben wij eraan? :(

  Ik gebruik veel liever Stanza, ook al omdat het veel handiger is om zelf boeken toe te voegen.

 • Profielfoto
  Basket Case

  Een gratis account aanmaken voor de US store is zo gedaan. Zo lang je niets betalend wilt hebben, is het geen probleem.

  Nadeel is vervolgens wel dat je geen Kindle boeken kunt kopen bij Amazon. Ze verkopen alleen aan Amerikanen.

 • Profielfoto
  kolko

  Dan hebben we er nog niet aan ^^, .

  Als je Stanza geïnstalleerd hebt moet je maar eens hiernaar ( http://www.drinkmalk.com/stanza/node/479 ) toe gaan. Die site heeft een heleboel gratis boeken.

 • Profielfoto
  HakanB

  thanks for the info Basket Case.. ;)

 • Profielfoto
  Basket Case

  @kolko
  Leuke site (Stanza staat al op m’n iPhone sinds ik ‘m heb), maar weet wel dat het grotendeels niet-legale content is.

  Heb ondertussen wel gelezen dat je voor je Amazon account, net als met de iTunes store, met gift vouchers kan werken. Dus via ebay een gift voucher kopen, deze verzilveren op de Amazon site (wel een nieuw account en een amerikaans adres) en vervolgens het nieuwe account registeren in je Kindle app. Dan kan je wel Kindle boeken kopen (totdat je tegoed weer op is, natuurlijk).

 • Profielfoto
  kolko

  Ik beschouw die site meer als een bibliotheek, als ik een boek gelezen heb verwijder ik het weer :D

 • Profielfoto
  Doulos

  Het koste wat moeite maar het is gelukt om volkomen legaal Kindle boeken te bestellen! Kijk hier voor de workaround: http://bit.ly/2UOatb

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Een soort van autocue functie (met speed buttons) is dan wel gewenst bij mij. Om nou een heel boek te gaan lezen met je neus op het scherm.. En de hele tijd pinchen en draggen lijkt mij ook geen succes bij een boek. Misschien wel iets voor in de Appstore?:)

 • Profielfoto
  koen

  Ik heb geen iPhone, dus ik heb er ook niets aan :O

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Tja, hoor ‘s……ik hou van boeken en ik hou van lezen. Maar ik ga toch geen 10 dollar/euro’s betalen voor een digitaal boek?!! Dan koop ik liever af en toe wat in de boekhandel en vermaak me onderweg wel met miljoenen pagina’s gratis internet en de Wikipedia bijvoorbeeld:)